• BIST 10247.75
  • Altın 2395.162
  • Dolar 32.2695
  • Euro 34.6233
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C

Başkan'dan hizmet açıklaması

Başkan'dan hizmet açıklaması
Hakkari Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, göreve geldikleri günden beridir yapmış oldukları hizmetler hakkında bilgi verdi.

Hakkari Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, Hakkari’nin 1936 yılında Türkiye Cumhuriyeti illeri arasında yerini almış olmasına rağmen hala kendi iç sorunları içinde boğulan ve bir türlü kendi kendine yeterli bir duruma gelemeyen bir kent olduğunu söyledi.

 

bedirhanoglu-2.jpgMakamında ildeki basın mensupları ile bir araya gelen Başkan Bedirhanoğlu, göreve başlamış oldukları günden beridir yapmış oldukları hizmetleri anlattı. Yıllardır geçmişteki yanlış personel politikası yüzünden belediyemiz kentimize doğru dürüst hizmet eder hale gelemediğini ifade eden Bedirhanoğlu, personelin büyük miktarda borçlu duruma düşmüş, hizmet için para ayırma şansı olmadığı için de piyasaya da borçlanmış ve piyasa borcunu da tam olarak ödenmediğini belirtti.

 

KİMSENİN YAPAMADIĞINI BİZ YAPTIK

29 Mart 2009 tarihinde göreve geldiklerinde 16 milyon (Eski para birimiyle16 trilyon) sadece personel borcu olduğunu ifade eden Bedirhanoğlu, o zamanlarda 333 personelin olduğunu,

hiç bir yatırım yapılmazsa bile sadece cari ödemelerden dolayı ayda 447 bin TL borç altına girildiğini hatırlattı. Şimdilerde ise 199 personelin olduğunu ve bütün belediye işlerini kalan bu personellerle yaptıklarını personel borçlarının da 10 milyonun altına indiğini belirtti.

 

 PERSONEL SAYISINI AZALTTIK

 Bedirhanoğlu,”Bundan anlaşılıyor ki biz iş başına geldiğimizden beri personelin maaşı içerde kalmamış, aksine maaşla birlikte, altı milyondan fazla eski personel borcunu da ödemişiz. Ayrıca 134 personel azaltarak bundan sonrası için belediyenin yükünü ayda ortalama en az eski para birimi ile 470 milyar hafifletmişiz. Ayrıca gelirlerinde de ciddi artışlar sağladığımız için şu anda belediyemiz borçlu duruma düşen bir belediye değil, borç ödeyebilen bir belediye haline gelmiştir. Kentimiz 75 yıllık il olmasına rağmen, toplamda 35 kilometrelik kanalizasyon şebekesine sahipti. Bizim bu üç yıllık dönemimizde belediyemizin imkanlarıyla 21 km. kanalizasyon şebekesi döşedik. Karayollarına yaptırdığımızı da hesaba katarsak, bu miktar 30 km.yi geçmektedir. Toplam 77 bin 389 metrekare parke taşı, toplam 3 bin 783 metre su şebekesi döşedik, toplam 5 bin151 metreküp duvar yaptık”

 

HİÇ ZAMAN GEÇİRMEDEN ÇALIŞMALARA BAŞLADIK

Göreve başladıklarında hiç zaman geçirmeden Hakkari için hayati sorun haline gelen su ve kanalizasyon sorununun çözümü için çalışmalar başlattıklarını belirten Bedirhanoğlu,” İller Bankasına başvuru yaptığımızda, bizden üç şey talep ettiler. Şehrin Hali Hazır Haritası,-Var olan su Kaynaklarının Tahsis belgesi, Su kaynaklarının bir yıllık rutin bir şekilde yapılmış debi ölçümleri ve suyun kalitesini açığa çıkaran analizler. Yaptığımız araştırmada maalesef bunların hiç birisi yapılmamıştı”

 

7 MAHALLEYE GÖRE YAPILMIŞ BİR HARİTA VARDIR

 Bedirhanoğlu,” 7 mahalleye göre yapılmış bir harita vardı. Projeye esas olması için yetersizdi. Su kaynaklarımızın hiç biri belediyeye tahsis edilmemişti, debi ölçümleri ve analizler de yapılmamıştı. Onun için öncelikle hem su hem kanalizasyon şebekelerinin projelerine esas olacak Hali Hazır Harita’yı 2010 yılında ihaleye verdik ve haritamız 2011 yılında Ramazan Bayramından sonra bize teslim edildi”

 

SU KAYNAKLARININ HARİTASINI ÇIKARDIK

 Bedirhanoğlu,”Su kaynaklarımızın tamamının haritasını çıkararak belediyemize tahsislerini bakanlıktan çıkardık. Belediyemize tahsis edilen Golan ve Berçelan su kaynaklarının tümünü sağlıklı bir şekilde şehre getirmek ve şehir içi şebekelerinin yeniden yapılması için yapılacak projeye esas olmak üzere bir yıl boyunca her ay yapılan debi ölçümleri ve su analizlerini de tamamlayarak iller bankasına gönderdik. Su analizlerinin bir kısmını Van’da, bir kısmını Erzurum’da, bir kısmını da Ankara’da yaptırdık. Sadece su analizleri için harcanan para l50 bin TL.’nin üzerindedir. Gelinen aşamada, Ana İsale Hattı ve şehir içi şebekeleri kapsayan proje ihalesi için İller Bankası ile protokol imzalanmıştır. Yapılan protokola göre Proje bedelinin %75’i hibe %25’i kredi olarak temin edilmiştir. İhale üç aşamalı olarak yapılacaktır. İçinde bulunduğumuz ayın yedisinde ihalenin birinci aşaması tamamlanmış ve 4 firma yeterlik kazanmıştır. İhalenin diğer iki aşaması da içinde bulunduğumuz ayın sonuna kadar tamamlanacaktır”

 

KANALİZASYON ŞEBEKESİ PROJESİ NİSAN AYINDA DEVREYE GİRİYOR

Bedirhanoğlu,”Şehir içi su şebekesiyle eş zamanlı olarak yapılabilmesi için Kanalizasyon şebekeleri projesinin de aynı şartlarla yapılması çalışmaları son aşamaya gelmiş ve İller Bankasıyla mutabakat sağlanmış ve protokoller imzalanmıştır. Kanalizasyon şebekemizin proje ihalesi de en geç nisan ayında başlatılmış olacaktır. Yeni bir şehir içi su ve Kanalizasyon projesinin yapılmasına esas olması için, Yedi mahalleye göre var olan Şehir haritasının mevcut duruma uygun olarak 15 mahalleye göre yeniden yapılması için 2010 yılında ihaleye verildi ve proje bedelinin %75’i hibe olmak üzere yapım çalışmalarına başlandı. 2010 yılında etüd ve ölçüm çalışmaları tamamlandı. 2011 yılında da paftalama ve çizim çalışmaları tamamlanarak Ramazan bayramından sonra belediyemize teslim edilmiştir”

           

ÇEVRE KİRLİLİĞİ HER ZAMAN BASINA MALZEME OLMUŞTUR

Bedirhanoğlu,”Kentimizin çevre kirliliği her zaman basına malzeme oluyordu. Biz göreve geldikten sonra ciddiyetle üzerinde durduk ve iki yıllık çalışmalarımız ve halkımızın da katkısıyla belli bir aşamaya getirdikten sonra özelleştirdik ve sorun olmaktan çıkardık. Ayrıca Hakkari il ve ilçeleri için Avrupa standartlarında bir katı atık bertaraf tesisinin kurulması için yaptığımız çalışmalar nihayet sonuç verdi ve projemiz IPA kapsamına alındı. 08.03.2012 tarihinde, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı, İller Bankası Genel Müdür Yardımcısı, Avrupa delegasyonu Başkan Yardımcısı, ihaleyi alan firmaların yetkilileri ile çok sayıda bürokratın katılımıyla  Ankara’da imza töreni yapılarak bu projelerin yapım startı verildi.

           

İÇ HİZMETLERİ İLKEL YÖNTEMLERDEN KURTARDIK

Bedirhanoğlu,”Göreve başladığımızda Belediyemiz iç hizmetleri çok ilkel ve yarım yamalak bir bilgi işlem donanımıyla yürütülmekteydi. 2010 yılında yaptığımız bir ihaleyle, belediyemizin bilgi işlem donanımı tümden yenilenerek, e-Belediye sistemine geçirilmiştir. Ayrıca belediyemiz artık (www.hakkari.bel.tr) adresiyle bir internet sitesine kavuşturulmuştur. Bu siteye girildiğinde tüm faaliyetlerimizi görebilir, eleştirilerinizi yapabilir, öneri ve şikâyetlerinizi de bize iletebilirsiniz. Yaptığımız bir yıllık girişimlerle Hakkari Çevre yolu olarak adlandırılan, Medeni Sancar Kavşağından Atatürk heykeline kadar olan kısmının projesi Ulaştırma bakanlığına sunulmuş, proje kabul edildikten sonra ihalesi yaptırılmış, ödeneği ulaştırma bakanlığı tarafından karşılanmış ve 2011 yılında bitirilmiştir”

 

.

BELEDİYE İŞ HANI 45 BİN TL’YE KİRAYA VERİLDİ

Bedirhanoğlu,”Belediye iş hanı boşaltılarak, 2010 mart ayından itibaren Hakkari Üniversitesine aylık 45 bin TL bedelle kiraya verilmiştir. Böylece belediyemiz üzerinde büyük bir sıkıntı haline gelen bu bina, hem o kötü durumdan kurtarılmış, hem belediyemize ciddi bir gelir getirir hale getirilmiştir. Kültür Bakanlığından temin ettiğimiz 4 adet çöp aracı, belediyemizin ve halkımızın hizmetine sunulmuştur. Şehir girişinde, şehre çok kütü bir görünüm veren kulübeler ortadan kaldırılarak, onların yerine, iyi bir gürünüm arz eden 25 adet tek tip dükkan yapılmıştır. Belediye Başkanlığının altında bulunan zemin kat, bir proje çerçevesi içinde düzenlenerek, Hakkari Belediyesi “Binefş Kadın Danışma Merkezi” olarak faaliyete geçirilmiştir”

 

 BİRÇOK HİZMET GERÇEKLEŞTİRDİK

 Bedirhanoğlu,”Belediye camisi üzerinde bulunan ve düğün salonu olarak kullanılan bölüm yeniden düzenlenerek,” Feqiyê Teyran Kültür ve Sanat Merkezi” haline getirilmiştir. Çalışamaz hale gelen Belediye binamızın tüm yangın sündürme donanımı yenilenmiştir. 15 tonluk bir su deposu satın alınarak, hizmet binamızın su sorunu çözülmüştür. Şehir içme suyunu daha sağlıklı ve güvenilir hale gelmesi için İki adet otomatik klorlama cihazı alınarak depolarımıza monte edilmiştir. Su dağıtımının daha sağlıklı hale gelmesi için 3 adet su dağıtım maslağı yapılmıştır. Sodes kapsamında 5 adet çocuk parkı projesinin yapımı ile ilgili talep yapılmış, bunlardan 4 tanesi kabul edilmiştir. Bu parklar 2011 yılında tamamlanarak faaliyete geçirilmiştir. Hakkari Şoförler Odası tarafından belediyemize hibe edilen bir adet ambulans, Güneydoğu Anadolu Belediyeler Birliğinden sağlanan 12.000 TL. ile dönüşümü yapılarak Cenaze Nakil Aracı haline getirilmiş ve halkımızın hizmetine sunulmuştur. Esnaflarımızın ibadet ihtiyacını yerine getirmek maksadıyla belediyemizin bodrum katı, 19 metre uzunluğunda ve 9.10 metre genişliğinde güzel bir cami haline getirilmiştir. 18-75 yıllık il olan kentimiz hala bir şehirlerarası terminale sahip olamamıştır. Bu büyük eksikliğin giderilmesi için de çalışma başlattık. Şu anda terminal projemiz bitmiş durumda, kaynak bulma konusunda da son aşamaya gelmiş bulunmaktayız. Bu yıl içinde yapım çalışmalarını başlatmamız önünde ciddi bir engel kalmamıştır. Allah’ın izniyle bu yıl içinde ihaleye çıkacağız” şeklinde konuştu.

 

 BAZI BASIN MENSUPLARI KENDİNE ÇEKİ DÜZEN VERSİN

Son zamanlarda belediye ile ilgili eleştiri amaçlı haberler yapan bazı basın mensuplarına da gönderme yapan Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu şunları söyledi: ”Bir taraflara yaranmak için yanlı haber yapmayın. Böyle yapmaya devam ederseniz. Sert bir kayaya çarparsınız” dedi.

 

Bedirhanoğlu, personelini de seslenerek,”Kimsenin oyununa gelmeyin. Kimsenin pisliğini de kendinize bulaştırmayın. Bunu yaptığınız taktirde sizinde o insanlardan bir farkınız kalmaz. Biz burada hizmet için varız. Hakkari halkı bütün hizmetlerin her şeyin en güzeline layıktır. Bunu defalarca da göstermiştir” dedi.

 

 

Bu haber toplam 4272 defa okunmuştur
Diğer Haberler
  • Başkan Kaya'dan "1 Mayıs mesajı"01 Mayıs 2024 Çarşamba 10:20
  • Deva Partisi il başkanı Piruzbeyoğlu istifa etti30 Nisan 2024 Salı 19:53
  • AK Parti seçim sonuçlarını değerlendirdi27 Nisan 2024 Cumartesi 09:38
  • HGC’den Başkan Akış’a hayırlı olsun ziyareti26 Nisan 2024 Cuma 15:48
  • Çok kıymetli Hakkari halkımız!24 Nisan 2024 Çarşamba 13:52
  • Hakkari Barosundan Eş Başkanlara ziyaret22 Nisan 2024 Pazartesi 15:28
  • CHP'den AK Parti'ye ziyaret17 Nisan 2024 Çarşamba 10:00
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı17 Nisan 2024 Çarşamba 08:43
  • Başkan Kaya, ”Hakkari halkının hizmetkarıyız”12 Nisan 2024 Cuma 15:37
  • YSK: 4 yerde seçim yenilenecek11 Nisan 2024 Perşembe 16:45
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim