• BIST 10015.99
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Baydemir Hakkari’de seslendi bu ülke özgürleşecek

Baydemir Hakkari’de seslendi bu ülke özgürleşecek
HDP VE DBP İl Teşkilatı tarafından düzenlenen Hayır mitinginde konuşan Osman Baydemir, bu ülke özgürlükler ülkesi alacaktır dedi.

Hakkari HDP ve DBP il teşkilatı tarafından Hakkari-Van karayolu üzerinde bulunan Otogarda organize edilen mitingde  İlk olarak sahneye çıkan Dilek Öcalan Kürtçe halka hitap edip cezaevindeki tutuklu milletvekillerinin selamlarını Hakkarililere iletti.

Öcalan,” “Ülkemiz ve insanlık için, barış ve kardeşlik için, onurlu bir yaşam için, ülkemizdeki huzurun sağlanması için, kirli politikalar için hayır diyoruz. 16 Nisan’dan sonra tutuklu bulunan Hakkari Milletvekillerini bırakın diyeceksiniz” dedi.

Osman Baydemir ise konuşmasını Türkçe ve Kürtçe yaptı.  Yağışlı ve bulutlu havada Selahattin Demirtaş, Selma Irmak ve tüm Milletvekilleri binlerce selamlarını halka ileten Baydemir, ülkemiz özgürleşecek dedi.

Baydemir konuşmasında,”Bu insan seli ve sevgisine bakıp utansınlar. Bu yağmurun altında halkı bir araya getiren menfaat değil bu halk onurlu bir barış istiyor.

Bu halk özgürlük istiyor. Ey Ankara kendin için ne istiyorsa bu halkta dilini kimliğini ve adilce bir yaşam istiyor.  Bakana fendi onlara dört duvar verdik sırtlarını duvara versinler diyorlar.

 Öyle size cevap verelim ki onlara küpe olsun. Bizler halklı bir davayı yüreğimizde taşıyoruz. Sırtımızı yere ve göğe ve halkımıza dayıyoruz.

Bizim eş ve milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız dört duvar orasında bu ülke ise yarı ceza ve dönüşmüş durumda. Kendi menfaatleriniz için bu halkın canına kıydınız. Ey hükmet sizler ise dört duvar içersindesiniz. Onlar faşizmin ve kibirlerinin esiri haline gelmişler.  Sizler faşizmin kan dökmenin çukurundasınız” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından miting sanatçı İbrahim Rojhilat çıktı. Rojhelat'ın şarkıları eşliğinde kalabalık doyasıya eğlendi. Miting olaysız bir şekilde sona erdi.  Hakkarihabertv.com

baydemir-hakkari-m.jpg4-074.jpgmitin-haberi-001.jpg

sanatci.jpg

mm-003.jpgmiting.jpg

Bu haber toplam 9341 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim