• BIST 10158.63
  • Altın 2470.889
  • Dolar 32.1326
  • Euro 34.9943
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C

Başsavcı Kaya helallik istedi

Başsavcı Kaya helallik istedi
Hakkari’de görev yaptığı süre içersinde güler yüzlülüğü, cana yakınlığı ve yörede 7’den 70’e herkesin gönlünde taht kurmayı başaran Başsavcı Mehmet Kaya Hakkari halkından helallik istedi.

Öğretmenevi'nde düzenlenen geceye, Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu eşi Rana Alimoğlu, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muzaffer Sönmez, Emniyet Müdürü Tufan Ergüder, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mahmut Çağlayan, Hakkari Baro Başkanı Av. Kutbettin Beyazıt, hakim ve savcılar ile adliye çalışanları katıldı.

Yemeğin ardından adliye çalışanları, hazırladıkları çeşitli hediyeleri ataması yapılan Başsavcı Kaya, Ağır Ceza Başkanı Uğurlu, savcılar Çubukçu ve Halil İbrahim Karga'ya verdi. Ataması yapılan Başsavcı Kaya ile hakim ve savcılar plaketini ise Tuğgeneral Sönmez'le Emniyet Müdürü Ergüder'den aldı.

HALKLA İÇ İÇE:Hakkari Cumhuriyet Başsavcısı'na plaketini verirken konuşan Tuğgeneral Sönmez, halkla diyaloğu iyi olan Başsavcı Kaya'ya teşekkür etti. Sönmez, "Adli teşkilatta çalışan ve halkla bu kadar iç içe olan başka hakim savcı göremedim. Gerçekten hem kendilerini yakinen tanıma fırsatını buldum eşiyle beraber hem de halktan çok güzel ifadeler, duygular aldım. Benim göğsüm kabardı. Ben hepinizin huzurunda bu halkın gönlünü kazanan bu adliye camiasına, Başsavcı Kaya'ya teşekkür ediyorum "dedi.HAKKARİ HALKINDAN

HELALLİK İSTEDİ: Başsavcı Kaya ise kendisi ile birlikte Hakkari'de görev yapan herkese teşekkür ederek, Hakkari halkından da helallik istedi. Başsavcı Kaya, Hakkari'yi ve Hakkari halkını unutmayacağını belirterek, "Unutmayacağım için ve yakın bir mesafeye gittiğim için de veda etmiyorum. Benim en çok zorlandığım alan bir başsavcının aynı zamanda savcılık adına, başsavcılık adına yapılan işleri hukuka uygun olarak yürüyüp yürümediğine, zamanlamasının iyi olup, olmadığına denetleme. Bunu yaparken önemli olan vatandaş memnuniyetini en üst seviyeye taşımadır.

Ceza veren bir kurumun vatandaş memnuniyeti çok zordur. Ama bir Hakkari'de bu zorluğu aşıp vatandaşla sıcak bir diyalog kurduk, onlara kapılarımızı sonuna kadar açtık. Ben bunu yaparken yanılmamışım. Bu diyalogdan dolayı zaman zaman Hakkari halkı yanlış dahi yapsak bizim iyi niyetimizde bizi yargıladılar.

İyi niyetimizin gereği olarak da yanlışlarımızı görmemezlikten geldiler. Bütün Hakkari halkından helallik istiyorum. Hakkarilinin hoş görüşüne sığınıyorum. Bizi helal edeceklerini düşünüyorum" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından davetliler çalınan Türkçe ve Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekerek gecenin geç saatlerine kadar eğlendi. Kaynak: Basından

 

Bu haber toplam 4928 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 9
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim