• BIST 9973.1
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Başkan Kaya" dan "Alternatif yol paylaşımı"

Başkan Kaya" dan "Alternatif yol paylaşımı"
AK Parti Hakkari İl Başkanı Av. Zeydin Kaya sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda "Deprem riski karşısında Hakkari’mizin 2. Alternatif Yolu Hazır Olacaktır" dedi.

AK Parti Hakkari İl Başkanı Av. Zeydin Kaya sosyal medya hesabında, Sıcaksu Köyü/ Tüzek Mahallesi Hakkari’miz için 2. Alternatif Yolunun genişletme çalışmaları, Pınarca Köyünden Tüzek Mezrasına kadar yaklaşık 15 Km yapıldı dedi.

Başkan Kaya," Tüzek Deresine de Köprü görevini görecek Menfezler ve Köy içindeki derelere de Beton Borular (Büz) yerleştirildi. Van tarafından da Sıcaksu köyünden itibaren yol genişletme çalışmaları 3-4 Km bitirilerek kış mevsiminin gelmesiyle birlikte çalışmalara ara verildi.

İlkbaharla birlikte kalan 10 Km’lik kısmın genişletme, stabilize ve söz konusu yolun asfaltlama çalışması da yapılacaktır.

Van Sıcaksu Köyü ve Hakkari Geçitli Köyü arasındaki 40 Km’lik kısmın Karayolu ağına bağlanması ile birlikte 2. Karayolumuza kavuşacağız İnşallah. Tüzek Zirvesinde kısa mesafeli bir tünelle birlikte yol çok kullanışlı hale gelecektir.

Hakkari 2. Alternatif Yolu Neden Önemli Ve Gereklidir:  Deprem riski karşısında Hakkari’mizin 2. Alternatif Yolu Hazır Olacaktır.  

Hakkari’miz, mevcut yoldan 40-50 Km daha kısa bir yola kavuşacaktır.  2. Alternatif Yolda, çökme, çığ felaketleri tehlikesi, taş düşme tehlikesi gibi riskler yoktur.

Hakkari-Beytüşşebap-Şırnak arası ve Van-Şırnak arası, mevcut yollardan çok daha kısa bir mesafeye düşecektir. Yol güzergahındaki yaklaşık 30 küsür yerleşim birimi ihya olacaktır.

 2. Alternatif Yol Kaval Köyü Mıntıkasına bağlandığından, Hakkari Madenlerine En Yakın Yer Olan Aşağı Levin Mıntıkasında yapılması düşünülen Maden İzabe Tesileri, Flotasyon Tesisleri, Maden Üretim Tesislerine, Komşumuz İran Ülkesine, Siirt ve Van İllerimize en uygun, en kısa mesafede ulaşım imkanı sağlayacaktır.

Hakkari’miz için çok hayati öneme haiz 2. Alternatif Yolun açılması talebimizin talimatını veren başta Valimiz/Belediye Başkan Vekilimiz Sn. Ali ÇELİK olmak üzere yaklaşık 2 ay boyunca çok özverili çalışma ortaya koyan Özel İdare Ekiplerimize, Geçitli Şantiyesi Ekibimize ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Rabbim bu güzel hizmetleri bizlere nasip ve müyesser eylesin" ifadelerine yer verdi. Hakkarihabertv.com

 
Bu haber toplam 2576 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim