• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 27 °C

BDP Cemil Çiçek'e kına yaktı

BDP Cemil Çiçek'e kına yaktı
(BDP) Hakkari İl Teşkilatı Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’e parti binasında kına yaktı.


Öğle saatlerinde BDP Hakkari Milletvekili Av. Hamit Geylani, Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, BDP Hakkari İl Başkanı Orhan Koparan ve il ve ilçelerdeki tüm belediye başkanları ile parti başkanları Bulvar Caddesi üzerinde bulunan parti binası önünde toplandılar. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek için gönderilmek için hazırlanan torba basın mensuplarına gösterildi.

 

Daha sonra de partide bir tepsi içinde kına yakılarak Kürtçe şarkılar söylendi. Burada bir açıklama yapan Hamit Geylani, 5 ayrı Kürt ilinde halkın boykot dediğini belirtti. Hakkari’de ise halkın yüzde 95’nin boykot dediğini belirten Geylani, yüzde 5’nin ise özelikle köylerdeki bazı korucuların baskılar nedeniyle sandığı gitmek zorunda kaldıklarını söyledi. Başbakan ve başbakan yardımcısı Cemil Çiçek’e yüklendi. 1136 nolu sandığı örnek gösteren Geylani,”Seçmen sayısının 417, katılım-0 boykot 417 olan sandığın sonuçları ve içine kına ile kına bıraktı.

 

 Sandığın içinde bulunan ve Cemil Çiçek’e gönderilen yazı metini okuyan Geylani” Cemil Çiçek, bir konuşmasında Nijeryalılara Türkçe Öğrettik, ama Hakkarililere, Diyarbakırlılara öğretemedik Demiştiniz. Kuşkusuz binlerce yıllık Kürt dilini ve Kültürünü yok sayarak, Kürtlere Türçeyi öğretemediniz. Onun için Kürtler, bu ırkçı ve asimilasyonist anlayışınıza, referandumda, boş sandıklarla cevap verdiler. Bu cevap da, Kürtlerin Demokratik Özerklik yolundaki iradelerini yansıtmakta ve kanıtlamaktadır. Halkımızın anlamı bir mesajı olarak, size bir torba kına ile birlikte. 100’lerce sandığa örnek, Hakkari’nin 1136 nolu sandığın referandum sonuçlarını yolluyoruz. Sonuç: Seçmen sayısı: 417, Katılım: 0, Boykot: 417, işte size örnek bir boş sandık. Bol kınalı günler. Barış ve Demokrasi Hakkari İl Örgütü”

 

Daha sonra referandum sonuçları, Çiçek’e mektup ve bir poşet kına Çukurca Belediye Başkanı Mehmet Kanar’ın Kürtçe söylediği”Sülave Sülav Cemil zavaye”  kına şarkısı eşliğinde sandığın içine alınarak sandığın kapısına kilit vuruldu. Milletvekili ve beraberindekiler Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan PTT şubesine giderek Cemil Çiçek’e APS ile 1136 nolu sandığı gönderdiler. Boş bir sandığın içindeki Cemil Çiçek’in fotoğrafları ve kotunun içindeki boykot yazısı ile kotunun dışı bölümünde bulunan eşeğe binmiş Cemil Çiçek resmi ise dikkatlerden kaçmadı. Cemil Çiçek’in kına törenine çok sayıda partili de katıldı. Feyzullah Taş

 

bdp-kina-haber-ici.20100913161227.jpg

 

Bu haber toplam 4398 defa okunmuştur
  • Yorumlar 7
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim