• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Belediye'den iftar yemeği

Belediye'den iftar yemeği
Hakkari Belediye Başkanlığı tarafından vatandaşlara yönelik iftar yemeği düzenlendi.

 Hakkari Belediye Başkanlığı tarafından Bulvar Caddesi üzerinde bulunan belediye bahçesinde vatandaşlara yönelik düzenlenen iftar yemeğine BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt, Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, BDP yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.

 

 İftar yemeğinde Kürtçe konuşan Başkan Bedirhanoğlu,  bu mübarek Ramazan ayında bölgedeki kanın biran önce bitmesini umut ettiklerini ifade ederek, İslamiyet kelimesinin asıl anlamının barış olduğunu söyledi. 

 

Burada Kürtçe konuşan BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hamit Geylani ise artık bu kanın biran önce son bulması gerektiğini belirterek, artık şehit haberlerini duymak istemediklerini söyledi.

 

Geylani,”İki günden beridir Milletvekili Adil Kurt ile birlikte bölgedeki köyleri başta olmak üzere İran ve Irak sınırındaki köyleri de dolaştık. Burada en çok duyduğumuz bomba sesleri idi. Atılan obüs top sesleri köydeki 7’den 70’e kadar herkesi etkiliyor. Aileler bu bomba sesleri altında oruçlarını tutuyor. Çocuklar korkuyor geceleri uyuyamıyor. Biz diyoruz ki artık bu Kürdistan topraklarında bu savaş bitsin artık. Yaklaşık 30 yıldır bu seslerin altında kalkıp oturuyoruz. Bu Kürdistan bölgesi bir kazan gibi kaynıyor. Şimdiye kadar Arap baharı deniliyordu. Ancak biz Kürtler yaz, sonbahar ve kış aylarında bu savaşı yaklaşık 100 yıldır yaşıyoruz. Suriye’de Kürtler birçok köyü ve yerleşim birimini ele geçirmiş. Sistem Öcalan ile görüşmeleri engelliyor. Gemi bozuldu hava muhalefeti var gibi bahaneler uyduruyor. Geminin tamiri 5 en fazlada 10 gün sürer. Barış ancak diyalog ve görüşmelerle sağlanır. Bu barışta kimler arasında savaş yapılıyorsa onlar arasında bu barış sağlanır. Yani bu barış devlet ile PKK Genel Başkanı Sayın Abdullah Öcalan arasında olmalıdır. Bu mübarek Ramazan da devlet ve başbakan şapkalarını önlerine koyarak akıllarına başlarına toplayarak bu barışı biran önce sağlamalarıdır” dedi.

iftar-1.jpg

 

iftar-2.jpg

Bu haber toplam 3959 defa okunmuştur
  • Yorumlar 7
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim