• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

Başkanı Cihan Kolivar tutuklandı

Başkanı Cihan Kolivar tutuklandı
Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar tutuklandı.

Bir televizyon programında kullandığı, “Ekmek, aptal toplumların temel gıda maddesidir” ifadeleri nedeniyle, "Türk milletini, devleti, devletin kurum ve organlarını aşağılamak" iddiasıyla gözaltına alınan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Habertürk TV'de 7 Kasım'da katıldığı programda sarf ettiği sözler nedeniyle Cihan Kolivar hakkında, Türk Ceza Kanunu'nun 301/1 maddesi uyarınca, "Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve Devletin yargı organlarını alenen aşağılamak" iddiasıyla resen soruşturma başlatıldı.

Kolivar, soruşturma kapsamında Başsavcılığın talimatı üzerine dün gözaltına alındı. İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü'ndeki ifade işlemleri sonrası adliyeye sevk edilen Kolivar, "cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla tutuklandı.

Kolivar, hakkında geçmişte yaptığı sosyal medya paylaşımları nedeniyle "cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla bir suçlama daha yöneltildi ve Kolivar bu suçlamadan tutuklandı.

Cihan Kolivar'ın avukatı Bilge Çiftçi müvekkilinin durumuna ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Cihan Bey dün gece halkı  kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçundan gözaltına alındı. Gözaltı kararına itiraz ettik ancak bugünkü ifadesinden sonra geçmiş tarihli sosyal medya paylaşımları nedeniyle cumhurbaşkanına hakaretten bir soruşturma daha eklendi dosyasına ve tutuklamaya sevk edildi. Tutuklamanın sevk maddesi olarak cumhurbaşkanına hakaret gösterildi. Cihan Kolivar, Marmara cezaevine naklediliyor. Yasal süreç içinde itirazlarımızı yapacağız.”

Ne demişti?

Cihan Kolivar yayında, “Ekmek, aptal toplumların temel gıda maddesidir. Bilimsel bir şey konuşuyorum, ezbere konuşmuyorum. Türkiye’de ekmek, kişi başı tüketim 210 kilo. İsveç, Norveç, Danimarka, Japonya, İngiltere’de de 45-50 kilo. Bizim toplum ekmek ile doyduğu için böyle 20 sene başında yöneticiler duruyor” demişti.

Bu haber toplam 1262 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim