• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

BES genel başkanı Hakkari'de

BES genel başkanı Hakkari'de
Büro Emekçileri Sendikası (BES) Genel Başkanı Osman Biçer, Hakkari Şube Başkanları Cahit Balıkesir’in sabaha karşı gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Kesk Şubeler platformu binasında bir basın açıklaması yapan Genel Başkan Osman Biçer, Hakkari Şube Başkanımız Cahit BALIKESİR 25 Ağustos 2011 Perşembe günü sabaha karşı saat 05.00'da evinde, eşinin ve çocuklarının gözleri önünde gözaltına alındığını söyledi.

Biçer,”Cahit BALIKESİR halen Hakkari Defterdarlığı Vergi Dairesi Müdürlüğü personeli olarak görev yapmakta olan, evli ve altı çocuk babası olan bir Kamu Emekçisidir. BES Hakkari Şube Başkanı olarak Sınıf Mücadelesi içerisinde yerini almış olan Cahit BALIKESİR, Kamuoyu tarafından da yakinen bilinen, tanınan ve sevilen bir Kamu Emekçisi ve bir Emek Örgütü Yöneticisidir.

Mücadele Arkadaşımız Cahit BALIKESİR’İN; Ev ve İş Adresleri ile Hakkari Şubemize ait Adres Bilgileri Hakkari Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü Yetkililerince bilinmekteyken, 25 Ağustos 2011 Perşembe günü sabaha karşı saat 05.00'da Gözaltına Alınması hukuken kabul edilebilir bir durum değildir. Zira, Cahit BALIKESİR hem bir Kamu Emekçisi, hem evli ve altı çocuk babası bir kişi ve hem de bir Emek Örgütünün Şube Başkanı olarak; ne “Kaçma Olasılığı Olan” ve ne de “Delilleri Karartma İhtimali Bulunan” bir İnsan değildir.

Adeta büyük bir suç işlemiş Zanlı gibi sabaha karşı eşinin, çocuklarının, ailesinin ve yakınlarının gözü önünde Gözaltına alınan Cahit BALIKESİR’E yönelik olarak böylesi bir tutum takınılması kabul edilemez. Şu anda Hakkari Emniyet Müdürlüğünde Gözaltında tutulmakta olan Cahit BALIKESİR’E yönelik Suçlama tarafımızca bilinmemektedir.

Genel Başkanımız tarafından 25 Ağustos 2011 Perşembe günü Hakkari Valisi ve Hakkari Cumhuriyet Başsavcısı ile, Sendika Avukatlarımız tarafından ise aynı tarihte Hakkari'deki diğer yetkililerle yapılan Telefon Görüşmelerinden anlaşılabildiği kadarıyla, Cahit BALIKESİR’İN Gözaltına alınmasına neden olan olayla ilgili “Dosyada Gizlilik Kararı” bulunduğundan, İsnat edilen Suç İddiasının ne olduğu halen kimse tarafından bilinmemektedir.

Cahit BALIKESİR’İN bir İnsan olarak Doğuştan Sahip Olduğu İnsanca Yaşam ve İnsanca Muamele Görme Haklarının kısıtlanmadığından, kendisine İnsan Hak ve Özgürlüklerine Aykırı bir takım davranışlarda bulunulmadığından emin olmak istiyoruz. Son zamanlarda, Gözaltı işleminin ve Tutuklu Yargılama işlemlerinin, bizatihi kendisinin açıkça bir “Ceza” niteliği kazandığı Kamuoyunca bilinmektedir.

Uzun bir süredir; İnsanlar şu ya da bu nedenle “Gözaltına Alınmakta”, Dosyalarına konulan “Gizlilik Kararları” ve “24 Saatlik Avukat Görüş Yasağı” nedeniyle “Savunma Haklarını” bile doğru dürüst kullanamamakta, çıkarıldıkları Mahkemelerde, Cumhuriyet Savcılarınca öne sürülen “Tutuklanma Talepleri” yeterince incelenmeden “Tutuklanma Kararları Verilebilmektendir.

Tutuklu olarak Yargılanan Yurttaşlarımızın sorunları ise başlı başına bir Tartışma Konusudur. Uzun Yargılama Süreleri, Duruşma Tarihlerinin çok ileri tarihlere ertelenmesi, Duruşma günü “Araç Bulunamadı” Gerekçesiyle Mahkeme önüne çıkartılmayan “Sanıkların Tutukluk Hallerinin Devamına Karar Verilmesi” gibi haksız ve hukuka aykırı uygulamalar, bu tür uygulamalarla karşı karşıya kalanlar ve onların yakınları açısından eleştirilmekte, aynı zamanda Kamuoyu Vicdanında Derin Yaralar açmaktadır.

İş, Ev ve Sendika Adresleri Hakkari Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü tarafından bilinmekte olan Cahit BALIKESİR’İN kendisine hiçbir Yasal Tebligat yapılmaksızın ve hatta Sözlü Olarak bile Emniyete Davet Edilmeksizin sabaha karşı Gözaltına alınması haksız ve hukuka aykırı bir uygulamadır. Bu nedenle, Hakkari Şube Başkanımıza yönelik bu olumsuz ve hukuksuz tutumu şiddetle kınıyoruz. Cahit BALIKESİR’İN en kısa sürede Serbest Bırakılmasını istiyoruz. Bakanlar Kurulunca 9 güne çıkartılan Bayram Tatili öncesinde Gözaltına alarak, hiç değilse Bayram Tatili boyunca Cahit BALIKESİR’İ tutsak etme niyetlerinin farkında olduğumuzun Kamuoyunca bilinmesini istiyoruz.

Kamuoyunca bilinmelidir ki; KESK ve KESK'e bağlı Sendikaların Yöneticileri ilk kez Gözaltına alınmamaktadır. Bizler; geçmişten günümüze kadar Siyasi İktidarlar karşısında yürüttüğümüz Israrlı ve Kararlı Mücadeleler nedeniyle birçok bedel ödedik. Cezalandırıldık, Sürgünlere Gönderildik, Gözaltına alındık, Tutuklandık. Ancak tüm bunlara rağmen; ne Emek Mücadelesinden, ne Demokrasi Mücadelesinden ve ne de Barış Mücadelesinden geri adım atmadık.

Büro Emekçileri Sendikası Genel Merkezi olarak; Hakkari Şube Başkanımız Cahit BALIKESİR’İN, Cahit BALIKESİR’İN mağdur edilen Ailesi ve Yakınlarının, Dostlarının, Mücadele Arkadaşlarının, yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen, Sınıf Mücadelesinden, Demokrasi ve Barış Mücadelesinden Ödün Vermeyen Hakkari Şubemizin,  yanındayız ve yanlarında olmaya da devam edeceğiz. Biraz önce Hakkari KESK Şubeler Platformuna geldiğimizde öğrendiğimize göre; ESM Üyesi Mehmet ZEREK de, 26 Ağustos 2011 Cuma günü sabah saat 05.00 sularında Hakkari Şube Başkanımız Cahit BALIKESİR’E benzer bir biçimde evinden Gözaltına alınmıştır.

Bu durum; Hakkari' de Olağanüstü bir Dönemin yaşanmakta olduğunun ve Hakkari'de KESK'e bağlı Sendikalara yönelik açık ve karşıt bir biçimde tutum alındığının göstergesidir. Hakkari'de yaşanmakta olan Gözaltılar sadece BES Genel Merkezi tarafından değil, aynı zamanda KESK Genel Merkezi ve Üyesi olduğumuz Uluslararası Emek Örgütleri tarafından da yakından takip edilmektedir.

İlk kez 25 Ağustos 2011 Perşembe günü saat 12.30'da Maliye Bakanlığı önünde Basına ve Kamuoyuna açıklamış olduğumuz talebimizi bugün, burada, Hakkari' de bir kez daha yineliyor ve Mücadele Arkadaşlarımız Cahit BALIKESİR ve Mehmet ZEREK'in bir an önce Serbest Bırakılmasını talep ediyoruz. Mücadele Arkadaşlarımız aramıza dönene dek Mücadeleyi Yükseltmekte Kararlıyız…

 

Bu haber toplam 2925 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim