• BIST 10045.74
  • Altın 2412.135
  • Dolar 32.2988
  • Euro 34.6561
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Başkan Kaya'dan Ankara dönüşü müjdesi

Başkan Kaya'dan Ankara dönüşü müjdesi
AK Parti İl Başkanı Avukat Zeydin Kaya Ankara temasları ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz hafta Vali ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, ilçe ve belde belediye başkanları ile Ankara'da temaslarda bulunan Ak Parti Hakkari İl Başkanı Avukat Zeydin Kaya temaslarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Hakkari Evinde basın mensupları ile kahvaltılı basın toplantısında bir araya gelen Başkan Zeydin Kaya, 18 Eylül - 21 Eylül tarihlerinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ulaştırma ve Alt yapı Bakanı Sayın Abdulkadir Uraloğl, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Gençlik Spor Bakanı Dr. Oman Bak'ın yanı sara bazı kurumların genel müdürlükleri düzeyinde kentin sorunları ve çözüm önerileri ile ilgili görüşmeler yaptıklarını söyledi.

Heyet olarak randevu talep ettikleri bakan ve genel müdürlerin kısa süre içerisinde kendilerine dönüş yaptığını ve kentin ihtiyacı olan taleplere somut çözüm önerileri aldıklarını söyleyen Kaya, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın en kısa bir süre içerisinde Hakkari'ye geleceğini Yılmaz'a bazı bakan ve iş insanlarının da eşlik edeceğini ifade etti.

Başkan Kaya bu ziyarette Hakkari ve ilçelerindeki işsizliği önlemek için neler yapılabileceği, hangi iş alanlarında istihdamı sağlanabileceği konusunun etraflıca tartışacağı bilgisini paylaştı.

-Sulama suyuna kalıcı çözüm geliyor

Yüksekova ilçesindeki Dilimli Barajı ile 6 bin hektar araziye kapalı sistem boru hattı ile sulama kanalı açılacağını belirten Başkan Kaya aynı şekilde baraj ve göletler ile Hakkari'nin sulama sorununa kalıcı çözüm için Salkımlı, Bağışlı ve Durankaya Göletlerinin bir an önce faaliyete geçirilecektir dedi.

- Doktorlara lojman müjdesi

Sağlık Bakanlığı ziyaretinde Hakkari ve ilçelerindeki hastanelerin altyapı ile doktor sorununa kalıcı özüm için bulunacağını bildiren Kaya hem Hakkari'de hem de Yüksekova ilçesinde doktorlara lojman yapılacağı müjdesini verdi.

-Yayla ve meralar kullanıma açılacak

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya yaptıkları ziyarette yayla ve meraların vatandaşların kullanıma açılması konusunu gündeme getirdiklerini ifade eden Kaya, kentin huzuru ve güvenliği için gerekli hassasiyetin gösterileceğini, Hakkari merkez ve Yüksekova'daki kapalı yolların açılmasını talep ettiklerini kaydetti.

-Hakkari sporu daha iyi noktaya gelecek

Görüşmelerde Hakkari sporunun daha ileri bir noktaya taşınması için spor camiasının taleplerini ilgili makamlara ilettiklerini belirten Kaya, gerekli desteklerin sağlanacağını ifade etti.

-Selzedelerin zararları karşılanacak

Kaya, AFAD Başkanlığı ziyaretinde daha önce Şemdinli, Derecik, Yüksekova, Çukurca ve merkezde meydana gelen sellerde zarar gören çiftçilerin zararlarının karşılanması talep ettiklerini iletti.

-Hakkari'de su sorunu çözülecek

Hakkari merkezin su sorunun çözüm için de girişimlerde bulunduklarını bildiren Kaya Berçelan ve Golan kaynaklarının gözden geçirileceğini ve aynı zamanda yeni bir kaynak suyu bulma girişimleri olduğunu söyledi.

Kaya, Cumhurbaşkanlığı Strateji Daire Başkanlığı ile yaptıkları görüşmede Hakkari'deki projelerin desteklenmesi noktasında söz aldıklarını belirtti.

-Sınır kapılarına kalıcı çözüm getirilecek

Ticaret Bakanlığı ziyaretinde özelikle Esendere, Üzümlü ve Derecik sınır kapılarındaki sorun ve sıkıntıları gündeme getirdiklerini söyleyen Kaya, sınır kapılarındaki sorunlara kalıcı çözüm bulunacağını ifade etti.

- Yeni Okul ve adliye binası için söz aldık-okulsuz köy kalmayacak

Adalet Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı görüşmelerinde okul ve adliye binalarının yapılması için söz aldıklarını bildiren Kaya, kentte okulsuz köy kalmayacağı mesajını verdi.

-Kentsel dönüşümün üzerinde duracağız

Hakkari için çeşitli kesimlerden deprem uyarısı yapıldığını anımsatan Kaya, en kısa sürede Hakkari'de bir kentsel dönüşüm yapılacağını kaydetti.

-Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı bir il başkanları toplantısında Hakkari'nin alternatif yol sorunun gündeme geldiğini söyleyen Kaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hakkari'den sorumlu Bakan olan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'e bu sorunun çözümü için direktif verdiğini iletti.

- 3 alternatif yol üzerinde duruyoruz

Hakkari'nin alternatif yol sorunu için başlatılan çalışmalar hakkında bilgi veren Kaya, Hakkari - Van arasında bir servis yolunun açıldığını ve yakın dönemde yapılacak çalışmalar ile söz konusu yolun üçüncü alternatif yol olabileceğini kaydetti.

Toplantıya Hakkari Küresel Gazeteciler Konseyi Temsilcisi Feyzullah Taş, Hakkari Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hakan Taş, cemiyet yönetimi, Ak Parti Hakkari il yöneticileri ile kentte çalışan basın mensupları katıldı.

hakkari-deki-gazeteciler.JPG

Bu haber toplam 1916 defa okunmuştur
  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
  • CHP'den AK Parti'ye ziyaret17 Nisan 2024 Çarşamba 10:00
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı17 Nisan 2024 Çarşamba 08:43
  • Başkan Kaya, ”Hakkari halkının hizmetkarıyız”12 Nisan 2024 Cuma 15:37
  • YSK: 4 yerde seçim yenilenecek11 Nisan 2024 Perşembe 16:45
  • Hakkari belediyesinde bayramlaşma11 Nisan 2024 Perşembe 15:31
  • 3 bin 389 ölü seçmen tespit ettik07 Nisan 2024 Pazar 17:13
  • Belediye eş başkanlara ziyaretler sürüyor06 Nisan 2024 Cumartesi 22:16
  • Mazbatasını bugün alan muhtara muhtarlık binası şoku06 Nisan 2024 Cumartesi 11:00
  • Hakkari AK Parti'den açıklama!04 Nisan 2024 Perşembe 20:24
  • AK Parti adayı Arvas konuştu04 Nisan 2024 Perşembe 19:10
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim