• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

BDP Hakkari il örgütünden basın açıklaması

BDP Hakkari il örgütünden basın açıklaması
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Hakkari il örgütü dün akşam saatlerinde meydana gelen patlama ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Hakkari il başkanlığı bugün yaptığı basın açıklaması ile Dün akşam saatlerinde meydana gelen patlamayı protesto etti. Bulvar Caddesi üzerinde bulunan parti il binası önünde toplanan partililer buradan sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçerek patlamanın meydana geldiği Bulvar Caddesin de bulunan iş merkezinin önüne kadar yürüdüler.

Burada yapılan basın açıklamasına Hakkari belediye başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, Yüksekova belediye başkanı Ercan bora, Çukurca belediye başkanı Mehmet Kanar, çok sayıda parti üyesi ve vatandaş katıldı. Parti adına açıklamayı okuyan BDP Hakkari il başkanı M. Sıddık Yıldırım “ Akşam saatlerinde halkımızın iradesinin temsil yeri olan belediye yakınında yoğun geçişlerin olduğu esnada alçakça konulmuş bir bomba patlatıldı. Bu bombanın kimler tarafından konulduğunu bizzat AKP-Gülen şebekesi çok iyi bilmektedir.

Ortadoğu devletlerine hitaben ‘hiçbir devlet ve yönetimi halkını bombalamaz diyen Erdoğan Kazan Vadisinde halkımızın evlatlarına tonlarca bomba yağdırmadımı  Roboski katliamında halkımızı bombalamadımı. Hakkari’de patlatılan bomba PKK’nın üstüne bırakılmak için her türlü utanmaz yalan haberlere başvuruluyor. Bu halk o bombayı kimin nasıl koyduğunu bir senaryo olduğunu iyi görmüştür. 3 polisin yaralanmasından bahsediliyor bizde soruyoruz bu yaralılar nerededir?

Bomba patladığında saniyeler sonrası yüzlerce polis olay alanına gelir gelmez gerçek silahlarla halkın üzerine ateş edilmesi delilerin yok edilmesi değimli? bu saldırıda yaşamını yitiren Zeki Yeşil adlı yurtseverimize mekanının cennet olmasını diler yaralanan tüm yurtseverlerimize acil şifalar diliyoruz” dedi. Yapılan açıklamanın ardından kalabalık sessiz bir şekilde dağıldı.

Bu haber toplam 5017 defa okunmuştur
  • Yorumlar 19
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim