• BIST 10045.74
  • Altın 2392.293
  • Dolar 32.3845
  • Euro 34.6065
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

Bedirhanoğlu'na 1 yıl 3 ay hapis cezası!

Bedirhanoğlu'na 1 yıl 3 ay hapis cezası!
Hakkari Belediye Başkanı Bedirhanoğlu'na 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

HPG'li Ferdane Kına'nın (Şerda Gever) 2012 yılında Yüksekova'da (Gever) yapılan cenaze törenine katıldığı gerekçesiyle hakkında dava açılan Hakkari Belediye Başkan Fadıl Bedirhanoğlu'na 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu hakkında 10 Ağustos 2012 tarihinde, Yüksekova (Gever) ilçesinde HPG'li Ferdane Kına'nın (Şerda Gever) cenaze törenine katıldığı gerekçesiyle Yüksekova 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davada karar çıktı. Mehkeme, Bedirhanoğlu'na, "Kanuna aykırı toplantı veya gösteri yürüyüşlerine katılması, ihtara ve zor kullanmaya rağmen dağılmamakta ısrar etmesi" suçlamasıyla 1 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

'Hiçbir zaman bunu kabul etmeyeceğiz'

Karar Bedirhanoğlu'na tebliğ edilirken, Bedirhanoğlu karara tepki göstererek, şunları kaydetti: "Belirtilen tarihte BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani İle birlikte Gever'de bir cenaze törenine katıldığım için 1 yıl 3 ay hapis cezası ile cezalandırılmış bulunmaktayım. Maalesef cenaze törenine katılmak bizim için suç sayılıyor. Oysa bir belediye başkanının, bir siyasetçinin kendi seçim bölgesinde böylesi bir törene katılmamasının yadırganması gerekirken, cenaze törenine katılıyor olması suç sayılıyor ve cezalandırılmaya tabi tutuluyor.

Biz hiçbir zaman bunu kabul etmeyeceğiz. Cenaze töreninde her hangi bir olumsuzluk yaşanmamasına rağmen, her hangi bir yasak duyurusu yapılmamasına rağmen sadece törene katılmamızdan dolayı, sadece orada bulunmamızdan dolayı 1 yıl 3 ay hapis cezası ile cezalandırılmamız Türkiye'deki yasaların ne kadar realitelere uygun yapıda olduğu göz önüne seriliyor.

Biz bunu Yargıtay'a göndereceğiz. İnanıyoruz ki bu suç olmayan bir faaliyetten dolayı aldığımız ceza Yargıtay iptal edilecek ve dava düşecektir. Hakkari'de hangi şartlar altında yaşadığımız ve nelerle karşılaştığımızı artık bütün kamuoyu bilgisine sunuyoruz."

Bu haber toplam 3734 defa okunmuştur
  • Yorumlar 5
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim