• BIST 10082.77
  • Altın 2438.191
  • Dolar 32.4757
  • Euro 34.7263
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Başkan Taş telekonferans toplantısına katıldı

Başkan Taş telekonferans toplantısına katıldı
Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) Başkanı Servet Taş, Ticaret Bakanı ve TOBB Başkanının iştirak ettiği telekonferans toplantısına katıldı.

 

HATSO Başkanı Servet Taş, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, TOBB Başkanı Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu ve 365 Oda/Borsa Başkanı ile TOBB 61 Sektör Meclis Başkanının yer aldığı video konferans aracılığıyla gerçekleşen değerlendirme toplantısına katıldı.

Dünyayı ve ülkemizi her alanda etkileyen Koronavirüs COVİD-19 salgını nedeniyle başta sağlık olmak üzere ticaret ve ekonomi alanında tüm insanlarımız etkileyen olumsuz yaşam koşullarının normalleştirilmesi, esnaf,tüccar, KOBİ’ler ile tüm iş dünyasındaki mevcut sektörlerin içinde bulunduğu sorunların aşılması amacıyla yapılan toplantıda, yaşanan sıkıntılar TOBB Başkanı Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu ve Ticaret Bakanı Sayın Ruhsar Pekcan’a iletildi.

Hatso Başkanı Servet Taş telekonferans aracılığı ile gerçekleştirilen toplantıda ilimiz esnaf ve tüccarları ile KOBİ’lerin özellikle bankalarda krediye ulaşmaları için daha esnek davranılması, şu an TOBB’un üyelerine Halkbankası aracılığı ile sağlanan orta ölçekteki esnaf ve tüccarlarımızın kullanabilecekleri İşe Devam Can Suyu Kredisi ile Denizbank   aracılığı ile de orta/büyük ölçekteki işletmelerin kullanımına açılan TOBB Nefes Kredisi’nin hayata geçilmesinde öncülük eden TOBB Başkanı Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ederek, bu kredilerin yanında faiz destekli daha düşük faiz oranlarının uygulanacağı kredilere ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında iş yerleri kapanan küçük esnaf ve sanatkârlar bu durumdan çok etkilendiği için kısa zamanda mevcut sorunlarının çözüme kavuşturulması, bankalarda kredilere ulaşılmasında olumsuz sicil kayıtlarının göz önüne alınmaması esnaf,tüccar ve KOBİ’lere kolaylık sağlanması, vergi ve sigorta borçlarının faizsiz olarak uzun vadeli yapılandırılması,

şu an kapalı olan (zaman zaman sadece sınır ticareti kapsamında ithalat yapılan)  sınır kapılarımızın sağlık tedbirleri alınarak normalleşmeye kavuşturulması kontrollü ithalat ve ihracat imkanlarının sağlanması, faaliyetlerine ara veren maden firmalarımızın  tekrar ihracat işlemlerini gerçekleştirebilmeleri hususunda gerekli koşulların oluşturulması gerektiğine vurgu yaptı.

Bu haber toplam 2019 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim