• BIST 10006.72
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Başkan Kanar'dan su eylemi açıklaması

Başkan Kanar'dan su eylemi açıklaması
Hakkari Belediyesi Hakkari’de su eylemi yapan kadınları polis müdürü ikna etti” başlıklı haberine ilişkin bir açıklama yaptı.

Düzeltme: Hakkari Belediye Başkan Yardımcısı Emrullah Kanar, kendilerinin eylem yapılan yere gitmelerine rağmen haberden kendilerinden söz edilmeyip, haberin tek taraflı yapılarak, belediyeden görüş ve bilgi alınmaksızın haberin servis edildiğini belirterek, yapılan habere tepki gösterdi.

Konu ile ilgili açıklamayı yapan Belediye Başkan Yardımcısı Emrullah Kanar açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi:

“30 Ağustos 2016 tarihinde Sanayi-Bağlar Mahallesinde yapılan altyapı çalışmaları nedeniyle yoldan geçen araçların kaldırdığı toz bulutu ve yaklaşık iki haftadır kentin içme suyu isale hatlarında meydana gelen arızalardan kaynaklı yaşanan su sıkıntısına tepki göstermek amacıyla çocuk ve kadınlardan oluşan mahalle sakinleri yolu trafiğe kapatarak eylem yapmışlardır.

Bunun üzerine bölgeye bizzat ben ve meclis üyesi arkadaşlarım gidip mahalle sakinleri ile görüşüp sorunun giderileceğini anlatıp mahalle sakinlerini ikna ettik. Bunun görüntüleri de elimizde mevcuttur. Belediye olarak vatandaşların yaşadığı mağduriyeti kabul etmekle birlikte 15 mahallemizde alt yapı çalışmaları nedeniyle sıkıntılar yaşanıyor. 

Bu sıkıntıların asıl sebebi belediyemizin yürüttüğü altyapı çalışmaları ve Golan ile Berçelan yaylalarından gelen su isale hattımızın kimliği belirsiz kişiler tarafından tahrip edilmesidir. 

Bu konu ile ilgili olarak defaeten açıklamalar yaptık ve basın aracılığı ile kamuoyu ile paylaştık. Ancak ne yazık ki bir ulusal ajans muhabiri servis ettiği haberde ‘Hakkari’de su eylemi yapan kadınları polis müdürü ikna etti’  başlığı ile yaptığı haber de bizlerin belediye adına eylem yerine gidip burada bulunmamıza rağmen bizlerden her hangi bir görüş ve bilgi almaksızın haberi servis etmiştir.

Bu haber ile belediyemiz zan altında bırakılarak, haberde belediyemizin yaşanan durumdan haberi yokmuş gibi gösterilmiştir.

Hakkari Belediyesi Başkanlığı olarak yaşanan mağduriyetin sorumluğunu kabul etmekte olup, eylem yapılan yere bizzat ben ve encümen arkadaşlarım gidip vatandaşlar ile görüşme sağladık ancak haberde bizim yaptığımız görüşmeler gösterilmeyip haberde yer verilmeyerek haberin habercilik ilkeler dışında yapıldığını tekrar belirtmek istiyoruz. Haberi yayınlayan ajansı tarafsız habercilik ilkesine uymaya davet ediyoruz” 

Bu haber toplam 5970 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim