• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Başkana şok soruşturma

Başkana şok soruşturma
Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, 14 Ağustos 2011 tarihinde Hakkari'yi ziyaret eden İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'i karşılamaya gitmediği için haklarında soruşturma başlatıldığını iddia etti.

Belediye binası önünde Hakkarihabertv.com muhabirinin sorularını cevaplandıran Başkan Bedirhanoğlu, kimseden korkularının olmadığını belirtti. Bedirhanoğlu,”Ağustos ayının 12’nde Vali Muammer Türker beni telefonla aradı. İçişleri bakanı buraya gelecek onu karşılamamız gerekir dedi. O günlerde de tabi ki çok yoğun tutuklamalar vardı. Hatta Çukurca ilçesinde bir önceki gün 22 kişi tutuklanmıştı. Dedim ki ben bu şartlarda İçişleri Bakanını karşılayamam. 

 

Aynı gün inceleme başlatılmış. 14’de ise İçişleri Bakanı burada idi. 15’nde İçişleri Bakanının onayı ile inceleme onayı verilmiş. Sadece onun imzası ile değil içişleri bakanı, bakanlık müsteşarı ve genel müdürün imzasıyla inceleme başlatıldı. Ben öyle inanıyorum ki ayın 12’sinde ben Vali beye ben karşılayacağım deseydim. Kesinlikle bu soruşturma açılmayacaktı ve 15’nde de içişleri bakanı bu soruşturmaya onay vermeyecekti”

 

BEN BUNU KAMUOYUNUN TAKDİRİNE BIRAKIYORUM

Bedirhanoğlu,”Ben bunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum hukuki midir yoksa siyasimidir.  Kamuoyu bunu takdir etsin. Kaldı ki bizim hiçbir çekincemiz yoktur. Her şeyimiz sadece müfettişleri değil herkese açıktır. Herhangi bir vatandaşta gelse benim şu konuda endişelerim var dese biz bununla ilgili bütün detayları vatandaşın önüne sereceğiz ve bütün detayları inceleme fırsatı vereceğiz. Başımız dik anlımız açıktır. Yapılan bu soruşturma belediye ve halkı karşı karşıya getirme mantığı ile yapılmıştır. Bütün görüş ve suçlamaları buna yöneliktir. Neden halkı sıkıştırıp icraya vermiyorsunuz, neden halka tolerans bütün soruşturma mantığı bunun üzerine kurulmuştur. Ben bunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum kamuoyu bunu değerlendirir”

 

ALLAH BÖYLE BİR İÇİŞLERİ BAKANINI KİMSENİN BAŞINA GETİRMESİN

 Bedirhanoğlu,”Allah böyle bir içişleri bakanını kimsenin başına getirmesin. Ben ve belediye çalışanlarından 70 kişi hakkından inceleme başlatılmış. Bu inceleme daha öncede ifade ettiğim gibi kesinlikle hukuki ve suç takibatı ile ilgili değildir. Tarihlere baktığımız zaman durum net olarak ortaya çıkıyor. Yani ben içişleri bakanını karşılarsam suçlu değilim. Onu karşılamazsam suçluyum. Mantığı ile hareket edilmiş ve o mantıkla soruşturma açılmış artık bunu kamuoyu bunu takdir eder” şeklinde konuştu.

 

Bu haber toplam 2609 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim