• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

Başkan Ertuş'tan sürücülere bayram tatili uyarısı

Başkan Ertuş'tan sürücülere bayram tatili uyarısı
- Yeryüzü Mağdurlar Derneği Başkanı Av. Mehmet Ertuş, "Vatandaşlarımız hız yapmamalı, kurallara uymalıdır" dedi.

Yeryüzü Mağdurlar Derneği Başkanı Av. Mehmet Ertuş, trafik kazalarının en çok bayram ziyaretleri öncesinde yaşandığı belirterek, "Kazaların yaklaşık yüzde 90'ı sürücü hatasından kaynaklanıyor. Vatandaşlarımız hız yapmamalı, kurallara uymalıdır." dedi.

Av. Mehmet Ertuş, bayram tatillerinin kara yolu üzerindeki trafik hareketliliği arttırdığını anımsatarak, "Kazaların yaklaşık yüzde 90'ı sürücü hatasından kaynaklanıyor. Sürücülerden yasal limitlerdeki hızlarda araç kullanmalı, takip mesafesine uymalı, seyir halindeyken kesinlikle cep telefonu kullanmamalıdır." ifadelerini kullandı. 

- "Emniyet kemeri kesinliklikle takılmalıdır"

Yolcu otobüsleri ile bireysel seyahatlerde ön ve arka koltuklarda oturan herkesin emniyet kemeri takmalarını hayati önem taşıdığına dikkati çeken Ertuş, şunları kaydetti:

"Sürücü ve yolculara uzun ve kısa mesafe ayrımı olmaksızın kesinlikle emniyet kemeri takmalı, korumasız yol kullanıcıları olarak tabir edilen yayalara ve bisikletlilere de öncelik vermelidir.

Sürücüler yeterince dinlenmeden asla trafiğe çıkmamalı, eğer çıkıyorlarsa kısa aralıklarla mola (2 saatte 10 dakika) vermeleri gerekir. Kara yolu üzerindeki çalışma alanlarında daha dikkatli davranarak varsa işaret ve işaretçilerin yönlendirmelerine uymaları, kara yolu üzerindeki tesis ve yakıt istasyonları dışında bekleme ve duraklama yapmamaları gerekiyor. Sürücüler araç kullanırken, sabırlı sakin olmalı ve trafik kurallarına istisnasız uymalı."

- "Sağlık Bakanlığı'nın Kovid-19 tedbirlerine uyulmalıdır."

Yeryüzü Mağdurlar Derneği Başkanı Av. Mehmet Ertuş, vatandaşların Sağlık Bakanlığı'nın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirlerine de harfiyen uyması gerektiğini söyledi. 

Ertuş, yakınlarıyla bayramlaşacak vatandaşların sosyal mesafeye dikkat etmeleri gerektiğini belirterek,"Ülke olarak en değerli varlığımız olan insanımızın zarar görmemesi adına gidilen yerlerdeki pandemi tedbirlerine en üst düzeyde uyulmalıdır.

Bu anlamda Sağlık Bakanlığı'nın Kovid-19 tedbirlerine harfiyen uyulmalıdır. Sağlık Bakanlığı'mızın kamuoyuna duyurmuş olduğu bilgilendirme ilanlarının dikkatle takip edilmesini tavsiye ediyoruz. Toplumsal birlik ve bütünlüğümüzün kıymetli ve kutsal bir dönemi olan Kurban Bayramı'mızı önümüzdeki günlerde sağlık ve huzur içinde kutlamayı bekliyoruz. Şimdiden tüm İslam aleminin ve ülkemizin bayramını kutluyoruz." ifadelerini kullandı. Hakkarihabertv.com

Bu haber toplam 3048 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim