• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Belediye bozulan yolları onarıyor

Belediye bozulan yolları onarıyor
Hakkari Belediyesi, alt yapı çalışmaları nedeniyle bozulan yolları onarmaya başladı

Hakkari Belediyesi, kent merkezinin çeşitli bölgelerinde yapılan alt yapı çalışmalarından dolayı yollarda meydana gelen tahribatların giderilmesi için çalışma başlattı.

Bu kapsamda yolların onarılması için Belediye Eş Başkan Yardımcısı Behçet Kanat’ın koordinasyonunda bölge belirleyerek görev alan Hakkari Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, ilk olarak kentin Yeni Mahalle ve Gazi Mahallesinde çalışma yaptı.

Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin Yeni Mahalle’de yaptığı çalışmalarda, mahallenin Gültekinler Semtindeki yol güzergahında belirlenen bozuk satıhların asfaltla kaplanması için önce iş makineleri ve personeller ile yol zemininde düzenlemeler yapıldı. Bozuk satıhlı yerlerde yapılan düzenlemeler sonrasında yola asfalt dökülerek, bozuk yollar asfaltla kaplandı.

Bir diğer çalışma bölesi olarak belirlenen Gazi Mahallesinde, çalışma yapan ekipler mahallenin Tuncerler semtindeki rampa yolda döşeli kilit taşlarının zemin kayması nedeniyle bozulan yolu yenilemek için kilit taşlarını yerinden çıkarıp yol zeminde düzenlemeler yapıp yola yeniden kilit taşları döşeyerek yolu onardı.

‘İKİ YIL İÇERİSİNDE ALTYAPI TAMAMEN DEĞİŞECEK’

Bozulan yollar ve onarım çalışmaları ile ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Belediye Eş Başkan Yardımcısı Behçet Kanat, “Bu yıl başta sürücüler olmak üzere vatandaşlarımızdan yollarla ilgili çeşitli şikayetler aldık. Birçok vatandaşımızın da desteğini gördük.

Sizlerde takdir edersiniz ki, altyapı gibi bir hizmetin hayata geçmesi için yolların yıkılması, bozulması kaçınılmazdır. Su sorununu çözmek için çalışmalarını yaptığımız su hattı şebeke döşemesi için kazı çalışmaları yapılmak zorundadır.

Yolları kazmadan döşemelerin yapılması imkansız. Belediyenin de gücü ve imkanı bellidir. Elimizden gelen gayret ile halkımıza hizmet etmeye çalışıyoruz. Biraz sabırlı olmamız gerekiyor, çok güzel bir atasözü var, ‘sabır acıdır ama meyvesi tatlıdır.’ Vatandaşlarımızdan sabırlı olmalarını diliyorum. Allah’ın izni ile önümüzdeki iki yıl içerisinde Hakkari’nin altyapısını tamamen değiştireceğiz.

Yolları da bozacağız, gerekirse kaldırımları da yıkacağız. Oluşturduğumuz koordinasyon ile ekiplerimiz kentin çeşitli bölgelerinde yol ve kaldırım onarım çalışmalarını sürdürüyorlar. Altyapı hizmetlerinden dolayı bozulan yolları kış gelmeden onarmaya çalışacağız. Bize güvenip destek verenleri mahcup etmeyeceğiz inşallah” şeklinde konuştu. Hakkarihabertv.com

yol-yapim-belediye-m.jpgyol-yapim-belediye-1.jpg

Bu haber toplam 4145 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim