• BIST 10082.77
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Belediye çalışmaları memnun ediyor

Belediye çalışmaları memnun ediyor
Hakkari Belediyesi kent merkezinin farklı noktalarında başlattığı çalışmalarının bir çoğunu tamamlarken, çalışmalar Hakkari’de vatandaşı memnun ediyor.
Hakkari Belediyesi Eş Başkanlığı bahar ayı ile birlikte kent merkezinin farklı noktalarında başlattığı; yeni yol açma, yol genişletme, yol asfaltlama, orta refüj, yaya kaldırımı ve istinat duvarı çalışmalarının bir çoğunu tamamlarken, çalışmalar kentin değişik noktalarında devam ediyor.
 
 "BİRÇOK ÇALIŞMA TAMAMLANDI"
 
Başlatılan çalışmaların bir kısmı 1 Eylül Dünya Barış günü İstanbul Beşiktaş Belediyesinin Hakkari Belediyesi ile kardeş belediye olması ile ortaklaşa yürütülürken, kentin eski ismi ile Cumhuriyet yeni ismi ile Barış Caddesi olarak değiştirilen cadde, Gençlik Caddesi, Pagan Caddesi, Gazi ve Pehlivan Mahallelerini birbirine bağlayan Kırk Konutlar semtinde başlatılan yol genişletme, yenileme, kaldırım, orta refüj ve asfaltlama çalışmaları tamamlandı. Tamamlanan çalışmalar buralardaki cadde, sokak ve mahallelere yeni bir görünüm kazandırırken, bir süre sonra yüzünü gösteren bu hizmetler Hakkari’de vatandaşı memnun etti.
 
"ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR"
 
Kentin Merzan Mahallesi, Bağlar Mahallesi, Bay Köyü ve Sanayi Semtinin ana giriş yolu olan Hastane kavşağından, Sanayi Semtindeki yol ayrımına kadarki 1 km'lik yol genişletme, asfaltlama, orta refüj, kaldırım çalışmaları ve istinat duvarı çalışmaları devam ederken, Belediyenin Fen, İmar, Su ve Kanalizasyon işlerinden sorumlu Eş Başkan Yardımcısı Behçet Kanat çalışmalar hakkında şöyle konuştu;  “Biz yaklaşık üç aydır temel çalışmalarımıza başladık.
 
"ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ İMAR YOLLARIDIR"
 
Tabi öncelikli hedefimiz imar yollarıdır. Su ve kanalizasyon başlıca sıkıntımız. Bu anlamda hazırlayıp başvurduğumuz iki projemiz kabul edildi. Su projesinin ihalesi yapıldı. Artık sadece yüklenici firma işe başlayacak. Kanalizasyon projesi de ihale aşamasında. Tabi bu projelerin gerçekleşebilmesi, su ve kanalizasyon hatlarının döşenebilmesi için imar yollarımızın açık olması gerekli. Bizlerde bu anlamda çalışmalarımıza imar yollarından başladık. Bunun yanı sıra çalışmalarımız kentin farklı noktalarında yürütülüyor. Kentin bazı mahallelerinde yeni yollar açıyoruz.
 
"KENTİN DİĞER MAHALLELERDE ÇALIŞMALARIMIZ OLACAK"
 
Bilindiği üzere Beşiktaş Belediyesi ile ortak çalışmalar yürütüyoruz. Beşiktaş Belediyesi 2500 metre yolumuzu asfaltlayacak. Bunun için seçtiğimiz yerlerden biride Merzan Mahallesi, bu bölgede sanayi var çok sayıda okul ve mahalle bağlantısı var. Burada başlattığımız çalışma kapsamında 9000 metreküp duvar yaptık ve yol genişliği 20 metre olacak. Kentin diğer mahallelerinde de yapacağımız çalışmalarımız olacak.

"ÇALIŞMALARI PROGRAM DAHİLİNDE YAPIYORUZ"
 
Tabi bunları belli bir program dahilinde yapıyoruz. Bir yerde başlattığımız çalışmamızı tamamladıktan sonra yeni bir yerde çalışma başlatıyoruz. Bu anlamda çalışmalarımızı devam ettireceğiz” dedi. Ayrıca kentin Sümbül Mahallesi Tekser semti toplu konutlar alanında parke taşı yenileme çalışması başlatıldı. Uzun süredir yenileme çalışmasına ihtiyaç duyulan bu alanda başlatılan çalışmalar ile bozuk zeminler kaldırıp yerine yenilenirken, parke taşı yapılmamış yerlere de parke taşı döşeniyor.
Hakkarihabertv.com

belediye-1.20141001122500.jpg
 
belediye-2.20141001122507.jpg
 
belediye-3.20141001122517.jpg
 
belediye-4.20141001122530.jpg
 
 
 
Bu haber toplam 3955 defa okunmuştur
  • Yorumlar 16
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim