• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Bianet muhabirine polis şiddeti Meclis’e taşındı

Bianet muhabirine polis şiddeti Meclis’e taşındı
CHP milletvekili Tanrıkulu, Bianet muhabiri Beyza Kural’a haber takip ettiği sırada polisler tarafından ters kelepçe takarak gözaltına alma girişimini Meclis’e taşıyarak, polisler hakkında işlem başlatılıp başlatılmadığını sordu.

CHP milletvekili Tanrıkulu, Bianet muhabiri Beyza Kural’a haber takip ettiği sırada polisler tarafından ters kelepçe takarak gözaltına alma girişimini Meclis’e taşıyarak, polisler hakkında işlem başlatılıp başlatılmadığını sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Bianet Muhabiri Beyza Kural’a Beyazıt’taki YÖK protestosunu takip ettiği sırada ters kelepçe takılarak gözaltına alınmak istenmesini ve polisin sözlerini Meclis’e taşıdı.

Soru önergesinde polisin, “bundan sonra hiçbir şey eskisi değil artık, bunu öğreteceğiz size” şeklindeki sözlerine de yer verildi:

“Basına yansıyan haberlere göre, YÖK’ün kuruluş yıldönümünü protesto eden öğrenciler polis müdahalesiyle karşılaştı. Akdeniz ve Mersin üniversitelerinde çok sayıda öğrenci gözaltına alındı. Beyazıt’taki gösteriler sırasında bianet muhabiri Beyza Kural’ı ters kelepçe takarak gözaltına alan polis ‘bundan sonra hiçbir şey eskisi değil artık, bunu öğreteceğiz size’ diye bağırdı.”

‘Polisler kimden talimat ve güç aldı?’

Sezgin Tanrıkulu şu soruların yanıtlanmasını istedi:

* YÖK’ün kuruluş yıldönümü protestolarında kaç kişi gözaltına alındı? Bunların kaçı öğrenci?

* YÖK’ün kuruluş yıldönümü protestolarında gözaltına alınan öğrenciler ile ilgili yapılan işlemler nelerdir?

* Polisin YÖK’ün kuruluş yıldönümü protestolarında orantısız güç kullandığı iddiası doğru mu? İddialar ile ilgili soruşturma başlatıldı mı?

* Polisin Beyazıt’taki gösteriler sırasında bianet muhabiri Beyza Kural’ı ters kelepçe takarak gözaltına almasının nedeni nedir? Bu uygulama işkence kapsamında değil mi?

* Polisin Beyazıt’taki gösteriler sırasında bianet muhabiri Beyza Kural’ı ters kelepçe takarak gözaltına alması insan hakları ihlali değil mi?

* Polis hangi durumlarda ters kelepçe takıyor?

* Beyazıt’taki gösteriler sırasında bianet muhabiri Beyza Kural’ı ters kelepçe takarak gözaltına alan polisin ‘bundan sonra hiçbir şey eskisi değil artık, bunu öğreteceğiz size’ diye bağırdığı iddiası doğru mu? İddia doğru ise bu polis memuru hakkında başlatılmış veya başlatılacak işlem var mı?

* İddia doğru ise bu polis kimdir? Kimden talimat ve güç almıştır? İMC

Bu haber toplam 5787 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim