• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C

BDP heyeti kazan vadisinde

BDP heyeti kazan vadisinde
Barış ve Demokrasi Partisi’nden (BDP) bir heyet, 23 Eylül günü yoğun çatışmaların yaşandığı Kazan Vadisi'ndeki köyleri ziyaret ederek vatandaşlarla görüştü.

Çukurca Belediye Başkanı Mehmet Kanar, BDP İlçe Başkanı Servet Tunç, İl Encümeni Kerem Atak, bazı parti yöneticileri ve vatandaşlardan oluşan heyet, vadi girişindeki Şorti mevkiinde görevli askerler tarafından kimlik kontrolü yapıldıktan sonra bölgeye girdi. İlk olarak Meşeli köyüne giden heyet üyeleri, çevrede incelemelerde bulunup vatandaşlarla görüştü.

Daha sonra bir açıklama yapan BDP İlçe Başkanı Servet Tunç, “Bilindiği gibi 10 gün önce Kazan Vadisi'nde büyük bir çatışma olmuştur. Çatışmalardan sonra bu köylerimize giriş çıkışlar yasaklanmıştır. Tedirgin ve korku içinde olan köylüler, yakınlarına top mermileri düştüğünü, çok sayıda hayvanın telef olduğunu anlattı. Heyetimizle beraber köylere gelerek burada yaşananlarla ilgili kamuoyunu aydınlatmaya çalıştık” dedi.
 

Çukurca Belediye Başkanı Mehmet Kanar ise, Kazan Vadisi'nin 6-7 köyden oluşan bir yerleşim bölgesi olduğunu ve 10 günden beri köylere giriş-çıkışların kapalı olduğu anlattı. Kanar, “Hasat zamanı olduğundan vatandaşlarımız büyük sıkıntı içinde. Köylere geliş gidiş olmadığı için vatandaşlar birbirleri ile haberleşemiyor, gidip gelemiyorlar ve bu de endişeye sebep oluyor. Biz de ekibimizle beraber zor da olsa köylerde inceleme yaptıktan sonra ilçeye geri döneceğiz” diye konuştu.
 

Köy sakinleri ise, “Uçaklar tarafından bombalamalar yapılırken korkudan evlerimizden çıkamadık. Olaylar yatışınca aramaya çıktığını hayvanlarımızın birçoğunun telef olduğunu, yaralandığını veya kaybolduğunu gördük. Köyün dışına çıkamıyoruz. Geliş gidişler yasak olduğu için hastalarımızı ilçeye götüremiyoruz” ifadelerini kullandı.
Meşeli köyünün ardından aynı vadide bulunan Kayalık köyüne geçen BDP heyeti, burada da vatandaşlarla görüştükten sonra ilçe merkezine dönerken, patlamamış top mermilerini gösteren köylüler endişe içinde olduklarını anlattı. Haber: Hacı Geyik

kazan-vadisi-11.jpg

kazan-vadisi-222.jpg

kazan-vadisi-3333.jpg


 

 

 

 

Bu haber toplam 8074 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim