• BIST 10082.77
  • Altın 2430.881
  • Dolar 32.3957
  • Euro 34.7576
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Başkan Sarı’dan sandık taşıma kararına tepki

Başkan Sarı’dan sandık taşıma kararına tepki
Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı İrfan Sarı, Hakkari, Yüksekova ve Cizre gibi merkezlerde sandık taşıma kararının ayrımcılık olduğuna dikkat çekerek karardan vazgeçilmesini beklediklerini söyledi.

 7 Haziran seçimlerinin ardından ‘çözüm sürecinin askıya alınıp çatışmalı sürece girildiği bir ortamda yapılacak olan 1 Kasım seçimlerinde ilçe seçim kurullarının ‘Güvenlik’ gerekçesi ile HDP’nin rekor oy aldığı bazı merkezlerde sandık taşıma kararına tepkiler gelmeye devam ediyor. 

Kamuoyunda  Ak parti’nin 1 Kasım seçimlerinde halk iradesinin sandığa yansımasının engelleme hamlesi olarak yorumlanan ilçe seçim kurulu kararlarına ilişkin Yüksek Seçim Kurulu kararı beklenirken, Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı İrfan Sarı’dan da karara tepki gösterdi.

1 Kasım’da yapılacak seçimlerin, çatışmalı bir sürece denk geldiğini çocuklar başta olmak üzere sivillerin ölümüne neden olan savaş ortamında insan hakkı ihlallerine tanık olduklarını ifade eden Sarı, yönetim erkinin halkın güven ve huzurunu sağlamakla mükellef olduğunu söyledi.

 Kaos ve panik politikalarının ülkenin kan gölüne dönüşmesine neden olduğunu anlatan Sarı, bu ortamda oluşturulan algı operasyonları ile yurttaşların kafasının karıştırılmak istendiğini, bunun sonuçlarının ise ülke için büyük bir risk oluşturduğuna dikkat çekti.

 Son günlerde bazı bölgelerde seçim sandıkların güvenlik gerekçesiyle başka noktalara taşınmasına yönelik karar ve açıklamalar yapıldığını belirten Sarı, halkın hayatını kolaylaştırmak ve demokratik sosyal yaşamının teminatı olan devletin böylesi bir anti demokratik uygulama çabası içine girmesinin kabul edilebilir bir tarafı olmadığını ifade etti.

 Vatandaşın ve seçim sandığı güvenliğinin bir mahallede sağlanıp bir diğer mahallede sağlanamıyor olmasının yönetici erkin çelişkisi olduğunu savunan Sarı,”Dezavantajlı ve yaşlı gurupların seçme hakkının kilometrelerce ötede, belirlenen noktalara “çağrılma” suretiyle kullandırılıyor olması tam anlamıyla bir handikaptır. Bu tutum ayrımcılık olarak algılanmaya müsaittir. Bu karardan derhal vazgeçilmesi gerekir” dedi. Hakkarihabertv.com

Bu haber toplam 2967 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim