• BIST 8714.69
  • Altın 3017.587
  • Dolar 34.2879
  • Euro 36.9787
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 6 °C

BİLİŞİM TEKNOLOJİ SINIFLARI KURULDU

BİLİŞİM TEKNOLOJİ SINIFLARI KURULDU
Hakkari de düzenlenen bir törenle 5 bilişim teknoloji sınıfının açılışı yapıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ün eşi Hayrünnisa Gül himayesinde Teknoloji sınıflar akıllı yarınlar sloganı ile yürütülen bilişim teknolojisi sınıfları düzenlenen törenlerle hizmete açıldı. Van, Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman ve Mardin in yanı sıra Hakkari de de düzenlenen bir törenle 5 bilişim teknoloji sınıfının açılışı gerçekleştirildi. Çağdaş Yaşam Kız Yatılı İlköğretim Bölge Okulu nda düzenlenen törene Vali Muammer Türker, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut, okul müdürleri katıldı. Gerçekleştirilen açılışın ardından okulun önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Türker, 1999 yılandan beri bilgisayar sınıfları ve bilişim teknoloji sınıfları ile ilgili bir çalışmanın olduğunu belirtti. Bu çalışma kapsamında özelikle son yıllarda okullarda öğrenci ve derslik sayısına bağlı olarak bilişim teknolojileri sınıfları kurulduğunu kaydeden Vali Türker, köy okullarında dahi bilgisayar sınıfları kurulduğunu söyledi. Vali Türker, "Bu çalışmayı Ulaştırma ve Milli Eğitim Bakanlıkları müştereken yürütüyor. Ulaştırma Bakanlığı nın Evrensel Hizmet Fonu bu işe kaynak sunuyor. Ben de Ulaştırma Bakanlığı ndaki görevim sırasında bu çalışmanın içersinde bulundum. Daha önce 3 yıl süreyle orda yaptığımız çalışmaların bu bölgedeki okullarımızdaki meyveleri görmüş olmaktan da ayrıca mutlu oluyorum. Diğer taraftan Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ün eşi Hayrünnisa Gül ün himayesinde yürütülen bu çalışma çerçevede Hakkari de de 5 okulda bilişim teknoloji sınıflarının açılışı bugün yapıldı. Bu sınıflar memleketimizin geleceği açısından önemli hizmetler vermesini temenni ediyoruz. Öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Düğün törenlerinde giyilen yöresel kıyafetleriyle bilgi teknoloji sınıflarının açılışına katılan Çağdaş Yaşam Kız YİBO nun bazı öğrencileri ise kendilerine bu güzel imkanı sağlayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ün eşi Hayrünnisa Gül e teşekkür ettiler.
Daha sonra öğrencilerle tek tek ilgilenerek öğretmenlerin kendilerine nasıl davrandığını soran Vali Türker, ardından bilişim teknolojisi sınıflarındaki akıllı tahta hakkında öğretmenlerden uygulamalı olarak bilgi aldı.(Hakkarihabertv.com)


 

Bu haber toplam 2856 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim