• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C

Başkan Duran'dan belediye işçilerine ek zam talebi

Başkan Duran'dan belediye işçilerine ek zam talebi
Genel-İş Hakkari Şube Başkanı Abdulhaluk Duran “Belediye işçileri de kamu işçisidir, bu nedenle, tüm belediye işçilerine ek zam ve ücretlerinde iyileştirme istiyoruz” dedi. 

DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası belediye işçilerinin taleplerine dair açıklama yaptı. Açıklamayı Hakkari Şube Başkanı Abdulhaluk Duran okudu. Duran, belediye işçilerinin kamu işçisi olduğunu anlattı.

Yaşanan zam furyası karşısında maaşların eridiğini belirten Duran, belediye çalışanlarının maaşlarında iyileştirilmeye gidilmesi gerektiğini anlattı.
 
Belediyelerde kadrolu ya da şirket işçisi olarak çalışan işçilerin ücretleri artan enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında ciddi bir biçimde eridiğini dile getiren Duran,“Bir önceki yılın ekonomik şartları göz önünde bulundurularak imzalanmış olan toplu iş sözleşmelerinin önemli bir kısmı ne yazık ki, bugünün ekonomik şartlarını karşılamaktan uzak kalmıştır.

Belediye işverenlerine çağrımız bu işyerlerinde yeni toplu iş sözleşmelerini beklemeden ücretlerde iyileştirme yapılmalıdır. Artan hayat pahalılığı ve ekonomik koşullar mutlak suretle işverenler tarafından göz önünde bulundurulmalı ve üyelerimizin kayıplarını giderecek ek protokoller yapılmalıdır” dedi.
 
Belediye işçilerinin asgari ücrete mahkum edildiğini belirten Duran”İşçiler ve emekçiler sebebi olmadıkları bir krizin tüm yükünü çekmeye mecbur bırakılıyor. İşçi sınıfı ve emekçilerin temel talepleri olan gelir dağılımındaki adaletin, vergide adaletin, insanca yaşanabilir bir ücretin sağlanması, sendikal hak ve özgürlüklerin genişletilmesi gibi konularda ne yazık ki bir adım atılmıyor.

Ekmeğin 8 lira, simidin 10 lira, kiraların ortalama 15 bin lira olduğu ve vergilerin her geçen gün arttığı bu ortamda Belediye işçileri asgari ücrete mahkum ediliyor.

Ülkemizde yaşanan ekonomik kriz ve yüksek enflasyon nedeniyle Hükümet Kamu çalışanları ve asgari ücret çalışanların ücretlerinde iyileştirmeler yaparken, Belediyelerde ise işçilerin enflasyona ezdirilmemeleri için ek protokoller yapılmaktadır.

Hakkari Belediyesinde çalışan işçilerin mağduriyetlerini gidermek ve bu konuda gerekli görüşmeleri yapmak için bugüne kadar yaptığımız tüm başvurular cevapsız kaldı. Buradan Belediye Başkanlığı yetkililerine bir daha sesleniyoruz.

Gecesini gündüzüne katarak Hakkari halkına en iyi hizmeti vermeye çalışan Belediyede işçi olarak çalışan kadrolu ve Hak-Bel Şirket çalışanı arkadaşlarımızın ücretlerini iyileştirin.

Biz yetkili sendika olarak bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız . İşçilerin taleplerini karşılayarak insanca yaşayacak bir ücret düzeyi için gereken adımları atın, belediye işçilerinin ücret ve sosyal haklarını iyileştirecek ek protokol görüşmelerini derhal başlatılalım.” dedi

Bu haber toplam 1988 defa okunmuştur
  • Yorumlar 10
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim