• BIST 8714.69
  • Altın 3017.587
  • Dolar 34.2879
  • Euro 36.9787
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 6 °C

BDP'NİN GURUP TOPLANTISI YAPILDI

BDP'NİN GURUP TOPLANTISI YAPILDI
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) gurup toplantısı Hakkari'de yapıldı.
BDP GENEL BAŞKANI DEMİRTAŞ HAKKARİ DE

 

 Belediye Başkanlığı lokalinde yapılan toplantıya DBP Genel Başkanı Sebahattien Demirtaş, eş başkan Gülten Kışanak, BDP Milletvekilleri, parti meclis üyeleri, Hakkari Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, BDP Hakkari İl Başkanı Mehmet Sıddık Akış ve çok sayıda vatandaş katıldı. Toplantı BDP Eş Başkanı Gülten Kışanak, başkanlığında yapıldı.

 

 Toplantıda konuşan Gülten Kışanak,” Son sekiz ayda olanları yana yana koyduğunuzda, çözüme katkı sunabilecek bir şeyler görebiliyormusunuz.  Çocuklarımızın kolları kırıldı, nehirlere düşerek canlarından oldular. 14 Nisan 2009 dan beri 2 bini aşkın arkadaşımız tutuklandı. Buna da çözüm planı dediler. Şayet birileri bir adım atacaksa bu konuda kapılarımız sonuna kadar açıktır. Hakkâri ye gelişimizin en önemli ve birinci sebebi, Hakkari halkı hiçbir zaman süreçten geri kalmadı. Diğer bir sebebimizde bu yıl kutlayacağımız nevruz çözüm Nevruz'u olacaktır. Bizler bu çözüm Nevruz'un ilk ateşini Hakkarili yoldaşlarımız ile birlikte yakmak istedik.

 

Türkiye' de genel olarak Ankara merkezli bir siyaset anlayışı sürmektedir. Bizler parti olarak bunu kırmak istiyoruz. Bizim Demokratik siyaset anlayışımız her şey Genel Başkanın iki dudağı arasında değildir. Bizler bunu yapmaya geldik.  Bundan öncede Muş Bulanıkta böyle bir toplantılarımız oldu. Bundan sonrada bu toplantılarımız devam edecektir.

Bu kente geldiğimizde bizleri karşılamaya gelen çok sayıda yoldaşımız, bölgede kan davası, berdel ve çift evliliklerin olduğunu belirttiler. Bundan sonra bu konulara müdahil olacağımızın sözünü veriyoruz.

Devletler demokrasi getirmez. Onlar sadece kendi çıkarları doğrultusunda bireyler yetiştirmeye çalışıyorlar” şeklinde konuştu.

 

Yapılan konuşmanın ardında toplantı basına kapalı olarak devam etti. Heyetin geceyi Hakkari'de geçirerek, sabah saatlerinde ise Yüksekova ilçesine hareket ederek buradaki Nevruz kutlamalarına katılacakları belirtildi.

 

 

Bu haber toplam 2948 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim