• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

BDP VE HDP’den önemli basın açıklaması

BDP VE HDP’den önemli basın açıklaması
BDP ve HDP ortak bir basın açıklaması yaparak Kobane’de yaşananlara değindi.

Yapılan açıklamada,” IŞİD çetelerinin Kobaniye ve halkımıza dönük yapılan saldırılar hepimizce görülmektedir. Her gün gençlerimiz, şehit edilmekte ve başta hakkari kentlerimiz olmak üzere şehit cenazeler gelmektedir. işid terör örgütünün AKP hükumeti ile birlikte hareket ettiği AKP nin IŞİD terör örgütü karşısında sessiz kalışı bilinmektedir. Biz Kürtlerin Kobani ye yapılan saldırıları ve gençlerimizin şehit edilmesine artık tahammülümüz kalmamıştır.

Başta anneler olmak üzere bize dönük bu saldırılar karşısında canımız pahasına karşı koyacağız ve direneceğiz. Bu gün mücadele,vicdan ve seferberlik günüdür.bu nedenle her an ve her dakika eylem halinde olmamız ve değerlerimizi korumamız gerekiyor.bu temelde halkımızı çıkardığımız eylem takvimine göre yaşamlarını durduracak şekilde katılmaya çağırıyoruz.

Bu gün akşam üzeri saat 17.00 da parti il binası önünde toplanıp,belediye eş başkanlarımız ,milletvekilimiz .tüm yöneticilerimiz STK ve halkımızla beraber bulvar caddesi üzerinde 24 saatlik oturma eylemi başlatacağız. Yine akşam saat 20.00 ile 21.00 saatleri arasında ışık söndürme ve çanak eylemi ile karanlıklara ışık tutacak sessizliğe de çığlık olacağız.

DÜĞÜNLERDE MÜZİK ÇALINMASIN

29.09.2014 tarihinde (pazartesi) günü saat 14.00 de belediye önünde toplanarak Kobani'ye ve halkımıza dönük saldırıları kınama amaçlı yapacağımız yürüyüşe tüm halkımızı seferberlik ruhuyla katılmaya çağırıyoruz. Son olarak halkımızı kandın çocuk genç yaşlı demeden oturma eylemimize davet ediyoruz.

Düğün sahipleri olan halkımızdan da Kobani'deki direniş ve her gün şehit düşen değerlerimiz karşısında düğünlerinde müzik çalmamaları noktasında duyarlı olmaya ve yakın akrabaları dışındaki tüm misafirlerini eylemlerimize katmaya çağırıyor ve bunun hepimizin birinci derecede yurtseverlik görevi olduğunu belirtiyoruz. Yaşanan gelişmelerden dolayı bu haftaki düğünlere de katılamayacağımızı belirtiyoruz” denildi.

Bu haber toplam 6144 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim