• BIST 10247.75
  • Altın 2400.636
  • Dolar 32.257
  • Euro 34.6756
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C

Başkanlar Hakkari'de toplandı

Başkanlar Hakkari'de toplandı
Hakkari'deki il ve ilçe belediye çalışanlarına, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü ile Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğinde hizmet içi eğitim semineri verilmeye başlandı.

Haber: Feyzullah Taş - Şenler otelde düzenlenen seminerin açılış toplantısına, Vali Orhan Alimoğlu, Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, Vali Yardımcısı Önder Bozkurt, il ve ilçelerdeki belediye çalışanları ile kamu kurum ve kuruluş amirleri katıldı. Seminerin açılış konuşmasını yapan Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, ildeki belediyelerde çalışan personellerin Belediye Kanunu ve Devlet Memurları Kanunu konusunda eğitim semineri verilmesi için Hakkari Valiliği'nin destekleriyle İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'ne talepte bulunduklarını ve bu taleplerinin kabul edildiğini söyledi.

Taleplerinin kabul edilmesiyle birlikte hazırlanan eğitim semineri kapsamında kente Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü ile Türkiye Belediyeler Birliği'nden akademisyen geldiğini ifade eden Bedirhanoğlu, ''Akademisyen arkadaşlarımız bizlere belediye mevzuatı ve Devlet Memurları Kanunu başta olmak üzere birçok konuda bilgilendirecekler. Anlatılanları iyi dinlememiz lazım. Bilgi işi kolaylaştırır. Bir ışıktır, yolu aydınlatır. 7'den 70'şe herkesin bilgiye ihtiyacı vardır.

Bilgi sonsuzluğa giden bir yoldur ve hiç bir zaman bitmez. Bu nedenle anlatılanları iyi dinlememiz gerekmektedir. Burada alacağımız bilgilerle daha güzel ve sağlıklı hizmetlerde bulunacağımıza inanıyorum'' şeklinde konuştu. Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu da devletin merkez ve mahalli idareler olmak üzere iki idare şeklinin bulunduğunu belirtti. Alimoğlu, ''Belediyemizi çalışanlarının bazı kanunlar hakkında bilgilendirilmesi için bize talepte bulundu.

Biz de valilik olarak bu talebi İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler genel Müdürlüğü'ne bildirdik. Kabul edilen talep üzerine Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü ile Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğinde belediyeler ile kamu kurum ve kuruluşlarda görevli arkadaşlarımıza eğitim seminerleri verilecek. Belediye başkanımızın da söylediği gibi anlatılanları can kulağı ile dinlemek gerekiyor. Vatandaşlarımıza örnek olacak hizmetler bulunmamız için çalışmalıyız.

Bu seminerlerden oldukça faydalanmaya çalışın. Sorular sorun bilmediğiniz eşler hakkında bilgi sahibi olun. Önemli işler yapıyoruz. Bu nedenle bu seminerden çok şeyler çıkarmanız lazım. Bilmek işi kolaylaştırır. Bilgi kuvvet ve merhamettir. Merhamet işi kolaylaştırır. Bu çalışmanın ilimize hayırlı olmasını diliyorum'' dedi. İki gün devam edecek olan eğitim seminer kapsamında, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı İlhami Aktaş, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Süleyman Elban, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) İmar ve Şehircilik Müdürü Ayşe Ünal, İçişleri Bakanlığı İç Denetçisi Tahir Tekin’in, çeşitli konularda katılımcılara slayt gösterimler eşliğinde detaylı bilgiler vereceği ifade edildi.
 

Bu haber toplam 3506 defa okunmuştur
Etiketler: , , ,
  • Yorumlar 8
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim