• BIST 10158.63
  • Altın 2471.061
  • Dolar 32.1553
  • Euro 34.9051
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

BDP'den basın açıklaması

BDP'den basın açıklaması
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl Başkanı Orhan Koparan, AKP hükümeti ve AKP terörünün son süreçteki baskılarının arttığını belirtti.

Haber: Yusuf Taş-Akşam saatlerinde Bulvar Caddesi üzerinde bulunan BDP binası önünde bir basın açıklaması yapan Orhan Koparan, Kürt halkına yönelik yoğun baskı, tutuklama ve öldürme politikaları her geçen gün daha da artmakla beraber sivil vatandaşların ölümlerine de sebep olmuştur dedi. 

Koparan;"Bundan 3 gün önce Şemdinli'de çıkan çatışmada belediye binası, sivil halka ait evler AKP polisi ve askeri tarafından taranmış ve sivil vatandaşımız yaşamını yitirmiştir. Yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen Kürt halkı olarak savaşın bütün acımasızlığına rağmen barış dilinin halkların tek kazanım dili olduğu vurguladık ve vurgulamaya da devam edeceğiz.

Bıçağın kemiğe dayandığı bu süreçleri yaratan bir başbakanın bütün savaş çığırtkanlığına rağmen Kürdistan halkı barış istemlerini haykırmaya devam ediyor. Ortadoğu da barışçıl Türkiye'de Kürdistan da başbakan önce kendini ülkesinde toplumsal adaleti ve barışı sağlamakla yükümlüdür. Ama gel gör ki böyle hassas bir süreçte bile şovenizmi elden bırakmayıp savaş dilini kullanmaktan vaaz geçmeyip Kürt ve Türk gençlerini ölümlerine sebep olup ülkeyi içinde çıkılmaz bir kaosa sürüklemiştir.

Diğer bir can alıcı nokta ise Sayın Öcalan'ın şuanda içinde bulunduğu tecrit ve sağlık koşullarıdır. Bilinmelidir ki Sayın Öcalan bu halkın olmasa olmazlarından biridir. 51 gündür Sayın Öcalan Avukatlarıyla görüştürülmemektedir. Bu da Kürt halkının Sayın Öcalan'a duyduğu kaygılardan dolayı acilen görüşülüp barış müzakerelerine dahil edilip demokratik bir Türkiye'nin inşası için gerekli koşulların sağlanması gerekmektedir.

Son zamanlarda basında yer alan kara harekâtı haberleri Kürt ve Türk halklarının kardeşliğini çıkmaza sürüklemektedir. 27 sınır harekatın da sonuç alınmadığı gibi bu sınır ötesi operasyonları da da sonuç alınamayacağı aşikardır. AKP hükümetine çağrımızdır. Bu saldırgan tutumunuzdan vaaz geçin Kürt ve Türk halklarının üzerindeki kirli ellerinizi çekiniz.

Öcalan'ın üzerindeki tecride son verin. Aksi taktir de tarihe kara bir leke olarak düşeceksiniz" dedi. Basın açıklamasına çok sayıda kişi katıldı. Açıklamanın ardında kalabalık sessiz bir şekilde dağıldı.

 

Bu haber toplam 2835 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim