• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Belediye’den temizlik çalışmaları

Belediye’den temizlik çalışmaları
Hakkâri Belediye Başkanlığı, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte mahallelerde temizlik çalışması başlattı.

Hakkâri Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından kentin 15 değişik mahallesinde temizlik çalışması başlatıldı. Temizlik İşleri Müdürü Naif Yaşar, belediye encümen üyeleri, zabıta ekipleri ve çöp işlerinde çalışan personellerle mahalleleri dolaşarak, çöp noktaları başta olmak üzere cadde, sokak ve yol kenarlarına atılan çöpleri bazen elleriyle, bazen de iş makinelerinin yardımıyla toplattı. Zabıta Müdürlüğü'ne ait kamyonetten mahalle sakinlerine temizlik kurallarına riayet etmeleri için anonslar yapıldı. Türkçe ve Kürtçe olarak yapılan anonslarda ''Değerli halkımız, çöp noktalarındaki çöpler toplatılıyor.

 04.20110524150228.jpg

Bundan sonra herkes çöpünü her akşam saat 21:00'den itibaren poşetler içerisine bırakarak ağzı kapalı olarak araçların girebileceği yol güzergahlarına bıraksınlar" denildi. Belediye ekipleri, dolaştığı mahallelerdeki çöpleri iş makineleriyle toplatarak kamyonlarla il dışına çıkartıyor.

Başlatılan çalışmayla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Temizlik İşleri Müdürü Naif Yaşar, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte her yıl olduğu gibi bu yıl da şehrin 15 değişik mahallesinde temizlik çalışması başlattıklarını belirtti. Başlatılan çalışmalar kapsamında görevli ekipler tarafından halkın bilgilendirilmesi amacıyla anonslar da yapıldığını belirten Yaşar, ''Vatandaşlarımızdan çöplerini gelişi güzel etrafa atmamalarıdır. Herkesin bundan sonra çöpünü poşet içerisine bırakarak akşam saat 21:00'den itibaren evlerinin önlerine veya yol güzergahlarına bırakmaları istiyoruz. Ekiplerimiz ise sabah saat 05:00 sıralarında çalışmalarına başlayarak mahallelerde biriken çöpleri toplayacak.

01.20110524150044.jpg

Bunu yapmamız halinde şehrimiz temiz tutmuş olacağız. Bu çalışmamızla ilgili olarak broşürler bastırarak şehrin ve mahallelerin değişik noktalarına astırdık. Yapılan ilanlara rağmen uyarılara uymayarak çöpünü istenilen saatlerin dışında etrafa atan vatandaşlarımız hakkında yasal işlem başlatacağız. Ancak biz kimseye ceza kesmek istemiyoruz. Bu nedenle de vatandaşlarımızın duyarlı davranarak bizlere yardımcı olacağını düşünüyoruz. Yapacağımı tüm uyarılara rağmen kurallara uymayan vatandaşlarımıza da en ağır cezayı keseceğimizi belirtmek istiyorum'' şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 2961 defa okunmuştur
  • Yorumlar 9
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim