• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Başkan'dan başbakan'a sert tepki

Başkan'dan başbakan'a sert tepki
Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bir televizyon kanalındaki Hakkari ile ilgili konuşmasına sert tepki gösterdi.

Akşam saatlerinde yazılı bir açıklama yapan Başkan Bedirhanoğlu,” Dün başbakanın yaptığı bir televizyon konuşmasını hayretle izledim. Her zaman olduğu gibi yine Hakkari’ yi unutmadığını ve Hakkari ile ilgili nefrete olaşan önyargılarının devam ettiğini gördüm.

Bir taraftan Hakkari’ye olan nefretini ve kızgınlığını dışa vurdu bir taraftan da Afrika’ya hakaret etti. Doğrusu ben sayın Erdoğan’ın Hakkari ile ilgili ifadelerini ciddiye almıyorum. Çünkü Hakkari’yi hatırladıkça öfkesine yenik düşüyor. Bundan dolayı da gerçeğe uygun olmayan ve kendi içindeki nefretinin tezahürü olan sözler sarf ediyor. Bunu da yaparken basına sesleniyor, hiç farkında değil basın zaten her gün Hakkari’de ve onun söylediklerinin doğru olmadığını ve söylemleriyle komik bir duruma düştüğünü fark ediyor ve biliyor.

 Hakkari halkı her gün Ankara’ya da geliyor ve diğer kentlere de gidiyor ve görüyor ki, Hakkari’nin temizliği bu kentlerinkinden aşağı değil, ambargonuza ve onlarca dezavantaja rağmen sizin Hakkari’ye tahsis hiç adil olmayan parayla belediyenin neler yaptığını görüyor. Bu kin daha ne zamana kadar sürecek sayın başbakan. İnanın siz bu kafayla artık Hakkari’ nin askerlerinden ve polislerinden de oy alamayacaksınız.

Hakkari’nin size niçin oy vermediğinin sebebini biraz kendinde ararsanız yıllardır yaptığınız konuşmalarla Kürt halkına, dolayısıyla tamamı Kürt olan Hakkari halkına ve onların inandığı değerlere, yaptığınız hakaretler ve sarf ettiğiniz tehditleri göz önüne getirirseniz belki Hakkarilileri biraz olsun anlarsınız ve bu tutumunuzdan vazgeçersiniz. Ne diyelim, Allah Hakkarililere sabır ve sebat, size de akıl ve iz’an versin” dedi. Haber: Feyzullah Taş (İHA)

 

Bu haber toplam 4324 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim