Bingöl Valisi Cahit Çelik Reşko zirvesine çıktı

Bingöl Valisi Cahit Çelik Reşko zirvesine çıktı

Kaynak:Necmi Ertuş

Bingöl Valisi Cahit Çelik, doğaseverlerle birlikte Türkiye'nin ikinci en yüksek zirvesi olan 4 bin 135 metre rakımlı Reşko Dağı'na tırmandı. Çelik, Hakkari'nin doğal güzelliklerine hayran kaldığını belirterek bölgenin eşsiz manzaralarına dikkat çekti.

Bingöl Valisi Cahit Çelik, bir grup doğaseverle birlikte Hakkari'de bulunan ve 4 bin 135 metre yüksekliğiyle Türkiye'nin ikinci en yüksek zirvesi olan Reşko Dağı'na başarılı bir tırmanış gerçekleştirdi.

Sosyal medya hesabından tırmanışa ilişkin değerlendirmelerde bulunan Vali Çelik, Hakkari'yi ilk kez ziyaret ettiğini belirterek, bölgenin doğal güzelliklerinden büyük etkilendiğini ifade etti. Çelik, "Hakkari'ye ilk defa giden birisi olarak doğasına hayran kaldım. Sat Gölleri, Cennet-Cehennem Vadisi (Sipihane) ve Kaval Şelalesi birbirinden güzel. Dağların kalbine yolculuk yapmak insan yüreğinde inanılmaz bir huzur yaratıyor." dedi.

Paylaşımında İsra Suresi'nin 37. ayetine de yer veren Çelik, dağların insana tevazu ve kulluk bilincini hatırlattığını belirterek, "Dağlar insanlara hiçlik duygusunu tattıran Allah'ın en büyük ayetleridir." ifadelerini kullandı.

Vali Çelik, tırmanış boyunca kendilerine rehberlik eden Mehmet Karga'ya, organizasyona katkı sunan Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım'a, Reşko zirvesine çıkan TRT ekibine ve tırmanışta yer alan tüm ekip arkadaşlarına teşekkür etti.

Reşko Dağı, Hakkari'nin Cilo-Sat Dağları içerisinde yer alırken, zorlu parkuru ve eşsiz doğasıyla dağcılık tutkunlarının en önemli rotaları arasında bulunuyor.whatsapp-image-2026-07-31-at-20-17-12-2whatsapp-image-2026-07-31-at-20-17-12whatsapp-image-2026-08-01-at-11-38-41whatsapp-image-2026-07-31-at-20-17-12-1

HABERE YORUM KAT
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
1 Yorum