• BIST 10336.5
  • Altın 2400.893
  • Dolar 32.2647
  • Euro 34.6857
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 10 °C

Başkan Erip'ten Açıklama

Başkan Erip'ten Açıklama
Hakkari Sanayi ve Ticaret Odası Meclis Başkanı Cemal Erip, dün bir gazetede kendisiyle ilgili çıkan haberle ilgili açıklama yaptı.

Söz konusu haberde kendisinin söylemediği ifadelere yer verildiğini belirten Erip, haberde yer alan ifadelerin muhabirin kurgulamasından ibaret olduğunu ve tekzip edilerek gazetenin internet sitesinden kaldırıldığını söyledi. Haberin, HATSO seçimleri sürecinde yönelik bir komplo olduğunu savunan Erip, "Haberde geçen sözleri kullanmadığımı, hukuki haklarımı da arayacağımı, HATSO adaylığımı açıkladığım basın toplantısında dile getirmiştim ve bu açıklama hem yerel hem de ulusal basın ve yayın organlarında çıkmıştır. BDP İl Örgütü ve DTK Hakkari delegeleri tarafından şahsım ile ilgili yapılan açıklamayı hazırlayan ve okuyan şahısların bu açıklamamdan haberleri olmaması mümkün değildir.

Buna rağmen BDP İl Örgütü ve DTK Hakkari delegeleri tarafından yapılan açıklama büyük bir talihsizliktir. Ben kim olduğumu, nerede durduğumu bilen, Kürtlerin hak adalet ve özgürlük arayışına her zaman destek vermiş biri olarak bu açıklamanın yapılmasından büyük üzüntü duymaktayım. Bu açıklamanın HATSO seçimleri ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Bu açıklamayı hazırlayan ve okuyan kimseler HATSO seçimlerine taraf olmuşlardır. Siyasi ahlak ve etik gereği, HATSO seçimlerinde destekledikleri adayı da açıklamalıdırlar" dedi.

Her inançlı bireyin topluma düşman gibi gösterilmesi ve bir yerlerle ilişkilendirilmesinin toplumum hassasiyetleri ve halkın gerçekliği ile örtüşmediğini ifade eden Erip, "Bu açıklama, BDP’nin siyasetine, DTK’nın vizyonuna ve hedeflerine uygun olmamıştır. Ben bu açıklamada yer alan ifadelerin BDP ve DTK’ya mal edilemeyeceğine inanıyorum. Hakkari halkı ve esnafının da böyle düşündüğünü biliyorum. Yukarıdaki beyanlar ışığında, söylemediğim sözlerle yapılmış, benim tekzip ettiğim ve yayından kaldırılan bir haberin üstüne yapılan bu açıklamayı Hakkari halkının ve esnafının takdirine bırakıyorum"şeklinde konuştu.Haber:Necmi Ertuş(İHA)

Bu haber toplam 4686 defa okunmuştur
  • Yorumlar 34
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim