• BIST 10128.06
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C

Belediye altyapı ihalesini feshetti

Belediye altyapı ihalesini feshetti
Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, şehrin altyapı ihalesini alan ancak işi zamanında bitirmeyen ve anlaşma kurallarına uymayan yüklenici firmanın sözleşmesini feshettiklerini belirtti.

Haber: Feyzullah Taş- Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, sözleşmenin gereğini yapmayan firmanın kendilerini halkla karşı karşıya getirdiğini ifade ederek, su, kanalizasyon ve yolları müteahhitlere bağlı kalmadan kendilerinin yapacağını söyledi. Bedirhanoğlu, "Belediye olarak 70 bin metrekare parke taşı, 30 bin metre bordür taşı, 17 bin metre oluk taşı döşeme işçiliği ile 18 bin 75 metreküp taş duvar yapımı 10 bin metre kanalizasyon şebekesi yapımı, 300 adet kanalizasyon bacası yapımı ve 400 adet mevcut kanalizasyon bacası yükseltme işçiliği 16 Haziran 2010 tarihinde ihaleye verildi. İhale sözleşmesinde işin 180 gün içinde teslim edilmesi imza altına alındı. 2011 yıllında Belediye işin tamamlanabilmesi için 90 gün ilave süre verilmiştir.

İşin yapımı için 15 Mayıs 2011 tarihinde işe başlaması gerekirken 3 Haziran 2011 tarihinde yolların parke taşı döşeme işine başlanılmıştır. Ancak iş teknik şartnameye ve standartlara göre yapılmadığı gibi iş kalemlerinden olan kanalizasyon şebekesi döşeme işi, duvar yapım işi, kanalizasyon baca yapımı ve mevcut kanalizasyon bacaları yükseltme işine ise hiç başlanılmadığında dolayı verilen ilave süre içinde de işin tamamlanamayacağı kanaati hasıl olduğundan dolayı sözleşmeyi feshetme kararı alındı"

HAKKARİ YILLARDIR İHMAL EDİLMİŞ
Hakkari'nin yıllardır ihmal edildiğini belirten Bedirhanoğlu, "Bizim bu işi ihale yolu ile yapmamızın amacı halkımıza daha hızlı ve kaliteli hizmet etmekti. İhaleyi alan müteahhit, geçtiğimiz yıl sonu itibariyle 162 günlük çalışma süresi içinde sözleşmesinin yarısı bile olmayan işin ancak yüzde 43'ünü tamamlandı ve verilen işin yarısını bile bitirmedi. Kendisine yardımcı olmak adına gerekli süre uzatımlarını da yaptık. Ancak yaptığımız uyarılara ve sözlü ihtarlara rağmen 3 Haziran 2011 tarihinde ancak işe başlatabildik. İşe başlarken de tek ekiple işi başlattı. Yani sadece işe başladım demek için bu yola başvurdu. Oysa bizim bu müteahhit ile yaptığımız anlaşma işin eksiksiz ve zamanında teslimi üzerineydi.

Kaç ekiple kaç kişiyi çalıştıracağı konusuna hiç değinmedik ve anlaşmamızda böyle bir madde de yoktur. Temmuz ayının ortasına yaklaşmamıza rağmen daha kanalizasyon ekibi işe başlamış değil. Duvar ekibi ise ortada yok. Yapılan ihalenin belediyenin ihtiyaçlarına cevap vermemiştir. Maalesef yapılan işe baktığımızda bu müteahhidin verdiğimiz süre uzatmalarına rağmen işlerimizi bitirmesi mümkün görünmüyor. Böylece hem işimiz savsaklandı, performansımızı düşürüldü hem de bizi halk nezdinde büyük eleştirilere maruz bıraktı. Biz bu çalışmayı ihaleye verdiğimize bin kat pişman olduk ve bu gün itibarı ile sözleşmeyi feshettik" şeklinde konuştu.
 

Bu haber toplam 3313 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 6
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim