• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

Beyazıt Öztürk'e ‘terör propagandası’ soruşturması

Beyazıt Öztürk'e ‘terör propagandası’ soruşturması
Beyazıt Öztürk ve programın sorumlusu ile Ayçe Çelik hakkında ‘terör örgütü propagandası’ soruşturması açıldı.

Beyaz Show programına Diyarbakır’dan bağlanan ve öğretmen olduğunu belirten Ayşe Çelik’in, ablukanın devam ettiği bölgelere dikkat çekerek, “Sessiz kalmayın. Çocuklar ölüyor” çağrısının ardından, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından programın sunucusu Beyazıt Öztürk ve programın sorumlusu ile Ayçe Çelik hakkında ‘terör örgütü propagandası’ soruşturması açıldı.

Kanal D’de canlı olarak yayınlanan Beyaz Show’a telefonla bağlanan ve öğretmen olduğunu belirten Ayşe Çelik’in, “Çocuklar ölüyor, sessiz kalmayın” sözleri nedeniyle Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Beyaz Show’un yapımcısı ile programın sunucusu Beyazıt Öztürk ve programda konuşan Ayşe Çelik hakkında soruşturma başlattı.

HaberTürk’ten Gökay Usanmaz’ın haberine göre; Başsavcılıktan yapılan açıklamada, “8 Ocak 2016 tarihinde yayımlanan Beyaz Show isimli programda terör örgütü propagandası yapıldığı iddiası ile ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca 09/01/2016 tarihinde soruşturma başlatılmıştır.

Program CD’si incelemeye alınmış olup; program sorumlusu, canlı yayına bağlanan ve program sunucusu soruşturma kapsamına alınmıştır,” ifadelerine yer verildi.

Ne olmuştu?

Kanal D’de Beyazıt Öztürk’ün canlı yayınlanan programına telefonla katılarak Diyarbakır’dan aradığını ve Ayşe Çelik adında bir öğretmen olduğunu belirten konuk, bölgede yaşananlara dikkati çekerek, “Ülkenin doğusunda yaşananların farkında mısınız?

Burada yaşananlar medyada çok farklı aktarılıyor. Sessiz kalmayın. İnsan olarak biraz daha hassasiyetle yaklaşın. Görün, duyun ve artık bize el verin. Yazık! İnsanlar ölmesin, çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın,” demişti.

Bunun ardından ise Ayşe Çelik ve Beyazıt Öztürk, hükümete yakın medya tarafından “terör propagandası” yaptıkları iddiasıyla hedef gösterilmişti.

Öğretmene soruşturma

Devamla da Beyaz Show’da programa katılarak “Çocuklar ölüyor, ölümler dursun” diyen Ayşe öğretmen hakkında ‘terör örgütü propagandası’ soruşturulması başlatılmıştı. 

Beyazıt Öztürk’ten özür

Ardından önce Kanal D, sonra da Beyazıt Öztürk konuyla ilgili açıklama yapmıştı. Kanal D, ‘Devletimizin yanındayız” mesajı vermişti.

Sunucu Beyazıt Öztürk, programına katılarak barış çağrısı yapan ve ölümleri durdurma çağrısı yapan Ayşe öğretmen için özür de dileyerek, “Herkesten farklı, fazla söyleyeceğim bir şey yok. Türk halkı ne düşünüyorsa ben de onu düşünüyorum.

Silahların bırakılmasını ve bu işlerin çözülmesini diliyoruz. Allah oradaki bütün güvenlik güçlerine kolaylık versin. Tekrar söylüyorum, devletimizin ve milletimizin yanındayız,” demişti. İMC

Bu haber toplam 2883 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim