• BIST 8714.69
  • Altın 3017.587
  • Dolar 34.2879
  • Euro 36.9787
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 6 °C

BDP/NİN 1.OLAĞAN KONGRESİ YAPILDI

BDP/NİN 1.OLAĞAN KONGRESİ YAPILDI
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl Başkanı Mehmet Sıddık Akış, çözüm istiyorsanız PKK ve liderini sayın Abdullah Öcalan ı muhatap alın dedi.

 DTP nin 1. olağan kongresi yapıldı. Tek liste halinde gidile kongrede mevcut Merkez İlçe Başkanı Seyhan şahin yeniden başkan seçildi. Belediye Başkanlığı lokalinde yapılan kongreye BDP Hakkari Milletvekili Av. Hamit Geylani, BDP İl Başkanı Mehmet Sıddık Akış, Hakkari Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, Çukurca Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Hakkari CHP eski Milletvekili Esat Canan, Yüksekova BDP ilçe Başkanı Hüsnü Bulgan, Çukurca BDP İl Başkanı Sıddık Güzel ile değişik sivil toplum örgütleri temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

 

 Yaşamını yitirenlerin anısın yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardında  öneriler üzerine Divan Başkanlığına kapatılan DPT nin eski Merkez İlçe Başkanı Fahri Kurt, divan üyeliklerine ise il genel meclis üyesi Mehtap Demirel ve Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Kılıç seçildi.

 

Açılış konuşmasına Kürtçe yapan kapatılan DPT nin eski merkez ilçe başkanı Fahri Kurt, Kürtlerin bugüne kadar olduğu gibi bundan böyle de birlik ve beraberliğe ihtiyaçları olduğuna dikkat çekerek,son zamanlarda bölgede yoğun bir faaliyet içerisinde olan Fethullah Gülen Cemaatinin Kürtler üzerinde yaptığı bir takım oyunlara gelmemesi konusunda birlik ve beraberlik içerisinde Kürtlerin bu hareketlerine sahip çıkmalarını istedi.

 

388 delegeden 220 delegenin oy kullandığı BDP nin 1. Olağan Genel Kurulunda  Seyan Şahin yeniden BDP nin Merkez ilçe Başkanı seçilirken, yönetim kurulu asil üyeliklerine ise, Ali Aydın, Şükrü Taşman, Hüsna Sağın, Kenan Kaya, Mehmet Yürür  ve Fahri İncin  seçildi.

 

 SAYIN ÖCALAN I MUHATTAP ALIN

  BDP İl Başkanı Mehmet Sıddık Akış , hedeflerine ulaşmaları için birliğimizi sağlamalıyız, bütünlüğümüzü sağlamalıyız dedi. çağrısının kendileri

ile olmayanlar için olduğunu belirten Akış, bu salonun dışındakiler için olduğunu belirtti. Barış ve Demokrasi Partisi dışında olanlara seslenen Akış kendisininbirlik ve bütünlük derken olanlardan bahs ettiğini ifade eden Akış, eğer biz onlara ulaşmazsak, eğer biz onlarla bütünleşmezsek, eğer biz onları kendimize katmazsak bizim başarılı olma şansımız hem zayıf olur, hem de bu yolumuzda biraz gecikebiliriz dedi.

 

 Akış," Bizler onlara yanımıza almalıyız. Ancak onlarda gelirken şunu da çok iyi bilsinler ve biraz da mütevazılığını göstersinler.Yanlış yaptıklarının farkında olsunlar.Bugüne kadar yanlış yaptılar. Biz diyoruz ki; doğru yola gelin. Doğru yol BDP dir. Bu halkın yanıdır. Bu halkın birliğini istemeyenler, bu halkın kardeşliğini istemeyenler, bu halkın bütünlüğünü istemeyenler , bu halkın özgürlüğünü istemeyenler ve bu halkın kimliğini tanımayanlar düşmanlarımızdır.Kürt ve Türklerin düşmanı dış güçlerdir. Bunu herkiz bilmiyordu. Öncelikle sistem bunu çok iyi biliyor. Doğruları görüp birlik ve bütünlüğümüzü sağlayalım, kardeşliğimizi sağlayalım. Daha çok kanın dökülmemesi için de engel olalım. Bunun önüne geçelim.15 Şubatı yaratanları biz çok iyi tanıyoruz.

 

Biz neden 15 şubatın yaratıldığını da çok iyi biliyoruz .Ama ne yazık ki, hem devlet, hem AKP hükümeti ve bugüne kadar hükümet olanlar bunun farkında olmadılar. Onun içinde bugüne kadar 15 Şubatın hedefi şuydu. Kürt  ve Türk halkının kardeşliğinin bozulması, kanın dökülmesi , Ortadoğu da ve Türkiye de savışın sürmesi her iki halkın başkaları tarafından yönetilmesi içindi. Bunun da başını çeken ABD,  İsrail ve Yunanistan dır.

 

 Siz Kürtleri reddederek, Kürtleri deşifre ederek , siz Kürtleri içeri tıkarak, Kürt çocuklarını cezaevlerine atarak , siz 15 yaşındaki çocuklara 15 er yıl ceza  vererek bu sorunu siz Kürtleri reddederek, Kürtleri deşifre ederek , siz Kürtleri içeri tıkarak , Kürt çocuklarını cezaevlerine atarak , siz 15 yaşındaki çocuklara 15 er yıl ceza  vererek bu sorunu çözemezsiniz. Demek ki bugüne kadar yanlış yaptınız. Bu yanlışından vazgeçin. Bu halka barışmanın tek yolu bu halkın temsilcilerini tanımaktır. Bu halkın siyasi iradesini görmektir. Bu çözümün tek doğru yolu şudur. PKK yı ve onun liderini Sayın Öcalan ı  muhatap almaktır" şeklinde konuştu.

 

 BDP Lİ GEYLANİ: KÜRTLER BARIŞ VE DEMOKRASİ İSTİYOR

 BDP Milletvekili Av. Hamit Geylani ise Kürtçe yaptığı konuşmasında, 25 yıldır Kürt halkı üzerinde devam eden baskı ve inkar politikalarının son verme zamanı geldiğini belirtti. Geylani" Anadil olmasa barış ve birlik ve beraberlik olmaz. Çok iyi biliyoruz ki; 25 yıldır süren kirli savaş, Kürt dili üzerinde olmuştur.

 

Kürtler de  şu ana dilleri için bugüne kadar bu mücadelelerini hep verdi.Türkiye deki sistem 25 yıl önce eğer Kürt dilini ana sütü gibi helal etseydi, bu çatışmalar olmazdı. Kardeş kanı dökülmezdi.Bizler Kürt halkı olarak herkese barış ve demokrasi istiyoruz.Bizler artık Kürt halkı üzerinde bomba atılsın istemiyoruz. Gül gelecek bu bombalar zalimlerin üzerine yağacak: Bizler ne bir askerin, bir  polisin , ne de bir PKK linin ölmesini istemiyoruz. Akan kanın bir an önce durmasını istiyoruz" dedi.

 

Bu haber toplam 4092 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim