• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

BDP yapılan baskı ve gözaltıları kınadı

BDP yapılan baskı ve gözaltıları kınadı
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Hakkari İl Örgütü parti binasına yapılan baskın ve ilçe başkanının gözaltına alınmasını kınadı

Bulvar Caddesi üzerinde bulunan BDP binasına sabah saatlerinde yapılan baskında iki ayrı bilgisayara ait hart diske el konulurken BDP Merkez İlçe Başkanı Fikret Erik evinde gözaltına alınmıştı.

 Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, BDP İl Başkanı M. Sıddık Yıldırım’ın aralarında bulunduğu yüzlerce kişi parti binası önünde toplanan kalabalık yürüyüşe geçerek basın açıklamasının yapılacağı belediye binası önüne geçtiler. Burada basın açıklamasını okuyan BDP Merkez İlçe yöneticisi Abdullah Adıyaman, Ak parti hükümetinin Kürtlere ve onun temsilcilerine yönelik gerçekleştirdiği tutuklama ve yıldırma operasyonlarının her geçen gün daha da arttığını belirtti. 

Gözaltı furyalarının Kürt halkının sabrını tükettiği noktaya getirdiğini belirten Adıyaman,”Dün gece saat 02:00 da partimiz BDP Hakkari İl Örgütüne yapılan keyfi baskın sonucu, merkez ilçe başkanımız yine keyfi ve sudan bahanelerle gözaltına alınmıştır. Parti binamızda yapılan aramalar sonucunda partimizin düzeni alt üst edilmiş ve çoğu malzememiz kırılarak kullanılamaz hale getirilmiştir.

Yapılan bu anti demokratik uygulamaları ve tutuklama operasyonlarını bizleri hiçbir şekilde yıldırmayacağını üstüne her geçen gün mücadelemizi daha da pekiştirerek, örgütlenerek halkımıza ve partimize layık olma savaşını legal alanda yürüteceğimizi halkımıza bir borç biliyoruz.

Ak parti hükümeti ve yandaşları şunu çok iyi bilmeli ki bundan önceki yönetimlere de 3 defa tutuklama operasyonu gerçekleştirildi. Yapılan bu operasyonlar sonucu halkımız Ak parti hükümetine en büyük tokatı indirip seçimlerde hezeyana uğratmıştır. Bundan sonraki süreçlerde de hepimizi tutuklasalar da bizler yılmadan, bıkmadan, korkmadan, tükenmeden halkımızla beraber bu haklı davayı sürdüreceğiz.

Ak parti hükümeti ve yandaşlarına çağrımızdır bu tutuklama ve yıldırma operasyonlarına acilen son verin. Partimize yapılan bu operasyonu kınıyoruz ve merkez ilçe başkanımızın acilen serbest bırakılmasını istiyoruz” dedi.

bdp-1.20111223154637.jpg

 

Bu haber toplam 2707 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim