• BIST 10082.77
  • Altın 2438.191
  • Dolar 32.4757
  • Euro 34.7263
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

Bedirhanoğlu Başbakan’a Dava Açıyor

Bedirhanoğlu Başbakan’a Dava Açıyor
Başbakan Erdoğan'ın Hakkari mitinginde kepenklerin kapatmasını belediyeye bağlayan ve belediyenin hizmet etmediğine dair sözlerine tepki gösteren Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, Erdoğan hakkında davacı olacağını belirtti.

Hamza Gündüz'ün/ Özel Haberi

2010 yılında belediyelerine 13 milyon 784 bin 841 TL pay aktarıldığını söyleyen Bedirhanoğlu, bunun 13 milyon 683 bin 450 TL'sinin personel gideri olduğuna dikkat çekerek, "Gönderdiği paradan personel giderini çıkardığınızda 101 bin 391 TL kalıyor. Erdoğan bunu da alsın başına çalsın" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın belediye ve BDP'nin halkı eve hapsettiğini belirterek, "Bu kepenk kapatma değil kepenk kapattırmadır bunu da belediye, BDP yapıyor" sözlerine Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu ve BDP Hakkari İl Başkanvekili Orhan Koparan'dan tepki geldi.

Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu kendisi ve belediye hakkında sarf ettiği sözler nedeniyle Başbakan Erdoğan'a dava açacağını belirterek, "Başbakan'ın Hakkari mitingi hazırlıkları yaklaşık 10 gündür yapılıyordu. Korucular için taşımalı sistem bile hazırlandı. Ama buna rağmen, Erdoğan'ın mitingine 600-700 insanın gitmesinden dolayı Başbakan hayal kırıklığına uğradı. Bu da onu için çok pervasızca konuşmaya itmiştir" dedi.

'101 BİN LİRAYI ALSIN BAŞINA ÇALSIN

Belediyeye 13.5 milyon TL yollandığı ve bu paranın başka alanlara kullanıldığını belirten Başbakan Erdoğan'ın sözlerine tepki gösteren Bedirhanoğlu, şunları kaydetti: "Erdoğan pervasızlıklarına devam ederken Hakkari Belediyesi'ne 13.5 milyon para aktardığını ve bu paranın nereye gittiğini sormuş. Bizim burada hazırladığımız 2009-2010 yılı faaliyetlerimizi içeren bir kitapçığımız var. Bu kitapçığın 105. sayfasında, belediyenin gelir giderlerinin nereye gittiği açıktır. Evet Erdoğan'ın dediği gibi 2010 yılında genel bütçeden belediyemize 13 milyon 784 bin 841 TL pay aktarılmıştır. Fakat 2 yıl içerisinde 55 personel çıkarılmasına rağmen, belediyenin personel gideri 13 milyon 683 bin 450 TL'dir. Erdoğan'ın gönderdiği paradan personel giderini çıkardığın zaman geriye 101 bin 391 TL kalıyor. Erdoğan bu 101 bin 391 TL'sini de alsın başına çalsın. Bizler Erdoğan'ın iftiraları altında kalacak değiliz. Hesap ortada ve bu hesap hem bastırdığımız kitapçıklarda hem de belediyemizin internet sitesinde çok anlaşılır bir dille yayınlanmıştır."

KÜRTLER ERDOĞAN'DAN ÇOK DAHA DİNDARDIR'

Erdoğan'ın Med'ler ve Zerdüştlük üzerinden Kürtlere hakaret etmek istediğini söyleyen Bedirhanoğlu, "Doğrudur Kürtler Zerdüşt'e inanmaktaydılar. Ancak şimdi Kürtler yüz yıllardan beridir Müslümanlığı seçerek, İslamiyet'i en iyi icra eden halktır. Ve Erdoğan'dan çok daha iyi dinlerine sahip çıkmaktadır" dedi.

'Asimilasyonu anaokullarına indiren Başbakan asimilasyonu bitirdim diyor'

Başbakan'ın "inkar ve asimilasyona son verdikleri" yönündeki sözlerini de değerlendiren Bedirhanoğlu, "Oysa artık Türkiye'de anaokulları bile bu hükümet döneminde zorunlu hale getiriliyor. Bu bir halkın çocuklarını asimile etmenin ilk adımıdır. Kepenkleri dahi bizim kapattırdığımızı söylüyor. Bu başlı başına bir iftiradır. Yılardır burada yaşanan toplumsal olaylarda bütün yetkililer dahil olmak üzere herkes biliyor ki, esnafımız kepenk kapattığında bu kepenklerin açılması için bizler tek tek dükkanları dolaşarak açmaları için riccada bulunuyoruz. Yılardır hiç kimse bizim kepenk kapattırdığımıza tanık olamaz çünkü böyle bir şey yok. Bugün de halkın tepkisini belediyemize bağlaması büyük bir iftiradır ve bu konuda yasal haklarımızı kullanmak için dava açacağız" şeklinde konuştu. Bedirhanoğlu, Başbakan Erdoğan'ın "fiyaskoyla" sonuçlanan mitinin ardından artık paslı tabelasını yanında götürmesi gerektiğine inandığını söyledi.

ERDOĞAN HAKKARİ'YE NE VERDİĞİNİ SÖYLEYEMEDİ'

Başbakan Erdoğan'ın Hakkari'ye 9 yılda hiçbir yatırım yapmadığını belirten Bedirhanoğlu sözlerine şöyle devam etti: "Erdoğan Hakkari'ye 9 yılda ne verdiğini söyleyemedi. Çünkü söyleyecek bir şeyi yok. Sadece Cumhuriyet tarihi boyunca yaptığı bir hastaneyi ve Yüksekova hava alanının temelini attığını söyledi. Çok şey mi yapmış? Erdoğan bizlerin baskı ve zulüm yaptığımızı söylüyor. 9 yılda Erdoğan'ın yaptıklarını söylersem buna zaman yetmez. Bakın sadece Kürt iradesinin Meclis'e yansımaması için oynamadığı oyun yapmadığı hile kalmadı."


hkr-22-05-11-baskanlardan-erdogana-tepki5.jpg

 '70 bin nüfuslu bir kentte Başbakan 600 kişiyle miting yapıyorsa oturup düşünsün' BDP Hakkari İl Başkanvekili Orhan Koparan ise, Hakkari halkının Başbakan'a gösterdiği tepkinin Başbakan'ın zoruna gittiğini belirterek, "Bu yüzden agresif hareketlerde bulunmuştur. Hakkari'de hiç kimse kimseye kepenk kapattırmaz, halkımız bilinçlidir. Bu halkın kendi iradesidir. Bu Başbakan'a olan bir tepkidir. Başbakan eğer bugüne kadar Kürt sorununun çözümüne yönelik herhangi bir adım atmamışsa ve sürekli Kürtleri inkar etmeye yönelik bir çaba içerisindeyse, bunu Hakkari halkı görmüştür ve tepkisini bu şekilde ortaya koymuştur. Hakkari gibi 70 bin nüfusu olan bir kentte bir Başbakan 500-600 kişi ile bir miting yapmışsa -ki bunların yarısından fazlası polis, memur ve eşleridir- bunu çok iyi görmeli ve düşünmelidir" dedi. Başbakan'ın gelişiyle kentte hayatın durduğunu ve ayrılışından sonra hayatın normale döndüğünü söyleyen Koparan, "Gördüğünüz gibi esnafımız da kendiliğinden kepengini açarak normal yaşamına devam etmektedir" şeklinde konuştu.

 

Bu haber toplam 4109 defa okunmuştur
  • Yorumlar 12
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim