• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

BERÇELAN ŞENLİKLERİ

BERÇELAN ŞENLİKLERİ
Hakkari nin 3 bin 500 rakımdaki Berçelan Yaylasındaki Meydan mevkiinde düzenlenen 4. Kültür Sanat ve Spor Şenliği ne Kürtçe şarkılar damgasını vurdu.
GÖRÜNTÜ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

 (Hakkari Berçelan Yaylası 2009)  tüm fotoğraflarını ( Foto Galeri) bölümünde görebilirsiniz)

Yanık sesi ile "Ay Dilberim, Babe Ferğu" ile değişik Kürtçe şarkılar seslendiren Ak Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, herkesi kendisine hayran bıraktı. Omuzlarına poşu bağlayan Bakan Günay ve Hakkari Milletvekilleri de Kürtçe şarkılara eşlik ettiler. Sanatçı Gülben Ergen nin kocası Yılmaz Erdoğan ın abesi olan Mustafa Erdoğan da halayın başını çekerek, şenliğe ayrı bir renk kattı. Birçok olayın yaşandığı ve güvenlik nedeniyle çevredeki köylerin boşaltıldığı yaylaya ilk defa bir bakanın gitmesi ise yöre halkını sevindirdi.

Hakkari Valiliği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Kültür ve Turizm, İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği katkıları ile 3 bin 500 rakımdaki Berçelan Yaylasında "4. Kültür Sanat Spor Şenliği"ne Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günüy, Ak Parti Hakkari Milletvekilleri Abdulmuttalip Özbek, Dr. Rüstem Zeydan, Ak Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, Hakkari Valisi Muammer Türker, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Z. Atilla Ataalp, Hakkari Üniversitesi Röktürü Prof. Dr. İbrahim Belenli, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadi Akdağ, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut, Türkiye Güreş Fedarasyonu Organizatörü Ercan Eryıldız daire amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Yıllardan sonra ilk defa bir bakanın birçok olayın yaşandığı 3 bin 500 rakımdaki Berçelan Yaylasına çıkması ise dikkatlerden kaçmadı. Bakan ın yayladaki güvenliğini ise özel harekat timleri ve jandarma ekipleri sağladı.

Önceki gün öğle saatlerinde Hakkari ye gelen Bakan Günay ve beraberindeki milletvekilleri valilik, üniversite, belediye başkanlığı, Ak Parti ile DTP bürolarını ziyaret etmişlerdi. Geceyi Hakkari de geçiren Bakan Günay sabah saatlerinde ise helikopterle 3 bin 500 rakımda bulunan ve 4 mevsimin bir arada yaşandığı Berçelan Yaylasında düzenlenen 4. Kültür Sanat ve Spor Şenliği ne katıldı. Helikopterin gelmesiyle birlikte çocuklarda ise bir koşuşturma başladı. Helikoptere doğru giden çocuklar görevliler tarafından engellendi. Helikopterde inen bakan ve beraberindeki milletvekilleri çocuklar tarafından yörenin nadide çiçeği Nergiz ile karşılandı. Halk oyanları ekibi tarafından karşılanan Bakan Günüy, burada vatandaşlarla birlikte da davul zurna eşliğinde halay çekti. Kıl çadırın altında dinlemeye geçti. Yöresel kıyafet giyen Van Milletvekili Gülşen Orhan ile Bakan Günüy ve beraberindeki vali ve milletvekilleri burada hatıra fotoğrafı çektirdiler. Hakkari Milletvekilleri ile Yılmaz Erdoğa nın ağabeyi Mustafa Erdoğan vatandaşlarla birlikte canlı müzik eşliğinde bir süre halay çektiler. Halayın başını çeken Mustafa Erdoğan a onlarca kişi eşlik etti. Bakan ve beraberindeki milletvekilleri aşiret reislerinin omuzlarının attıkları poşileri takarak halkın arasına girdiler.

Burada bir konuşma yapan Milletvekili Abdulmuttalip Özbek, bakanın bu kadar demokrasi hayranı ve bu kadar güzel yürekli bir insan olduğunu bilmediğini ve Hakkari ye gelirken öğrendiğini söyledi. Milletvekilli Rüstem Zeydan da konuşmasına Yunus Emrei nin bir şiiri ile başlayarak, Hakkari ye gelen bakana ise teşekkür etti. Vali Muammer Türker ise, Hakkari nin bozulmamış güzelliklerin ve bize oylan değerlerin kendi olduğunu belirterek, bu güzel etkinlikte kendililerini yalnız bırakmayan ve her zaman Hakkari için elinde geleni yapan Bakan Günay a Hakkari halkı adına teşekkür etti.

BAKAN GÜNAY KONUŞMASINA KÜRTÇE OLARAK BAŞLADI

"BİZ BU DAĞLARA TAŞ VEYA KURŞUN ATMAYA DEĞİL ARTIK KAYAK YAPMAYA ÇIKALIM"

Bakan Günay ise konuşmasına Kürtçe olarak "Geli Bırano Hün Çıwanın" (Kardeşlerim Siz Nasılsınız" diyerek başladı. Türkçe ve Kürtçe nin nasıl olursa olsun ortak seslerimizdir dedi, Bakan Günay;" Kayak merkezlerinde Nisan ayından Mayıs ayından sonra kar kaldığı zaman oradaki kış sporları merkezlerini işlettikleri için seviniyorlar. Ama biz bu dağlara taş veya kurşun atmaya değil artık kayak yapmaya çıkalım artık bunun zamanı geliyor. Gelin bunu beraberce yapalım. Hakkarili delikanlı gençler benden tek bir şey istediler iş istediler. Şunu da belirtmek istiyorum. Artık Kürtçe türkü söyleyemezsin, isim koyamazsın akılsızlıklarını geride bırakıyor. TRT 1 Ocak 2009 yılından bu yana Türkiye nin bütün yerel güzelliklerini ekrana çıkartıyor ve beraberce izliyoruz" dedi.

100 YILDIR YASAKLI ŞİİR OKUNDU

Yaklaşık 100 yıldır "Melai Batteyi" şiirinin okunmasının yasak olduğunu belirten emekli tarihçi öğretmen İhsan Cölemerik, Bakan a bu yasakları kaldırdıkları için kendilerine teşekkür ederek yasaklı şiiri okudu.Türkiye Güreş Fedarasyonu Organizatörü Ercan Eryıldız da kamu amirlerine hazırladığı plaketler milletvekilleri ve vali Muammer Türker tarafından hak sahiplerine verildi.

Bakan Günay ve beraberindekiler daha sonra yüksek bir tepeye çıkarak Berçelan Yaylası manzarasını izlediler. Bir vatandaşın Bakan ın yanına getirdiği yavru Serçe kuşunu eline alarak bir süre okşayarak daha sonrada cep telefonu ile fotoğrafını çekti. Bakan Günay daha sonra helikopterle bölgede ayrılarak Van a hareket etti.(FEYZULLAH TAŞ-İHA)

 

 

Bu haber toplam 10975 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim