• BIST 9995.07
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

BDP,Kesk Kürdoloji Konferansına Katılmıyor

BDP,Kesk Kürdoloji Konferansına Katılmıyor
Üniversitenin düzenleyeceği Kürdoloji Konferansına (BDP), Kurdî Der, KESK, Cilo Doğa Derneği yaptıkları basın açıklamasıyla konferansa katılmayacaklarını duyurdu.

Öğle saatlerinde bir açıklama yapan BDP Hakkari İl Başkanı Orhan Koparan, Hakkari Üniversitesinin düzenlediği konferansa katılmayacaklarını belirtti. Koparan,” Kürt dili üzeri’nde Hakkari üniversitesinde yapmış olduğu konferans amaca hizmet etmedir. Bunun örneği şuan ceza evlerinde bulunan tutukluların kendi dilerinde irade vermek istemeleri engelleniyor. Ama bir taraftan bir taraftan konferans yapılıyor. Ne kadar doğrudur bitaraftan inkar edeceksin bir taraftan da konferans yapacaksın bundan yola çıkarak bu konferansa katılmayacağımız gerekiyor” dedi.

  

 İKİNCİ BİR AÇIKLAMADA KESK’TEN GELDİ

Hakkari Kesk Şubeler Platformu’nda akşam saatlerinde yaptığı yazılı basın açıklamasında üniversitenin çalışanlar üzerinde uyguladığı yıldırma politikaları deşifre edilmişti dedi. Açıklamada,” O günden bu güne kadar değişen bir şeyin olmadığı aşikardır. Üniversite bir taraftan Kürt ve muhalif emekçilerin çalışma koşullarını zorlaştırıp Kürt kotası uygularken diğer taraf tan bu politikalarını gizlemeye çalışıp Kürt kültürünü değer yargılarını kullanarak kendini bir anlamda temize çıkarmaktadır. Bu politikalar Kürtlere yönelik mevcut devlet politikalarıyla bir paralellik göstermektedir. 

 

İnkar politikalarının makyajı durumunda olan devletin Kürt açılımı (TRT 6 ve Kürtçenin serbest olduğu) safsatasıyla üniversitenin Kürt kelimesinin kullanarak yaptığı çalışmalar arasında bir ayrım görmüyoruz. Zaten başbakanın Hakkâri gezisi sırasında açıkladığı bir gerçeklik vardı ki o da bu çalışmaların hükümetin çalışması olduğuydu. Biz adı geçen kurumlar üniversitelerin işlevinin AKP yönlendirmesiyle çalışma yürütecek, onun propaganda malzemesini yaratacak kadar sıradan kurumlar olmaması gerektiğine inanıyoruz.

 

Yine eğer  Kürdoloji üzerine bir konferans düzenlenecekse Kürtlerin son dönemde yaşadığı sürecin hele hele son iki yıllık süre içinde seçilmişlerin, temsilcilerin Nazi sürecini hatırlatan tutuklanmalarını ve özelde Hakkâri’de son günlerde baskınlar sırasında genelde bütün halka ve özelde Hakkârili kadınlara yapılan taciz sürecinin de kapsaması gerektiğine inanıyoruz.

 

Ancak bunu yapmayacak kadar siyasileşen ve cemaatleşen bir üniversite gerçeğiyle karşı karşıya olduğumuzun da bilincindeyiz. Bu gerçekliklerden hareketle bizler Kurdî - Der Hakkari Şubesi, KESK Şubeler Platformu ve Cilo Doğa Derneği olarak üniversitenin düzenlediği konferansa katılmayacağımızı üyelerimiz ve halkımıza ilan ediyoruz. Bu politikalara üyelerimizin de ortak olmamalarını talep ediyoruz” denildi.

 

Bu haber toplam 3126 defa okunmuştur
  • Yorumlar 7
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim