• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 26 °C

BDP'den yeni yönetim açıklaması,,,

BDP'den yeni yönetim açıklaması,,,
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Merkezi görevden alınan Hakkari İl ve İlçe yönetimlerinin yerine yeni yönetimlerin oluşturulacağını açıkladı.

Hakkari’de son dönemlerde yaşanan olaylarda aralarında BDP’li Yönetim Kurulu Üyesi ve bir Belediye Meclis Üyesinin’de dahil olması nedeniyle halk yeterli çabayı gösteremediği için mevcut parti yönetiminin görevden alınmasını talep etmiş ve bu talep sonrasında BDP Merkez Yürütme Kurulu İl ve İçe yönetim kurullarını görevden almıştı.

Konuyla ile ilgili BDP’ İl binası toplantı salonunda bugün yapılan açıklamada il ve ilçe örgütü yönetimlerinin en kısa sürede oluşturulacağı ifade edildi. BDP Genel Merkez Yürütme Konseyi Üyesi Mihdi Perinçek’in yaptığı açıklamaya Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu ve Merkez Parti Meclis Üyesi Mahir Bekleyiş katıldı.

Genel Merkez Yürütme Konseyi Üyesi Mihdi Perinçek, BDP’nin Hakari’de güçlü bir halk desteğine sahip ve toplumsal sorunların çözüm merkezi haline geldiğini belirtti. Perinçek, “ Halkımızın kısa, orta ve uzun vadeli sorunlarına çözüm getirmek, günlük yaşamlarına güzellikler katmak partimiz BDP’nin temel görevi olmuştur.

Kentimiz Hakkari’de son dönemlerde toplumumuzu üzen, halkımıza acılar yaşatan gelişmeler yaşandı. Halkımızı geren son olaylarda bir il yönetim kurulu üyemiz ve bir belediye meclis üyemizin de dahilinin olması nedeniyle halkımızın il yönetim kurulumuza yönelik eleştirilerine yol açmıştır.

Olayların bu noktaya taşınmaması için yeterli çabayı göstermediği, inisiyatif geliştermediği, toplumsal katılımla sonuçları önlenemediğinden hareket il yönetimimimizin görevden aınmasını talep etmiş ve bu talebini genel merkezimize iletmiştir.

Her konuda olduğu gibi bu konuda da hakın talebini esas alan Genel Merkez Yürütme Kurulumuz mevcut il ve ilçe yönetim kurulunu görevden almıştır. Ancak görevden alınan yönetici arkadşlarımızın söz konusu üzücü olaydan dolayı suçlu gibi lanse edilmeleri ve hedef haline getirilmeleri de doğru değildir.

Görevden alınan arkadaşlarımızın görev yaptığı dönem içindeki emekleri nedeniyle kendilerine teşekkür ediyoruz. Bu arkadaşarımızla parti üyeliği temeindeki yürüyüşümüz devam edecektir.

İl ve ilçe örgüterimizin faliyetlerini sürdürmesi için en kısa sürede yönetim oluşturularak ataması yapılacaktır” şeklinde konuştu

Bu haber toplam 5070 defa okunmuştur
  • Yorumlar 32
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim