• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

BDP'li Vekil Buldan Hakkari'de

BDP'li Vekil Buldan Hakkari'de
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Iğdır Milletvekili Pervin Buldan Hakkari’de esnafı ziyaret ederek 1 Mart Perşembe günü yapacakları Dünya Kadınlar Günü kutlamaları öncesi katılım çağrısı yaptı.

Sabah saatlerinde Hakkari’ ye gelen BDP Milletvekili Pervin Buldan ilk olarak Bulvar Caddesi üzerinde bulunan BDP Hakkari il binasını ziyaret ederek burada bir süre BDP il başkanı M. Sıdık Yıldırım ve partililerle görüştü.

 

Yapılan kısa görüşmenin ardından parti binası önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Önlerindeki sürecin Diyalog, müzakere ve barış süreci olarak gördüklerini belirterek, “ Yarın Hakkari’de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir miting gerçekleştireceğiz. Bu yıl Hakkari’den start veriyoruz. 8 Mart emekçi kadınlar günü vesilesiyle Hakkari ve Nusaybin’den vereceğimiz startın çok önemli ve anlamlı olduğunu düşünüyoruz. Özellikle siyasi soykırım operasyonlarının çok yoğun işlendiği bu süreçte Hakkari’de vereceğimiz siyasi soykırıma son ve Sayın Öcalan’a özgürlük mitingimizin çok anlamlı olduğunu ifade etmek istiyorum.

 

 Buradan vereceğimiz mesajın, atacağımız sloganların Türkiye Cumhuriyeti devleti tarafından, Hükümet tarafından çok iyi anlaşılması gerektiği ifade etmek istiyorum. Dün itibariyle Hakkari bölgesine geldik bugün burada esnaflarımızı ve sivil toplum örgütlerini ziyaret ederek bir duyarlılık yaratmaya çalışıyoruz. Bugünkü ziyaretlerimizde esnafımızdan yarınki mitingimize eşlerini, kızlarını, annelerini ve kız kardeşlerini göndermelerini isteyeceğiz. Çünkü biliyoruz ki yarın buradan verilecek olan mesaj, güçlü bir ses önümüzdeki süreci belirleyecektir. Çünkü biz önümüzdeki sürecin diyalog, müzakere ve barış süreci olarak gördüğümüzü belirtmek istiyorum.

 

Bu anlamda Hakkari’den vereceğimiz mesajında anlamlı olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum ve yarın bütün kadınlarımızı Mezran sahasında yapacağımız mitingimize davet ediyorum” dedi. Yapılan açıklamanın ardından aynı cadde üzerinde bulunan esnafı ziyaret eden Buldan, BDP il başkanı M. Sıdık Yıldırım, belediye başkan vekili Ahmet Taş, belediye başkan yardımcısı Hatice Demir ve beraberindeki partililerle esnafa davetiye verip sohbet ederek yarın yapacakları dünya kadınlar günü kutlamalarına davet etti.

pervin-1.jpg

pervin-2.jpg

Bu haber toplam 3636 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 10
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim