Benim Adım Elif” Yakında okurlarla buluşuyor
Kaynak:Feyzullah Taş
Hakkari’de yaşayan ev hanımı Şadiye Güneş, toplumun kadınlara biçtiği roller ve bireysel özgürlük arasındaki çatışmayı derin bir dille ele aldığı “Benim Adım Elif” adlı öykü kitabıyla edebiyat dünyasına adım atıyor.
Yazar, kitabın çıkış noktasını şu cümlelerle özetliyor:
“Elimde olsa bütün Elif olan isimleri başka bir alfabenin son harfi yapardım. ‘Elâlem ne der?’ cümlesinin kurulmadığı bir toplumun alfabesi... Belki o zaman hiç kimse başkasının minnet yükünü taşımak zorunda kalmazdı.”
“Benim Adım Elif”, toplumun dayattığı kalıplar arasında kimliğini korumaya çalışan bir kadının içsel yolculuğunu konu alıyor. Zehir gibi işleyen toplumsal baskılara rağmen kendi gücünü bulan Elif’in hikâyesi, birçok kadının sessiz mücadelesine ayna tutuyor.
Okurlar, sayfalar arasında sadece bir kadının hikâyesini değil; “susmakla direnmek” arasındaki ince çizgide yürüyen pek çok kadının duygularını da bulacak.
Şadiye Güneş, ilk kitabında hem toplumsal sorgulama hem de umut dolu bir direniş hikâyesi sunuyor. Kitap, kısa süre içinde raflardaki yerini alacak.