• BIST 9079.97
  • Altın 2323.809
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9399
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Beşiktaş Premier Lig Seviyesinde Bir Takım

Beşiktaş Premier Lig Seviyesinde Bir Takım
​Beşiktaş’ın bu sezon en çok konuşulan isimlerinden biri olan Tayfur Bingöl, Beşiktaş’ta olmaktan çok memnun olduğunu söyledi.

​Beşiktaş’ın bu sezon en çok konuşulan isimlerinden biri olan Tayfur Bingöl, Beşiktaş’ta olmaktan çok memnun olduğunu, Beşiktaş’ın zaten iyi bir takım olduğunu, Premier Lig seviyesinde olduğunu ve bu yüzden daha iyi bir kulüpte olması gibi bir düşüncesinin olmadığını belirtti.

Geçtiğimiz günlerde bahsegel mikrofonlarına sezonun genelini ve Beşiktaş’a olan transferini değerlendiren Tayfur, “Hayalim çok güzel başladı. Çok güzel devam ediyor. Beşiktaş'ta olmanın mutluluğunu her gün, her antrenmanda, armaya her baktığımda yaşıyorum. Kendi performansımı iyi buluyorum ama bunun da üzerine çıkmam gerekiyor. Gün geçtikçe çalışarak bunu yapacağıma inanıyorum.

Beşiktaş camiası çok büyük. Her zaman, her saniye, saha içinde ve dışında zihnimizin açık olması gerekiyor. Lig çok çekişmeli geçiyor. Mayıs ayına kadar böyle gidecek. Yoğun bir tempo olacak. Hem hafta içinde hem de hafta sonunda maçlarımız olacak. Bu kamp dönemi bizim için iyi oldu.

Şampiyon olabilmek için en iyi performansı sahaya yansıtmamız gerekiyor. Vodafone Park'a ilk çıktığımda çok güzel şeyler hissettim." diyen Tayfur, "Bunları anlatmam imkansız. 12-13 yaşlarımda İnönü Stadı'ndaki maçları izliyordum. Stada gidemesem bile televizyondan takip ediyordum. İlk maçımı oynadığımda inanılmaz bir atmosfer vardı. Bunun gerçek mi rüya mı olduğunu ayırt edemedim.

Mükemmel bir an yaşadım. Taraftarın desteğini hissettim. Beşiktaş taraftarının bir tezahüratı beni çok etkilemişti. 'Kartal gol gol' ve 'Beşiktaşım oley oley' tezahüratları beni benden aldı. Ondan sonra bir aşk ve sevgi oluştu. Ondan sonra her maça gitmeye çalıştım. Saha içinde bu tezahüratları duyunca da tüylerim diken diken oluyor. Performansımın arttığını düşünüyorum.

Bu tezahüratları duydukça motive oluyorum. Sol bek, sol açık, orta saha, stoperde de forma giydim. Oyun tarzlarına ayak uydurmamın en büyük faktörü Manchester City hayranı olmam. Yaklaşık 7 yıldır Manchester City'yi takip ederim. Oradaki oyun fonksiyonlarını, oyuncuları takip ederek kendimi geliştirmeye çalıştım. Uzun süreli bir geliştirmeydi. Sonrasında sahaya yansıttım.

Böyle bir şey oldu. Şu andaki yeni hedefim ileride forvet oynamak. Kendimi güncelleyip ilerleyen zamanda forvete uyum sağlamaya çalışacağım. Gol hissiyatım çok fazla. Bugüne kadar sadece forvet oynamadım. Burayı da oynarsam profesyonel futbol hayatım boyunca her bölgede forma giymiş bir oyuncu olacağım. Sahanın her yerinde rahat ediyorum.

Gol ve asist yüzdem çok fazla. Asistlerle birlikte toplam 20 gole ulaşabilirim. Bunu başarabileceğime inanıyorum. Henüz 29 yaşımdayım ama 23-24 gösterdiğimi söylüyorlar. Ben de bu yaşlarda hissediyorum. Avrupa hedefim yok. Beşiktaş, şu anda İngiltere Premier Lig seviyesinde bir takım. Kendimi burada geliştirmemin hem benim hem Türk futbolu hem de Beşiktaş için iyi olacağını düşünüyorum.

Kendimi her gün geliştiriyorum. Hayalimi gerçekleştirdim. Beşiktaş taraftarı, bu hayalimi gerçekleştirmemde çok büyük pay sahibi. Formayı giydim ve dünyanın en mutlu insanıyım. Önümüzdeki süreçte Beşiktaş'ta kalıp kalmayacağımı düşünmüyorum. Tüm odaklandığım şey her maç sahada yüzde 100 performansla mücadele etmek. Ondan sonra Beşiktaş veya Alanyaspor'la devam edebilirim.” ifadelerini kullandı.

Beşiktaş Olmasaydı Futbolu Alanyaspor’da Bırakmak İstiyordum

Beşiktaş’a transferini ve futbolu bırakma dönemine dair düşüncelerini dile getiren Bingöl; “Alanyaspor taraftarına, Hasan Çavuşoğlu başkana, takım arkadaşlarıma teşekkür ederim. İmza töreninde, haylimin Beşiktaş'ta oynamak olduğunu söylediğimde kimse olumsuz bir tepki göstermedi.

Başka bir yerde farklı, sert bir tepki verebilirlerdi. Ben, Beşiktaş'ta oynamak istediğimi söyledim ve bunu çok duyarlı bir şekilde karşıladılar. İnsanların kendisini ifade edebildiği özgür bir ülkede yaşıyoruz. Düşündüklerimizi her zaman rahatça söylememiz gerekiyor. İngiltere'de futbolcular veya teknik direktörler istediklerini rahatça söyleyebiliyor. Benim hayalim Beşiktaş'ta forma giymekti.

Alanyaspor'a imza atarken o açıklamayı yaptım. Performansım da ondan sonra yükseldi. Hayali ve hedefi koydum. Alanyaspor taraftarı, Hasan Çavuşoğlu başkanımız, sportif direktörümüz, hocalar ve oyuncular bana destek verdi. Hepsine çok teşekkür ederim.

Hedefime gittiğim yolda bana çok destek ve yardımcı oldular. Beşiktaş'ta oynamak istediğini söyleyerek Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor gibi büyük takımlara transfer olma ihtimalinin önünü kapattığını düşünüyor musun? Bu kulüplerden teklif gelseydi ne yapardın?" şeklindeki soru üzerine Tayfur, "Alanyaspor'da kalmak olurdu. Tek hayalim Beşiktaş'ta oynamaktı.

Beşiktaş'a gelmeseydim Alanyaspor'da devam edecektim. Beşiktaş olmasaydı futbolu Alanyaspor'da bırakmak istiyordum. enol hocayı daha önce televizyonda veya rakibimiz olduğunda görüyordum. Kendisi çok öğretici, saha içindeki hataları iyi bir şekilde anlatan biri. Onunla çalıştığım için çok mutluyum. Takım arkadaşlarım da öyle. Geleceğe çok umutlu bakıyoruz.

Umarım böyle olur. Doğru hocayı doğru zamanda bulmak önemli. Asıl çıkışları Alanyaspor'da Çağdaş Atan ve Francesco Farioli zamanlarında yaptım. Onlardan çok şey öğrendim. Antrenmanlarda ve maçlarda öğrendiklerimi sahaya yansıttım. Şenol Güneş'in de bana çok şey katacağını düşünüyorum. Çok kaliteli bir öğretici. Herkesin bir bilgisi var ama onu doğru aktarmak önemli. Şenol hoca iyi bir şekilde aktarıyor.

Bu da sahaya yansıyor. Giyimimle alakalı rol model olarak Formula 1 şampiyonu Lewis Hamilton'ı alıyorum. Umarım onunla da bir gün tanışırım. Bir gün onunla kahve içmek ve sohbet etmek de bir hayalim. Futbol dışında kendime zaman ayırmayı severim. Yay burcuyum, özgürlüğü ve rahatlığı çok severim. Mümkünse hemen deniz kenarlarına kaçarım. Kendimizi zinde tutmamız gerekiyor.

Futbolcunun en üst seviyede yaşaması gerektiğini düşünüyorum. Bence gidilen restoran, yenilen yemek, binilen araba, gezdiği yerler çok önemli. Bunlar hayatımıza pozitif yansıyor. Bizler büyük camialara hizmet ediyoruz. Her saniyemizi iyi değerlendirmemiz gerek.” ifadeleriyle sözlerini noktaladı.

Bu haber toplam 1111 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim