• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Başkan Besi,” "Her türlü şiddete hayır"

Başkan Besi,” "Her türlü şiddete hayır"
Hakkari İl Disiplin Kurulu Amatör Lig maçında çıkan Futbol ile bağdaşmayan olaylar nedeniyle örnek mahiyetinde cezai kararlar verdi.

 

 Amatör Futbol Kulüplerinden Hakkari Gençlik Spor ve Şemdinli Spor Kulüpleri arasında 12.12.2021 gün ve saat:13.00 de Hakkari Merkez Merzan Stadında oynanan Amatör Futbol Maçı Yükselme liginde " çıkan olaylar" sebebi ile caydırıcılık niteliğinde ve örnek teşkil edecek şekilde cezalar yağdırdı.

 Hakkari Merzan Şehir Stadında 12.12.2021 gün ve saat 13.00 Hakkari Amatör Gençlik Spor Kulübü ile Şemdinli Spor Kulübü arasında oynanan yükselme maçının 28. Dakikasında Hakkari Gençlik Spor Kulübü oyuncusu tarafından rakibe yapılan kural dışı hareket üzerine Hakem Ertuğrul Hakan Korkmaz tarafından gösterilen kırmızı kart üzerine olaylar çıkmış; Hakkari Amatör Gençlik Spor Kulübünden 3 oyuncu ve Şemdinli Spor Kulübünden 3 oyuncu Kırmızı kart ile cezalandırılmış; futbolcuların bir kısmı ayakta tedavi görmüş ve maç tatil edilmişti.    

 Hakkari İl Tertip Komitesi, Gözlemci ve Hakem raporları doğrultusunda Hakkari İl Disiplin Kuruluna sevk edilen futbolcu ve takımları hakkında Futbol Disiplin Talimatı kapsamında cezai işlem yapan Hakkari İl Disiplin Kurulu Başkanı Sosyolog Av. Turgut Besi, örnek mahiyetinde cezai kararlar verildi dedi.

Besi,”Futbol, barış ve kardeşliğin simgesi olup öfke ve nefretin yarattığı ayrıştırma gerekçesi değil birleştiricilik amacı taşımalıdır. Maalesef tüm. Dünya da olduğu gibi ilimizde de bu amacın dışına çıkan üzücü olaylar yaşanmaktadır.

   Disiplin Kurulu olarak amacımız tüm sportif aktivitelerin sporun amacına uygun ve FIFA kuralları çerçevesinde yapılmasını sağlamaktır. Bu nedenle Sporla bağdaşmayan hareketlere ve olaylara asla izin vermeyeceğiz.

Bu kapsamda Disiplin Kurulumuz Oybirligi ile Kural Dışı hareketlerde bulunan ve ihraç edilen futbolcular hakkında hakem-gözlemci- İl Tertip Komitesi raporları esas alınarak Futbol Disiplin Talimatı Cezai Hükümleri kapsamında 1 Yıl 3 Aydan 6 Aya kadar Müsabakadan Men ve Hak Mahrumiyeti kararları verilmiş; mensup oldukları takimlar hakkında cezai hükümler uygulanmıştır.

 Amacımız, Spor müsabakalarını, kin ve nefretin egemen olduğu Kamu Oyunun rahatsız edildiği eylemlere araç olmaktan çıkarıp barış-kardeşliğin temel amaç haline getirildiği ve genç nesille örnek teşkil edecek müsabakalara dönüştürmektir. 

Bu nedenle "her türlü şiddete hayır" diyoruz. Amaç, cezalandırmakla engel, Koymak değil; adil ve hak-hukuk uygulamak suretiyle şiddet ve kural dışı eylemlerin cezasız kalmayacağını göstermek suretiyle Sporda kardeşliği sağlamaktır" dedi. Hakkarihabertv.com

 

 

Bu haber toplam 1664 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim