• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Başkan Keskin’den “Utanç tablosu” açıklaması

Başkan Keskin’den “Utanç tablosu” açıklaması
Hakkari Durankaya Bağımsız Belediye Başkanı Fatih Keskin, önceki gün beldelerinde bir brandaya sarılı olarak taşınan hasta hasta ile ilgili açıklama yaparak "Bu bir utanç tablosudur" dedi.

Başkan Keskin yazısında şu ifadelere yer verdi: İnsanlar çekmiş oldukları sıkıntılardan dolayı haklı yere tepki gösteriyor ve eleştiride bulunuyor. Bu tepki ve eleştirileri haklı buluyorum. 

İnsanlar bölgemizde ki çetin kış şartlarından dolayı büyük sıkıntılar çekmektedir. ulaşım bazı noktalarda tamamen kesilmektedir.

İl belediyelerinin ekonomileri bozukken, hisseleri yeterli değilken, belde belediyelerinin imkanlarından bir şeyler beklemek tabi ki zordur. Biz elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz ama genel olarak hizmette eksiklikler olduğu için sıfırdan başlıyoruz her noktaya yetişmemiz mümkün değildir.

Belediyemizin araçlarının olmaması, yeni araç almak gibi bir imkanımızda olmadığı için Nasıl mücadele edeceğimizi kestirmek çok zordur. Hisselerin yetersiz olması ve piyasanın peşin para şeklinde çalışması Zaman kaybına ve hizmet eksikliklerine neden oluyor.

Yolu olmayan içme suyu olmayan bölgelerimiz vardır... Ben belediye Başkan'ı olarak göreve geldiğim ilk gün mevcut borçları sıfırlama yoluna gittim ki şuanda piyasada büyük bir borçta söz konusu değildir.

Ama daha önceki dönemimde almış olduğum 2004-2009 araçların hepsini bir dönem arayla 2014 seçimlerini kazandığımda hurda olarak gördüm. Mevcut yönetim iktidar yönetimi olmasına rağmen belediye bünyesine etkili bir araç bırakmamıştır.

keskin-1-002.jpgDönemin şartlarına göre haklı gerekçeleri olabilir ancak iktidar gücüyle olan bir belediye imkanlar dahilinde büyük çözümler getirebilirdi. biz bugün elimizden geleni yapıp bir yapma peşindeyiz dünya malında gözümüz yok, olsaydı; kuşaktan kuşağa siyaset yapma fırsatımız, insanların güvenini kazanma imkanımız olmazdı. hizmet Ben hiç bir maddi beklenti içinde olmadan sadece halkın sevgisini kazanmak isteyen bir kültürden geliyorum.

İnsanların verdiği yetkiyi ihtiyaçlarını karşılamak Kaydı ile hizmetlerine layıkiyle sunmaktan başka bir davamız yoktur. Büyük projeler peşindeyiz çalışıyoruz ama yeterli değil çünkü çok basit işleri bile bazen yapamıyoruz.

Bu demek olmuyor ki vazgeçeceğiz hiçbir şekilde durmayacağız eğer bir söz verdiysek yerine de getireceğiz. ama gönül isterdi herkes bu halka kendisini borçlu hissetsin ve çalışmalar gerçekleştirsin. İnsanların siyasi çizgisi veya duruşu Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olduklarını gerçeğini ortadan kaldırmıyor.

Yetkililer vicdanen rahat mı halen? 7 muhtarlık ve 26 yerleşim birimi kar esaretine mahkum edildi ve Belde’de 6 hasta ilkel şartlarla ölüm kalım savaşı vererek merkeze getiriliyorsa vicdanları sorgulamak lazım.

keskin-2-002.jpg

Bu ülke hepimizin ülkesi ve bu ülkede yaşayan benim gibi seçilmişler ve devlet tarafından Atanan atanmışlar bu halka hizmet etmek zorundadır.  Ayrımcılık yapmak, işleri esnek tutmak, ihtiyaçlara sağır kalmak, olayların bilinmesine rağmen erken davranmamak, ön tedbirler almamak yakışmıyor yakışmadığı gibi sizi haklıda göstermiyor.

Çetin kış şartları var, aksilikler olur ama bu kadar da değil. Her yerde sıkıntı olduğu gibi Durankaya’da da hastaların ilkel yollardan hastanelere taşınması ve yetkili insanların, elinde imkan olanların bu durumların yaşanma ihtimalini bilmelerine rağmen ön tedbir almaması "Utanç Tablosudur".

Ben bu olaylara şahit oldukça üzüntüm kat be kat artıyor. Belediyenin imkanları dahilinde araç kiraladık ve her yerde ulaşımı dar imkanlarla sağlamaya çalışıyoruz, 2 gündür gece gündüz demeden arkadaşlarımız çalışıyorlar imkanları zorlardık ancak yetişemiyoruz.

Ben kendi açımdan baktığımda olaya; imkanlar kısıtlı olmasına rağmen elimizden geleni yapıyoruz, vicdanen rahatız ama aynı Zaman'da üzgünüz çünkü yeterli olamıyoruz. Peki sizde rahat mısınız ? devletin imkan ve kaynaklarını kontrolü kullanmayıp her sene bu rezaleti görüp bir çare bulamayan yetkili kardeşlerim... Siz bu halkı kazanmak istiyorsanız başka yöntemler geliştirin bu şekilde bir çözüm elde edemezsiniz. "Yarın karlar erir yollar açılır " ama bu insanlar bu durumu unutmaz.

Amacınız insanları kazanmaksa bu şekilde kazanılmaz amaç kaybetmekse çok başarılısınız tebrik ederim... İnsanların Feryatları, üzüntüleri birde üstüne bu imkansızlıklar bu insanlara reva değildir. Gerekli yazışmaları farklı mercilerle de yaptık en yakın Zaman'da bu istikrarsız ve başarısız durumdan kurtulmayı Ümit ediyoruz...

Olaylara ideolojik veya düz bakmayalım hizmetin gereklerini yerine getirelim. Bu insanlar bunu hak etmiyor. Hissemiz belli yaptığımız iş belli "bu hisseyle ne araç alınır, ne yol yapılır, nede halkın zorunlu sosyal hayat şartlarına pozitif bir katkı sunulabilir".

keskin-3-003.jpg

Özelde ve genelde insanlarımızı yalnız bırakmamaya ve elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bütün sorunlar olmazsa da zaruri olan hizmetleri yapmak için elimizden gelenin fazlasını yapacağız. bu zor dönemleri inşallah ilerleyen Zaman'larda çözüme ulaştıracağız ancak herkesin taşın altına elini koyma vakti gelmiştir.

Rahat davranarak olaylara çözüm bulmaktan çok bahaneler üreterek idareci olunmaz. "İmkanlar belli imkanlara hükmedenler belli" biz imkanlarımızı sonuna kadar zorluyoruz aynı duyarlılığı bu halkın idareciliğini yapan, bu halkı devlet adına temsil eden insanlarında göstermesi gerekiyor.

Oturup ahkam kesmekle olmuyor sahaya inip insanların derdini dinlemek lazım, gezip görmek lazım... Müdahaleler yetersizdir, çalışmalar var ama zayıf ilerliyor ön tedbirler alınmalıdır. Ben üzülüyorum eğer sizde üzülüyorsanız kolektif bir çalışmayla il ilçe belde ve köylerde bu tür sorunlar yaşanmaz hiç bir sıkıntı çıkmadan bu sorunlu günlerde insanlarımızın mağduriyetini gideririz.

Bizim ihtiyacımız yok biz biliyoruz ve yeterlidir diyorsanız!!! yapacak bir şey yok, olaylar herkesin gözü önünde yaşanıyor insanlar önünde utanacak olan yine yetkisini kullanmayanlar yada kontrolsüz, taraflı ve eksik kullananlar olacaktır" şeklinde konuştu. Hakkarihabertv.com

 

Bu haber toplam 7199 defa okunmuştur
Diğer Haberler
  • Hakkari polisinden Drone ile trafik denetimi!26 Nisan 2024 Cuma 08:36
  • İnci kefalinin zorlu göçü başladı25 Nisan 2024 Perşembe 15:52
  • Muhtarlara kötü haber25 Nisan 2024 Perşembe 14:32
  • Beytüşşebap'ta yetişen otlar adeta şifa deposu25 Nisan 2024 Perşembe 10:22
  • Hakkari belediyesinde topyekûn temizlik seferberliği25 Nisan 2024 Perşembe 10:12
  • Akıllı Saat Fiyatları Ne Kadardır?25 Nisan 2024 Perşembe 09:11
  • Bebek Uyku Tulumu Trendi25 Nisan 2024 Perşembe 09:09
  • Boş Hediye Kutusu25 Nisan 2024 Perşembe 09:07
  • Fotoğraf Makinesi İçin Öneriler25 Nisan 2024 Perşembe 09:04
  • Jeneratör Fiyatları Dizel Seçenekleri25 Nisan 2024 Perşembe 09:02
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim