• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

BDP’den kapsamlı basın açıklaması

BDP’den kapsamlı basın açıklaması
BDP Hakkari İl Örgütü İran’da idam edilen iki Kürt genci, Muş cezaevindeki olaylar ve Rojava sınırına yapılmak istenen duvarın yapıma tepki gösteren ortak bir basın açıklaması yaptı.

BDP Hakkari İl Örgütü delege toplantısını yaptığı bir halı sahada İran’da idam edilen iki Kürt genci, Muş cezaevindeki olaylar ve Rojava sınırına yapılmak istenen duvarın yapımın tepki amaçlı bir basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasına, BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ayhan, BDP Genel Merkez Kadın Meclisi çalışanı Kıymet Ilgaz, BDP Hakkari İl Eş Başkanları Esmer Tekin ve Rahmi Kurt, HDP İl Eş Başkanları Rahmi Temel ve Nesibe gümüşlü ve yüzlerce delege katıldı.

BDP Hakkari İl Eş Başkanı Rahmi Kurt, özellikle İran devletinin Kürt siyasetçi ve gençlerini idam etmesinin kabul edilemeyeceğini söyledi. İran devletinin katliamcı yüzünün Hebibullah Gulperipur ve Rıza İsmaili Mamedi’nin idamında bir kez daha ortaya çıktığını ifade ederek orta doğuda Kürt halkına dayatılan imha, katliam ve idam politikalarını kabul etmeyeceğimizi herkes bilmelidir dedi.

HÜKÜMET EL NUSRA ÇETELERİNİ DESTEKLİYOR

Kurt,” Bu halk bu katliamcı güçleri iyi tanıyor dolayısıyla onlara karşı mücadelesi de olacaktır. Kürt halkı katliamcı güçlere mutlaka hesap soracaktır. İran devleti de bunun hesabını da verecektir. Bu temelde İran devletinin bu katliamcı zihniyetini nefretle kınıyoruz” diyen Kurt Türkiye’de de AKP Hükümetinin desteklediği El Nusra çetelerinin Ceylanpınar’da İdris Akgün adlı yurttaşın katledildiğini hatırlatarak şunları belirtti. “El Nusra güçleri tarafından Ceylanpınar da İdris Akgül adlı yurttaşımız katledilmiştir. Bu katliamın sebebi AKP hükümeti ve devlet güçleridir.

Bu katliamcı güçleri ve AKP’yi buradan uyarıyoruz. Rüzgar ekerseniz fırtına biçersiniz, sanmayın ki bu halk size boyun eğer. Rojava halkı görkemli direnişi ve demokratik duruşuyla size bu hesabı soracaktır. Bu katliamcı politikanızı şiddetle kınıyoruz”

UTANÇ DUVARINA İZİN VERMEYECEĞİZ

AKP devletinin Kürt halkına karşı inkar, imha ve soykırım politikasının bir devamı olarak Rojava ile Kürt halkı arasına utanç duvarı örmekte olmakta olduğunu belirten Kurt, duvarın yapımına izin vermeyeceklerini belirtti. Kurt “Lozan da masa başında cetvelle halkımızın bedenini masaya yatırırcasına coğrafyamızı sınırlara ayırdılar.

Bu yetmiyormuş gibi her türlü baskı ve asimilasyon politikasını dayattılar” diyen Kurt uluslararası güçleri bu duruma seyirci kalmadan müdahale etmeye davet etti. Kurt, “Bu zihniyetin devamcısı ve sürdürücüsü olan AKP hükümeti de bu gün neo soykırım politikasını Kürtler arasına utanç duvarı örerek devam etmek istiyor.

Tüm uluslararası güçleri bu duruma karşı durmaya davet ediyoruz, halkımız arasında bu suni sınırları siz ördünüz. Köylerimizi, kasabalarımızı ve hatta ailelere varana dek parça parça ettiniz. Bu katliamcı devlet insafına terk ettiniz. Bu gün eğer İran, Irak, Suriye ve Türkiye hala Kürtlere karşı soykırımcı politikalar yürütüyorlarsa bunda tarihsel rolünüzün olduğu açıktır. Sizi sorumluluğa davet ediyoruz”

MUŞ CEZAEVİNDEKİ İSYAN DEVAM EDİYOR

Muş Cezaevinde başlayan isyana değinen Kurt, Kürtlere saldırıların her alanda devam ettiğini  ifade ederek “Bu politikaların devamı olan Muş cezaevindeki tutsaklara bir saldırı yapıldı. 8 kadın siyasi tutsak darp edilerek işkence edildi. Bu tutsaklardan bazılarının durumunun ağır olduğunu ve hayati tehlikenin olduğuna dair bilgiler edindik. Hükümeti ve Adalet Bakanlığını sorumluluğa davet ediyoruz. Bu arkadaşlarımızın durumu derhal kamuoyuna açıklamalı ve buna sebebiyet veren kişi ve kişilerden hesap sorulmalı ve yargı önüne çıkarılmalı ve hesap sorulmalıdır” dedi.

ESENDERE SINIR KAPISINA YÜRÜYECEĞİZ

 Yarın Yüksekova’da yapılacak olan tepki yürüyüşüne halkın katılım sağlamasını isteyen Kurt açıklamasını sonunda herkesin yarın Saat 13.00’da Yüksekova’dan Esendere sınır kapısına yapılacak yürüyüşe katılmaya davet etti. Hakkarihabertv.com

bdp-1.20131030135113.jpg

bdp-2.20131030135124.jpg

 

 

 

Bu haber toplam 3416 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
  • CHP'den AK Parti'ye ziyaret17 Nisan 2024 Çarşamba 10:00
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı17 Nisan 2024 Çarşamba 08:43
  • Başkan Kaya, ”Hakkari halkının hizmetkarıyız”12 Nisan 2024 Cuma 15:37
  • YSK: 4 yerde seçim yenilenecek11 Nisan 2024 Perşembe 16:45
  • Hakkari belediyesinde bayramlaşma11 Nisan 2024 Perşembe 15:31
  • 3 bin 389 ölü seçmen tespit ettik07 Nisan 2024 Pazar 17:13
  • Belediye eş başkanlara ziyaretler sürüyor06 Nisan 2024 Cumartesi 22:16
  • Mazbatasını bugün alan muhtara muhtarlık binası şoku06 Nisan 2024 Cumartesi 11:00
  • Hakkari AK Parti'den açıklama!04 Nisan 2024 Perşembe 20:24
  • AK Parti adayı Arvas konuştu04 Nisan 2024 Perşembe 19:10
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim