• BIST 10082.77
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

BES üyelerinden zam protestosu

BES üyelerinden zam protestosu
Büro Emekçileri Sendikası (BES) Hakkari şubesi üyeleri düzenledikleri basın açıklamasıyla 2015 yılı asgari ücrete yapılan günlük zammı protesto etti.

Barış Caddesi üzerinde bulunan İş-Kur İl Müdürlüğü önünde bir araya gelen BES Şube üyeleri ve ildeki diğer STK temsilcileri burada düzenledikleri basın açıklamasıyla, Ak Parti hükümetinin ülkedeki emekçileri yoksulluğa mahkum ederken, 2015 yılı için ise asgari ücrete günlük 1 TL ve kamu emekçilerine de günlük 2-3 TL dayattığı ifade ettiler.

 “AKP BİLDİĞİNİ OKUMAYA DEVAM EDİYOR”

Burada basın açıklamasını okuyan BES İl Eş Başkanı Cemal Balıkesir, AKP bildiğini okumaya devam ettiğini söyledi. Hükümetin hukuk tanımaz tutumunu her alanda sürdürmeye devam ettiğini belirten Balıkesir, AKP bir yandan ülkemizdeki emekçileri yoksulluğa mahkûm ederken, diğer yandan hukuk tanımaz tutumunu her alanda sürdürmeye devam etmektedir dedi. 

"EMEKÇİLERİN HAYATINI CEHENNEME ÇEVİRDİLER”

Balıkesir,”Yoksulluk ve yolsuzluk düzenini her geçen gün pekiştiren siyasi iktidar, yolsuzluklarının üzerini örtmeye çalışırken 2015 yılı için asgari ücrete günlük 1 TL, kamu emekçilerine ise günlük 2-3 TL zammı dayatmaktadır. Ülkemizde kamu emekçileri AKP ile yandaş sendika Memur Sen arasında 2013 yılında imzalana satış sözleşmesinin sonucunda her geçen gün daha da yoksullaşmakta, yüksek oranlı zamlar, enflasyon baskısı, kamu hizmetlerinin piyasalaşması ve adaletsiz vergi sistemi her geçen gün emekçilerin hayatını cehenneme çevirmeye devam etmektedir”

 “ANA YASAYA AYKIRI DEVRANIYORLAR”

Büro İşkolunda Hak Kayıplarımız Hukuki Kazanımlara Rağmen Gasp Edilmeye Devam Etmektedir. 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile; 5502 Sayılı Kanun uyarınca görev yapan Sosyal Güvenlik Kurumu ve İŞKUR emekçilerinin almakta olduğu yılda iki kez verilen ikramiye, fazla mesai, kısmi ek ödeme kayıpları, Genel İdare Hizmetleri sınıfındakilere verilen fatura inceleme farkı, İstanbul'da çalışanlara verilen ek ödeme farkının elinden alınmasına neden olmuştur. Anayasa Mahkemesi söz konusu Kanun Hükmünde Kararnamenin (KHK) bazı hükümlerini Anayasaya aykırılık ve 6223 sayılı Yetki Kanunu kapsamında olmadığı gerekçesiyle iptal etmiş ve karar 10.10.2013 tarihli Resmi Gazetede yayınlanmıştır”

 “HUKUKSAL DAYANAĞI YOKTUR” 

Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararı da göz önünde bulundurularak açılan davalar sonucunda İzmir, Denizli ve Aksaray İdare Mahkemesinin kararlarında ifade edildiği gibi, “dava konusu işlemin dayanağı mevzuatın mali haklara ilişkin olduğu ve yetki kanununun kapsamında bulunmadığı gerekçesi ile Anayasa Mahkemesi’nin yukarıda yer verilen kararıyla iptal edildiği, dolayısıyla hukuksal dayanağı kalmayan dava konusu işlemde hukuka uyarlık bulunmadığı sonucuna varılmıştır.” denilmektedir” 

Kural olarak Anayasa Mahkemesi tarafından Anayasaya aykırılığı nedeniyle iptal edilen yasa hükümlerinin baştan itibaren Anayasaya aykırı olduğu ortada iken, iptal kararlarının, iptal edilen yasa çıkarılmasından itibaren bütün sonuçları ile ortadan kaldıracağı kabul edilmemiştir. Böylesi bir mutlak kabulün, kazanılmış hakları ve hukuki güvenliği ortadan kaldırıcı, toplumun adalet anlayışını zedeleyici sonuçlar doğuracağı açıktır. 

İzmir, Denizli ve Aksaray İdare Mahkemelerinin ikramiyelerin ödenmesi yönünde vermiş olduğu kararlar da dikkate alınarak 2012 Temmuz dönemi, 2013 Ocak-Temmuz, 2014 Ocak-Temmuz ve 2015-Ocak dönemlerine ait ikramiyelerin yasal faizi ile birlikte tüm SGK ve İŞKUR emekçilerine ödenmesi gerekmektedir”

 “HUKUK MÜCADELEMİZİ KAMUOYU İLE PAYLAŞIYORUZ” 

Aksi takdirde Büro Emekçileri Sendikası olarak 15 Ocak tarihi itibariyle ikramiye talep dilekçelerimizi ilgili kurumlarımıza vereceğimizi, taleplerimizin gerçekleşmediği takdirde açacağımız binlerce dava ile hukuk mücadelesi başlatacağımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz.AKP İktidarı Hukuk Tanımaz Tutumundan Biran Önce Vazgeçmeli, İnsanca Yaşam Taleplerimizi Karşılamalıdır.

Başta AKP iktidarı olmak üzere SGK ve İŞKUR yöneticilerini ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’nı bir kez daha uyarıyoruz! SGK ve İŞKUR emekçilerinin ikramiyeleri 15 Ocak 2015 tarihi itibariyle geçmiş kayıplar ve yasal faizi ile birlikte ödenmeye başlanmalıdır. Büro Emekçileri Sendikası olarak işkolumuzda yaşanan hak gasplarına karşı dün olduğu gibi bugünde mücadelemizi sürdürüyoruz, bundan sonrada sürdüreceğimizi buradan bir kez daha kamuoyu ile paylaşıyoruz" şeklinde konuştu. Hakkarihabertv.com

bes-m.jpg

 

Bu haber toplam 4163 defa okunmuştur
  • Yorumlar 5
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim