• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Belediye Spor Kompleksi Kuruyor

Belediye Spor Kompleksi Kuruyor
Kompleksin bu yıl içerisinde bitirileceğini belirten Başkan Bedirhanoğlu, spor kompleksinin maliyeti hakkında da şu bilgiyi verdi

Yapılan çalışmaları yerinde denetleyen Başkanı Bedirhanoğlu, sporculara destek vermek ve çalışmalarını daha rahat bir ortamda yapmaları sağlamak için Yeni Mahalle'nin Gupsi mevkiinde büyük bir spor kompleksi inşaatına başladıklarını belirtti. Sporcuların kurulacak tesiste rahat spor yapabileceklerini belirten Bedirhanoğlu, burayı adeta bir eğitim merkezi mantığı ile çalıştıracaklarını söyledi.

Bedirhanoğlu "Ne kadar zor olursa olsun bizim gençlerimiz böyle bir spor kompleksini hak ediyor ve biz belediye olarak onlara bu hizmeti sunacağız. Bugüne kadar Hakkari'de her hangi bir spor kompleksi bulunmuyordu. Bizler de bu yüzden böyle bir çalışmanın içerisinde girdik. Ama ne yazık ki kentte bu işi yapabileceğimiz düz bir alanımız yoktu.

Onun için belediye olarak buradaki bu tepeyi aşındırarak, düz bir alan haline getirip kompleksimizi burada yapacağız. Buradaki çalışmalarımız 10 gün önce başladı ve öyle görünüyor ki, bu aşındırma çalışmaları bir 10 gün daha sürecek gibi. Burada hizmet yapmanın maliyeti çok yüksek olmasına rağmen bizler bu çalışmalarımızı aksatmadan sürdüreceğiz. Ne kadar zor olursa olsun bizim gençlerimiz böyle bir spor kompleksini hak ediyor ve biz belediye olarak onlara bu hizmeti sunacağız"

- AZ BÜTÇEYLE ÇOK İŞ YAPABİLDİĞİMİZİ KANITLADIK

Başkan Bedirhanoğlu, az bütçeyle çok iş yapabildiklerini kanıtladıklarını, belediye imkanlarının yanı sıra mümkün mertebe dışarıdaki vatandaşlarımızın desteklerini de hizmetlerine kattıklarını anlatarak "İki yıllık belediyecilik yaşantımızda az bütçeyle çok iş yapma becerimizi daha da geliştirerek bu konuda neler yapabileceğimizi kanıtlamış olduk. Bakın buradaki çalışmayı da sadece belediyemizin bütçesinden makinelerin yakıtını karşılıyoruz. Gerisinin tamamı vatandaşlarımızın destekleri ile yapılıyor. Bizler halkımıza söz verdik. Bunu iyi bilen halkımız da bizlere güvenerek bizlere yardımını esirgemiyor. Örneğin kentin değişik noktalarında yaptığımız parke taşı döşemesi, duvar yapımı ve kanalizasyon çalışmalarımızda da halkımızın büyük desteğini görüyoruz. Bunun karşılığında bizler de gecemizi gündüzümüze katarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz"

- FUTBOL TAKIMIMIZ BURADA ANTRENMAN YAPACAK

Belediye futbol takımın her antrenman döneminde büyük zorluklarla karşı karşıya kaldığını ifade eden Bedirhanoğlu "Bilindiği gibi ilde birçok futbol takımı spor aktiviteleri ile uğraşmaktadır. Bu kapsamda belediyemizin de bir futbol takımı var. Belediye spor kulübümüz bugüne kadar antrenmanlarını Gençlik Spor Müdürlüğü tesislerinden yararlanarak yapıyordu. Orada da bazı sıkıntılar çıkıyor, bazen imkanlar el vermediğinden sporcularımız orayı da kullanamıyordu. Ücretli olduğundan bazen de paramız olmuyor. Bu spor kompleksiyle bu sorunların tamamını aşmış olacağız. Sporcularımız burada rahat rahat çalışabilecekler. Burayı adeta bir eğitim merkezi mantığı ile çalıştıracağız"

- HAKKARİ ZULME UĞRAMIŞ BİR KENTTİR

"Burada yaptığımız çalışmanın tamamını paraya çevirirsek toplamda 3 milyon liranın üzerinde bir maliyeti var. Fakat daha öncede belirttiğim gibi bizler bir çok hizmeti değişik kurumlardan ve şahıslardan karşıladığımızdan bütçemizden bu kadar para çıkmayacaktır. Hakkari devletin zulmüne uğramış bir kenttir. Hakkari'nin yılarca ihmal edilmiştir. Defalarca bu sözümü dile getiriyorum.Dez avantajları fazla olan ilimizde, hizmet maaliyetleri  çok yüksek olmasına rağmen devlet bunu zerre kadar dikkate almıyor. Sanki normal bir kentmiş gibi bütçe gönderiyor. Bu bütçe daha bize varmadan büyük kazalara uğruyor. Başbakan'ın 13,5 milyondan bahsetmesi, sanki bu paranın tamamı bütçemize girmiş gibi yansıtması, doğruları yansıtmıyor. Oysa bu 13,5 milyon daha bize gelmeden, 2 milyon 800 bin lirası devlet tarafından kesintiye uğradı" şeklinde konuştu.
 

Bu haber toplam 3273 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 6
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
  • Yaralı yaban keçisi tedavi altına alındı02 Mayıs 2024 Perşembe 14:01
  • Hakkari Berçelan'da su borusu patladı02 Mayıs 2024 Perşembe 13:48
  • Hakkari zabıtasında hijyen denetimi02 Mayıs 2024 Perşembe 09:35
  • Marunis köyü sakinleri Rûdaw'a konuştu02 Mayıs 2024 Perşembe 09:04
  • Hakkari İl Genel Meclisi üyeleri köy ziyaretlerinde02 Mayıs 2024 Perşembe 08:53
  • Van 1 Mayıs “Emek bizim söz bizim” *01 Mayıs 2024 Çarşamba 15:38
  • Hakkari ilçelerinde elektrik kesintisi olacak01 Mayıs 2024 Çarşamba 13:46
  • Herkes "tavuk ve horoz almaya koştu"01 Mayıs 2024 Çarşamba 13:22
  • 29 yıldır boş olan köylere geri dönüş hazırlığı01 Mayıs 2024 Çarşamba 10:15
  • Zabıta ekibinden okul önünde plastik kasis01 Mayıs 2024 Çarşamba 10:12
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim