• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Başkan Kaya'dan "Ankara dönüşü müjdeli haber"

Başkan Kaya'dan "Ankara dönüşü müjdeli haber"
Hakkari'deki basın mensupları ile bir araya gelen AK Parti İl Başkanı Av. Zeydin Kaya, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde 4-5 saat süren Hakkari Gündemli Toplantıyı ve diğer Ankara ziyaretleri hakkında açıklamalarda bulundu.


 Başkan Kaya," 25.11.2023 Cumartesi Günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde; Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz başkanlığında, Millî Savunma Bakanımız Sayın Yaşar Güler ve Valimiz Sayın Ali Çelik’in katılımları ile;

Hakkari gündemli toplantımızda; İlgili Bakan Yardımcılarımız, ilgili Bakanlıklardan bürokratlarımız, Hakkari’miz ve çeşitli illerden de kıymetli iş insanlarımızla birlikte fikir alışverişinde bulunup taleplerimizi söyledik.

Söylediğimiz taleplerimiz şöyle sıralamak isteriz.  Madenlerimizin işletilmesi ana gündem konumuz oldu. Devlet teşvikleriyle firmaların önü açılacak ve madenler gün yüzüne çıkıp maden sahalarımız genişletilecek.

Hakkari’de izabe tesisi, flotasyon tesisi ve maden işletme fabrikalarının açılması gündeme geldi. Böylelikle nakliye konusunda masraflar azaltılmış olacak.

Bu tesisler için Aşağı Levin Bölgesi ve Kaval civarı uygun olacaktır. Böylelikle madenler Hakkari’de daha verimli, daha düzenli ve daha faydacı şekilde işletilmesi noktasında bir adım atılacaktır.  Madenlerimize karşı Devletimizin bir  iradesi var iş adamlarımızın kararlılığı var.

2) Hakkari’mize tekstil fabrikaları talebimiz olumlu karşılanmıştır ve Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz ve Milli Savunma Bakanımız Sayın Yaşar Güler tarafından olumlu karşılandı. Toplantıda bir iş adamımız tarafından Hakkari’mize otel veya İş merkezinin temelleri kısa sürede atılacaktır.

Yüksekova’mızda AVM talebimizi, iş adamlarımıza ilettik ve talebimizi ciddi anlamda değerlendireceklerini dile getirdiler. Böylelikle İran’dan gelen turistlerin Yüksekova’mızda ekonomisine  büyük bir katlıda bulunup ciddi bir istihdam alanı yaratacaktır.

 İlimizde Pınarca, Çınarlı ve Konak  Bölgelerinde Petrol yataklarının olduğuna dair ciddi emareler olduğunu dile getirdik. Sondaj vurulması suretiyle bu bölgelerden güzel haberler alacağımız inancındayız. Bu talebimizi sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımıza ilettik. Tarım ve hayvancılık  konusunda sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımızın talimatlarıyla ilgili Bakanlıklar Hakkari’mize  ciddi bir dirayeti ve ciddi desteği olacaktır.

Yaylalarımızı değerlendirmek suretiyle küçükbaş ve büyükbaş hayvancılığımızı canlandıracağız. Hakkari merkez Şemdinli ve Çukurca’da ceviz ağacı yetiştiriciliği Yüksekova'da Elma yetiştiriciliği konusunda fikir birliği olmuştur.

 Turizmi çekmek amacıyla yeni otellerin yapılması talebimizi dile getirdik. Hakkari’ye yeni açılacak alternatif yolun  Hakkari-Van arası mesafeyi 50 Km kısaltmış olacak. Tüzek bölgesine tünel yapılacak olursa bu mesafe daha da kısalacaktır.”  Sizlerle Başka bir müjdemizi daha paylaşmak isterim.

Sayın Valimizin dünkü Ankara temaslarından sonra, 65. Hükümet Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız, AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Sayın Fatma Betül Sayan Kaya hanımefendi ve Sayın Valimiz Ali Çelik ile birlikte Ticaret Bakanlığımız Sayın Ömer Bolat’a yaptıkları ziyaretlerde, “Çukurca kapımızın 2024 yatırım yılında kapının ıslahı için ciddi bir adım atılması yönünde talimat verilmiştir. Burada yeni binalar, yollar, gerekli alt yapı ve gerekli cihazlar olmak üzere ciddi bir yatırım sözü vermiş olmaktadır. 

Bu verilen yatırım talimatı duruma göre  300-400 Milyon TL civarında ciddi bir yatırım olacaktır.” Sınır kapılarımız ileride yapılacak çalışmalardan sonra 24 saat çalışır hale gelecektir. Esnafımızın şuandaki işyerlerini büyütmek, maddi güçlük çeken esnafımızın saha rahat nefes alması için ciddi anlamda zorlanan esnafımızın ayakta kalması için Sayın Bakanımızın talimatları ile çok düşük faiz uygulanması süratıyla 30 MİLYON TL kredi imkanı sunulmuştur. 

AK Parti Hakkari Teşkilatı olarak, Hakkari’nin gelişimi için; Bizler de Hakkari’mizin hizmetinde yol yürümeye devam edeceğiz inşallah. "Artık Hakkari’de hiç bir şey eskisi gibi olmayacak" diyerek çıktığımız bu yolda Hakkari’mize hizmet etmenin onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Değerli basın mensuplarımız birkaç gün sonra daha somut verilerle elle tutulur verilerle sizlerle tekrardan yeni bir toplantı düzenleyeceğiz.

İmza aşamalarından sonra  sizlerle bu paylaşımları yapacağız. Gerek ulaşımda gerekte sağlıkta ciddi müjdelerimiz olacaktır. Katılımlarınızdan dolayı siz değerli Basın Mensuplarımıza sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Emeklerinden dolayı;

Hükümet Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız, AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Sayın Fatma Betül Sayan Kaya Hanımefendiye, Vali/Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Ali Çelik'e, talimat Desteklerinden dolayı, Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz'a, Hakkari’den sorumlu Bakanımız, Milli Savunma Bakanımız Sayın Yaşar Güler'e ve Hakkari' ye özel ilgilerinden dolaya Sayın Bakanlarımıza Hakkari adına sonsuz şükranlarımı sunuyorum" dedi. Hakkarihabertv.com

img-2120-001.JPG

 

Bu haber toplam 1378 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim