• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Bayık: Yaşam da ölüm de bu topraklarda olmalı

Bayık: Yaşam da ölüm de bu topraklarda olmalı
Cemil Bayık: Yaşam olacaksa da kendi topraklarında, ölüm olacaksa da kendi topraklarında olmalı. Rojava Devrimine sahip çıkarsak ancak onurlu bir yaşama sahip olabiliriz, bunun için herkes yönünü Rojava Devrimine vermeli ve sahiplenmelidir.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, Rojava Devrimi’nin 3. yıldönümünü  kutladı.  Bayık, "Halkımız meşru savunma örgütlenmesini ve bilincini de geliştirmeli. Bu sadece askeri güçlerin büyütülmesi temelinde değil, halk olarak meşru savunmasını geliştirmeli. Tüm halkımız silah almalı, bu temelde kendini eğitmeli ve örgütlemeli.

DAIŞ ve sömürgeci tüm güçlerin her türlü saldırısına karşı köylerde, kentlerde, mahallelerde yer altı sistemi, tüneller, mevzi sistemi geliştirmeli. Köyünü, kentini mahallelerini terketmemeli, yaşam olacaksa da kendi topraklarında, ölüm olacaksa da kendi topraklarında olmalı. Rojavayı savunmak tüm Kürdistan'ı savunmaktır.

Rojava Devrimine sahip çıkarsak ancak onurlu bir yaşama sahip olabiliriz, bunun için herkes yönünü Rojava Devrimine vermeli ve sahiplenmelidir" diye konuştu.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık Ronahi TV'de katıldığı Özel Programda 19 Temmuz Devrimi‘nin 3. yıldönümünü değerlendirdi. Bayık, "Rojava Devrimi‘nin 3. yıldönümü başta Kahraman Rojava halkımız ve özgürlük savaşçıları şahsında tüm insanlığa kutlu olsun" dedi.

"Rojava Devrimi‘nin şehitlerini de anıyor ve önlerinde saygıyla eğiliyorum" diyen Bayık, şunları söyledi:

"19 Temmuz Rojava Devrimi büyük bir devrimdir, halkların devrimidir, yüzyılın devrimidir. Hem herkesin gerçeğini ortaya çıkaran hem de herkesin kaderini belirleyen bir devrimdir. Bu açıdan büyük bir devrimdir. Büyük devrimler hem büyük umutlar, hem de büyük düşmanlar yaratırlar.

Bugün eğer herkes bu devrimi üzerinde duruyor ve umut kaynağı olarak görüyorsa, devrimin büyüklüğünden dolayıdır. Yine Rojava Devrimi‘ne karşı bu kadar vahşi saldırıların, düşmanlıkların gelişmesi de bundan dolayıdır. Bugün Rojava Devrimi sadece Kürtlerin değil tüm Ortadoğu'nun yaşamında büyük değişimler yaratıyor. Yeni bir yaşam, yeni bir toplum ve yeni bir kişilik geliştiriyor."

 Bir kaç yıl öncesine  kadar Rojava'daki Kürtleri kimsenin fazla tanımadığına dikkat çeken Bayık, 19 Temmuz Devrimi ile birlikte orataya çıkan devrimci kimlik ve değerlerin artık tüm dünya tarafından tanındığını ve kabul edildiğini kaydetti.

‘ORTADOĞU’DA SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ DEMOKRATİK ULUS SİSTEMİDİR‘

Bayık, Rojava Devrimi‘nin ulus devlete karşı geliştirdiği demokratik ulus sistemine de dikkat çekti:

"Ortadoğu'da ulus devlet sistemi dağılıyor. Bugün bu durum Irak, Suriye, Mısır ve Libya'da somut yaşanıyor. Bunun yerine bir devlet sistemi de kuramıyorlar. Şimdi bunun yerine yeni bir sistem gelişiyor. Bu sistem de şimdi Rojava'da hayata geçirilen Demokratik ulus sistemidir. Buradaki örnekte herkes görüyor ki Ortadoğu'daki sorunları sadece bu strateji ve bu siyaset çözebilir.

Ortadoğu başka şekilde kendini krizden çıkaramaz, kendini istikrara kavuşturamaz. İstikrarın, demokrasinin, kardeşliğin, birliğin, özgürlük ve adaletin de yolu demokratik ulus çözümünden geçer. Bu da Önder Apo'nun düşüncesidir, çözümü projesidir. Önder Apo bu düşünce ile sadece Kürt halkı için ve Ortadoğu için değil tüm insanlık için büyük bir armağan sundu. Bugün de bunun önclüğünü Kürt halkı yapıyor."

Rojava Devrimi‘nin gelişmesinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın harcadığı emeklerin belirleyici olduğunu belirten Bayık, 14 Temmuz 1982 direnişinin de Kürdistan devrimin tarzını ve militan ölçülerini ortaya çıkardığını kaydetti.

HALKIMIZ ORTADOĞU DEVRİMİNE ÖNCÜLÜK YAPMALI

 14 Temmuz direniş ruhu ve tarzını esas alan Rojava Devrimi‘nin toplumsal sistemini inşa etmesinin önemine değinen Cemil Bayık, "Halkımız nasıl ki siyasi devrimini gerçekleştirdiyse devrimin başarıya ulaşması için toplumsal alanda da tamamlanması gerekir.

Rojava halkımız ve özgürlük savaşçıları büyük bir fedakarlık ve kahramanlık sergilediler. Rojava Devrimi Kobanê, Til Hemis, Til Berak, Mebruka ve Gire Spî zaferleri ile bir aşamayı tamamladı, bu başarılarla yeni aşama başlattı. Tüm Suriye'nin demokratikleşme sürecinin önünü açtı.

Bunu için Rojava halkı hem toplumsal devrimini hem de tüm Suriye'nin demokratik devrimini geliştirmeli. Bunun askeri ve siyasi adımlarını geliştirmeli, bu anlamda öncülük yapmalı. Bu temelde hem devrime yönelik tehdit ve tehlikeleri bertaraf etmeli, korumalı hem de demokratik devrimin tüm Suriye'ye ve Ortadoğu'ya yayılması için öncülük yapmalı" diye konuştu.

HERKES YÖNÜNÜ ROJAVA DEVRİMİNE VERMELİ

Devrimin ekonomik boyutunun da geliştirilmesi gerektiğini belirten Bayık, bunun toplumsal devrim ile iç içe gelişmesi gerektiğini kaydetti. KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Bayık, son olarak şunları dile getirdi:

"Halkımız meşru savunma örgütlenmesini ve bilincini de geliştirmeli. Bu sadece askeri güçlerin büyütülmesi temelinde değil, halk olarak meşru savunmasını geliştirmeli. Tüm halkımız silah almalı, bu temelde kendini eğitmeli ve örgütlemeli. DAIŞ ve sömürgeci tüm güçlerin her türlü saldırısına karşı köylerde, kentlerde, mahallelerde yer altı sistemi, tüneller, mevzi sistemi geliştirmeli.

Köyünü, kentini mahallelerini terketmemeli, yaşam olacaksa da kendi topraklarında, ölüm olacaksa da kendi topraklarında olmalı. Rojavayı savunmak tüm Kürdistan'ı savunmaktır. Rojava Devrimine sahip çıkarsak ancak onurlu bir yaşama sahip olabiliriz, bunun için herkes yönünü Rojava Devrimine vermeli ve sahiplenmelidir."

Bu haber toplam 2713 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim