• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Başkan Ünal'dan ÇKS başvuruları açıklaması

Başkan Ünal'dan ÇKS başvuruları açıklaması
Hakkari Ziraat Odası Başkanı Naif Önal, 2024 üretim yılı ÇKS başvuruları 31 Aralık 2023 tarihinde sona ereceğini açıkladı.

Hakkari Ziraat Odası Başkanı Naif Önal, yaptığı açıklamada," Değerli çiftçilerimiz; 2024 üretim yılı ÇKS başvuruları 31 Aralık 2023 tarihinde sona erecektir. Destekleme alabilmeniz için Ziraat Odası üyeliğiniz AKTİF olmalıdır.

Yeni yayımlanan ÇKS yönetmeliğince e-devlet üzerinden başvurular alınmaktadır. Başvuru esnasında “Ziraat odasına kayıtlı aktif üyeyim” seçeneği işaretlenmektedir.

Çiftçi eğer bağlı olduğu Ziraat odasına başvurup çiftçiliğe devam ettiğini beyan etmez ve bilgilerini güncellemezse PASİF duruma düşecektir. PASİF konuma düşenler destekleme alamayacaktır.

Güncelleme yapmayan üyeler Otomatikmen PASİFE duruma düşeceğinden İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine bildirilecek Tarımsal Destek Alamayacaklardır.

Mağdur olmamanız için 31 Aralık 2023 mesai bitimine kadar Ziraat Odalarına giderek bilgilerinizi güncelleyiniz.

Ürününüz bol kazançlarınız bereketli olsun

BİLGİLENDİRME: Tapu kaydı vefat eden kişiler adına olan araziler, Taahhütname ile tarımsal faaliyette bulunan kişi tarafından ÇKS'ye kayıt ettirilebilecek.
 ➡️Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 18 Kasım 2023 tarih ve 32373 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Yönetmelik kapsamında ölen kişiler adına olan veya intikali yapılmış olup verasete iştirak halinde bulunan araziler ekim yapan kişi tarafından taahhütname ile ÇKS’ye kayıt ettirilebilecektir. 
 ➡️Bu tür arazileri ÇKS’ye kayıt ettirmek isteyen üreticilerin 2024 yılı ÇKS kaydı için 2 Ocak 2024 tarihine kadar müdürlüğümüze başvurmaları gerekmektedir. 

❗️Dikkat edilecek hususlar;
1- İntikali yapılmamış ve halen ölü kişiler üzerinde olan araziler veya hisseler Taahhütname ile ÇKS ye kayıt ettirilebilecektir.
2- Taahhütname ile müracaatlarda Taahhütname dışında herhangi bir belge istenmeyecektir. (Sadece; Hissedarlardan İtiraz gelmesi durumunda Mirasçılık Belgesi istenecektir.)
3- Taahhütname ile müracaatta bulunulan tüm parsellerin, CBS yardımı ile ya da yerinde kontroller ile ekim yapılıp yapılmadığı kontrol edilecektir. 
4- Taahhütname ile müracaatta bulunulan araziler Mart ayında muhtarlıklarda ve ilçe müdürlüğümüzde askıya çıkarılacaktır.
5- Verasete iştirak durumunda hisse oranları belli araziler için hisse oranında hissedarlar adına bireysel müracaat alınabilecektir.

Son olarak daha önce ziraat odası başkanlığımızda kayıt yaptıran ve bugüne kadar ziraat odamıza vermekle yükümlü olduğu yıllık aidat borçlarını en geç 31.12.2023 tarihine kadar ödeme yapmayan çiftçilerimiz hakkında yasal takip işlemleri başlatılacaktır çiftçilerimizin mağdur olmamaları açısından mutlaka ziraat odamıza uğrayıp yıllık aidatlarını ödemesi ve kayıtlarının güncellemesi gerekmektedir" dedi. Hakkarihabertv.com

 

 

Bu haber toplam 1569 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim