• BIST 7995.72
  • Altın 1880.94
  • Dolar 28.9418
  • Euro 31.2381
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 7 °C

BAŞKAN VE PAŞA TOKALAŞTI

BAŞKAN VE PAŞA TOKALAŞTI
Hakkari Valisi Muammer Türker 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 86. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla makamına kabul ettiği ve Cumhuriyet ile yaşıt olan yaşlılara birer Cumhuriyet altını hediye etti.

Hakkari de Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri

Bu Videoyu Web de paylaş 

 Törene katılan Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Lokman Ekinci ve DTP li Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu nun birbirleri ile ilk kez tokalaşması ise gözlerden kaçmadı. Komutan ile başkanın el sıkışması şaşkınlıkla karşılanırken, komutanın kafasını başka yöne çevirmesi ise dikkatlerden kaçmadı.

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sabah saatlerinde Valilik Makamında gerçekleştirilen tebriklerin kabulü ile başladı. Vali Muammer Türker tebriklerin kabulünün ardında ilde tespit edilen ve Cumhuriyetle yaşıt olan 1923 doğumlu olan Ahmet İrdem, Ahmet Çiftçi ve Ahmet Koç isimli vatandaşları makamına kabul ederek bir süre sohbet etti. Burada bir açıklama yapan Vali Muammer Türker, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle cumhuriyetimizle yaşıt olan ve ilimizde yaşayan yaşlılarımızı kabul etmek istedik. 30 üzerinde 1923 doğumlu insanımız çıktı. Ancak bunların bir kısmı gelecek durumda değildi. Bunları temsilen bu 3 büyüğümüzü burada ağırlayarak bugünün anısına birer cumhuriyet altını armağan etmek istedik. Onlarda yaşlı olmalarına rağmen bizleri kırmayarak geldiler kendilerine teşekkür ediyoruz şeklinde konuştu.

 

Vali Türker daha cumhuriyetle yaşıt olan 3 vatandaşa günün anısına birer Cumhuriyet altını hediye etti. Bu arada tebriklerin kabulü sırasında Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Lokman Ekinci ve DTP li Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu nun birbirleri ile ilk kez tokalaşması dikkatlerden kaçmadı. Komutan ile başkanın tokalaşması sırasında komutanın kafasını başka bir tarafa çevirmesi ise gözlerden kaçmadı.

 

 BELEDİYE BAŞKANI İSTİKLAL MARŞINA SONUNE KADAR EŞLİK ETTİ

 Şehir stadyumunda devam eden kutlamalarda Vali Muammer Türker,  Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Lokman Ekinci ve DTP li Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu öğrenci ve halkın bayramını kutladılar. Okunan İstiklal marşına ise Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu'nun sonuna kader eşlik etmesi ise dikkatlerden kaçmadı.

 

VALİ TÜRKER KÜRDÜ VE TÜRKÜ BİR DESTAN YAZMIŞTIR.

 Burada bir konuşma yapan Vali Muammer Türker,” Dört bir yandan işgale uğrayan Anadolu topraklarının işgalden kurtulması büyük mücadeleler verilmiştir. Osmanlı devletinin küllerinden bir milletin yeniden doğması, Cumhuriyetinin kuruluşuna uzanan süreçte Anadolu toprakları tarihin kaybettiği en haksız toprak işgaline uğramıştır. Gazi Mustafa Kemalin önderliğinde milli mücadele başlatan Anadolu insanı doğulusu ve batılısı kuzeylisi, güneylisi, yaşlısı, genci Kürdü ve Türkü ile bir destan yazmıştır” dedi.

 

Sümbül Dağı'na yılın ilk karı yağarken halk oyunları ekibi ise, şehir stadyumunda yağmurun altında bir birinden güzel oyunlar sergiledi. Bazı öğretmen ve öğrencilerin oldukları yerde oyuna eşlik etmesi ise dikkatlerden kaçmadı. Kutlamalar askeri bando eşliğinde asker ve öğrencilerin geçit töreni ile sone erdi. Kutlamalar boyunca çevrede yoğun güvenlik önlemleri alınarak şehir stadyumu çevresine ise sinyal bozucu cihazlar yerleştirildi.(Hakkarihabertv.com)

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 2147 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • ALEV ALAN ZIRHLI ARAÇ BÖYLE YANDI05 Ağustos 2010 Perşembe 13:03
  • ÇOCUKLARIMIZ BORÇLU DOĞUYOR...05 Ağustos 2010 Perşembe 11:28
  • HAKKARİ`DE HAVA HAREKETLİLİĞİ...05 Ağustos 2010 Perşembe 10:54
  • KÖY OKULUNDA KPSS`YE HAZIRLANIYOR04 Ağustos 2010 Çarşamba 17:05
  • HAKKARİ`DE KUŞLARA MODERN YUVA..04 Ağustos 2010 Çarşamba 15:35
  • BAŞKAN ASLAN YETKİLİLERE SİTEM ETTİ..04 Ağustos 2010 Çarşamba 14:47
  • ZABITA`DAN RAMAZAN ÖNCESİ DENETİM04 Ağustos 2010 Çarşamba 12:55
  • CİLO DOĞA DERNEĞİ KİME ÖFKE SAÇTI...03 Ağustos 2010 Salı 12:54
  • MAHALLE GÖÇÜNÜ BELEDİYE ÖNLEDİ...02 Ağustos 2010 Pazartesi 17:45
  • AŞİRET BÜYÜKLERİNE ÖNEMLİ ÇAĞRI..02 Ağustos 2010 Pazartesi 17:08
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim